Šta je novo?

Pocetnik sam...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Može, al je (meni) lepše da se poziva funkcija koja to radi nego da se tekst šalje na stream.
Pa lepše ti je jer si tako prvo naučio, i sad moraš da se navikavaš. Zašto bi onaj ko kreće od nule morao da prolazi taj proces.

chivitli je napisao(la):
Znaci da bi naucio u C++ da napise
Kod:
#include <iostream.h>

int main()
{
    cout << "Hello World!" << endl;
    return 0;
}
Neće ti ovo raditi bez using namespace std; ;)

Preskoči C, odmah počni sa C++. Sve što valja u C-u, postoji i u C++, ono što ne valja, neće ti nikad zatrebati. C++ je revizija jezika koja je prešla na OOP i uopšte ne vidim nijedan razlog za učenje C-a, osim održavanje zastarelog softvera (ako ne voliš OO, a ti piši programe bez njega. Ako ne voliš << i >>, koristi printf i scanf slobodno, ja sa njima ne umem da se snadjem). OO kao koncept je najbolje da se uči od početka kad nemaš nikakva druga znanja koja će te sputavati u razmišljanju na nov način.

btw. nema ničeg lošeg i da odmah počne od Jave. Mnogo benignije i jednostavnije, a ima neverovatnu podršku.

Troo underground programeri koriste samo C i WinAPI! :d

Zezam se, koristite sta hocete, dok vam firma drugacije ne naredi :d

@Rectore
ono sto zelis ili moras da naucis zavisi od toga sta ces sa tim da radis.
Ako nemas nikakvog iskustva u programiranju, C ce ti zadati zestoke glavobolje.
Ako hoces razvoj i odrazavanje sistemskog softvera, mozda ti i zatreba.
Inace odmah pocni sa necim drugim. RAzmisli o Delphiju, Javi i C++u. Uzmes neku knjigu za pocetni/srednji nivo i picis. Za C++ preporucujem knjige Mejera i Stroustrupa. Recimo "Objektno orijentisano programiranje na jeziku C++" je pocetni nivo (Stroustrup) a "C++ izvornik" je napredni nivo.
Jos jednom razmisli o Delphiju i Javi.
Sto se tice Delphija vidi neku knjigu by Marco Cantu. Delphi je, posto mu je osnova Pascal, odlican za ucenje i jako brzo vidis rezultate svog rada na ekranu.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
e sad, TRVE VNDERGROVND programerima je dovoljan samo Hex editor... :p :D
Real programmers code in binary! :d

Prilozi

• realprogrammers.gif
    realprogrammers.gif
    8 KB · Pregleda: 59
Normalno, ko bude isao na (beshe?) VLSI na ETF-u imace zadatak da napise neki program za sortiranje na masinkom jeziku simuliranog procesora pod AVHDL-om. Ja sam pisao sve binarno :) Kakvi crni objekti :D

Nazad
Vrh Dno