Šta je novo?

Pocetnik sam ,trebaju mi saveti

findecko

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
Hocu da krenem da ucim HTML, CSS, PHP i Javu , da li mozete da mi preporucite koje knjige da kupim ali da vrede i da iz njih zaista mogu dosta da naucim?
Takodje, bilo bi dobro da budu na nasem jeziku.

Uči iz engleskih knjiga. Naši što prevedu odavno je prevaziđeno.

Nema bas ni jedna dobra? Znam ja sasvim solidno engleski ali mi je svakako lakse na maternjem. Da li mozes onda da mi preporucis neke knjige na engleskom a da mogu da se kupe kod nas?

HTML и CSS може лако да се научи са туторијала на Јутјубу. Ако баш хоћеш књигу погледај CET. Имају такође превод добре књиге за Јаву. Једино што не обухвата JavaFX већ Свинг.
Што се тиче ПХП-а, ако си пре нешто програмирао, можеш лагано да научиш преко туторијала.

HTML и CSS може лако да се научи са туторијала на Јутјубу. Ако баш хоћеш књигу погледај CET. Имају такође превод добре књиге за Јаву. Једино што не обухвата JavaFX већ Свинг.
Што се тиче ПХП-а, ако си пре нешто програмирао, можеш лагано да научиш преко туторијала.

Moze da nauci i ako stavi knjige ispod jastuka, znanje samo upadne u glavu dok spavas, ni YouTube ti ne treba. Kakve sve gluposti necu procitati...

Molim te bez nebuloznih saveta i jos nebuloznijih komentara :)

Ајде појасни ми, шта је небулозно. Ако је већ програмирао у Ц-у нпр. ПХП може из документације да научи. HTML и CSS не знам ни шта бих коментарисао, то и није програмирање, већ обележавање и распоређивање. Биће му теже да научи објектни модел документа и како да приступи објектима него да научи да обележава текст.
За Јаву му треба књига, посебно ако није радио ООП никада, и препоручио сам му одличну књигу, коју имам зато и пишем.

A gde je napisao da je radio C? Covek je napisao da je pocetnik, dakle nema dve blage sa zivotom, a jos manje zna o C-u. I ti si ga prosledio, ni manje ni vise, na YouTube? :) A koliko si i ti upucen pokazuje cinjenica da su HTML5 i CSS3 samo obelezavanje i rasporedjivanje :)

Ako vec nisi strucan za ovu temu, onda nemoj da delis savete. Ja, recimo, nisam strucan da pricam o Javi pa sam preporuku izostavio.

А где је написао да није програмирао? Razvoj web aplikacija је подфорум, можда је почетник у веб технологијама, а не и у програмирању. Много сам стручнији у Јави него у поменутим веб технологијама, али знам шта је HTML.

XHTML/HTML је апликација XML/SGML-а. XML/SGML је језик за обележавање, следи XHTML/HTML је језик за обележавање. Скоро доказ.
HTML5 не може да се опише у XML/SGML-у, али још увек је језик за обележавање.

Hvala puno na odgovorima ,ovo ce mi zaista koristitit, izgleda da je ipak bolje da nadjem na netu :)

Nazad
Vrh Dno