Šta je novo?

Poceo ADSL u Nisu!

@jeremicm a gde se ti nalazis na Paliluli i na kojoj si centrali?? Ja sam u Njegosevoj i za sada nemam mogucnosti za net :(

Hehe, dok ovo kucam, ADSL bije li bije, konacno kod mene :banana:

Sta je bilo sa ovim promo paketom kod Zezama ???? Da li je 2 meseca ograniceni protok na 10 gb ili flat ??? I da li placas nesto unapred ili sve za dz?

Nislije drage pricekajte malo i uplatite adsl samo tamo gde je najjeftinije :)

Vlajsa NBG je napisao(la):
Nislije drage pricekajte malo i uplatite adsl samo tamo gde je najjeftinije :)

Mislim da ce cene kod svih provajdera u Nisu biti manje-vise iste, a razlikovace se samo po promo paketima. Primera radi kdo ptt-a je 256/64 varijanata 1700 dinara sa pdv-om dok je kod medianis-a 1790 dinara. Sa druge strane ptt daje 40% prva tri meseca dok medianis daje prvi mesec potpuno gratis pri brzini 768/192... Ja sam licno se opredelio za ovu drugu varijantu, danas potpisao ugovor pa cu za par dana da vidim kako sve to radi ...

512xxx ADSL over ISDN moze !!!

Sutra idem u ptt da potpisem ugovor pa javljam, dok se ortak iz firme juce povezao i kaze da je ptt ok, drzi oko 25-27KB..

moze samo da im vratis i modem tj. raskidas ugovor vracas modem, jer svaki ISP daje opremu na koriscenje dok si potrosac njegovih usluga.

Da li je dobio neko ADSL over ISDN u Nisu? Potpisao sam ugovor u prosli cetvrtak sa PTT-om ali nista za sada. :S:
Nije mi mnogo sto cekeam nedelju dana vec je frka sto obicno ljudima pustaju signal dan ili dva posle potpisivanja ugovora.
Inace broj je 52*-***.

TEP3A je napisao(la):
512-4xx ADSL over ISDN moze !!!

Sutra idem u ptt da potpisem ugovor (256/64) pa javljam, dok se ortak iz firme juce povezao i kaze da je ptt ok, drzi oko 25-27KB..

lepo kaze covek....

Nedoreceno...
Sta znaci moze? Ima tehnicke mogucnosti ili vec ima signal i eksploatise ADSL?

imam tehnicke mogucnosti, juce sam potpisao ugovor, danas ili sutra oprema

Koliko se realno isplati? I koliko je bolji od wireless-a?
Trenutno protok oko 60k/s.

TEP3A je napisao(la):
imam tehnicke mogucnosti, juce sam potpisao ugovor, danas ili sutra oprema

Blago tebi, mene ni danas nisu zvali dakle sa vikendom (pod uslovom da u ponedeljak dobijem signal) bice to 11 dana cekanja...

Au Nislije, sta (n)vas je!!!! :d

I ja sam se prijavio kod medianisa, i dobio potrvrdan odgovor za tehnikalije, a interesuje me da li iko zna da li moze i kako da se podeli jedan signal na dva, tj. da sa komsijom podelim taj famozni ADSL? Nesto sam caskao sa jednim ortakom, i on veli da je moguce pomocu rutera, koji kosta 50-70 ojra, sto mi je malo mnogo. Isti ortak tvrdi da je moguce da se jedan od racunara ponasa kao ruter, i ne treba da se gasi uopste, dok ce ovaj drugi da radi normalno. E sad, ako je to sve tacno, moje pitanje glasi: kako ja da podelim 256 kbps na dva signala po 128, i da se komsija i ja ne koljemo kad jedan pocne da skida nesto krpuno, pa da ovaj drugi ne moze ni da otvori html? :type:

demosthenes je napisao(la):
Au Nislije, sta (n)vas je!!!! :d

I ja sam se prijavio kod medianisa, i dobio potrvrdan odgovor za tehnikalije, a interesuje me da li iko zna da li moze i kako da se podeli jedan signal na dva, tj. da sa komsijom podelim taj famozni ADSL? Nesto sam caskao sa jednim ortakom, i on veli da je moguce pomocu rutera, koji kosta 50-70 ojra, sto mi je malo mnogo. Isti ortak tvrdi da je moguce da se jedan od racunara ponasa kao ruter, i ne treba da se gasi uopste, dok ce ovaj drugi da radi normalno. E sad, ako je to sve tacno, moje pitanje glasi: kako ja da podelim 256 kbps na dva signala po 128, i da se komsija i ja ne koljemo kad jedan pocne da skida nesto krpuno, pa da ovaj drugi ne moze ni da otvori html? :type:

Koliko ja znam takav ( hardverski ) ruter ne moze da radi "trafic shaping", ali zato automatski deli protok na pola, sto bi znacilo da ako u isto vreme downloadujete nesto imacete pola-pola.
Medjutim problem je u tome sto takva raspodela na pola-pola nije trenutna vec je potrebno neko vreme da bi se izbalansirao protok. Kada tvoj komsija krene u neki tezak download a ti zelis da surfujes bice chupavo.
:)

A ako zelis da protok podelis tako da ti uvek imas svojih 128 kbps, za to ce ti trebati jedan komp koji ce da sluzi kao ruter i na kome ce biti instaliran program koji ce da deli protok.

BTW Koliko vremena je proslo, od popune formulara na sajtu, dok ti nije stigao odgovor o tehnickim mogucnostima :type:

bataniki je napisao(la):
A ako zelis da protok podelis tako da ti uvek imas svojih 128 kbps, za to ce ti trebati jedan komp koji ce da sluzi kao ruter i na kome ce biti instaliran program koji ce da deli protok.

Koji je to program? I da li su moguca takva podesavanja da program procenjuje da li je iko od korisnika na lan-u, pa da ukoliko je jedan neaktivan, prosledi drugom pun download. Recimo da, ako se moj racunar ponasa kao ruter, a necu nista da skidam, ortaku dozvolim ceo protok za DL?

P.S. Al se prose***am. :d Znam da cepidlacim, ali sta cete. :type:

bataniki je napisao(la):
BTW Koliko vremena je proslo, od popune formulara na sajtu, dok ti nije stigao odgovor o tehnickim mogucnostima :type:

Pa mogu da ti kazem da su bili prilicno azurni, mislim da nije proslo ni dva-tri dana.

Moram da ti priznam da i ja trazim pravu kombinaciju programa za slicnu stvar.
To moze da se uradi ako ti je server pod linuxom i to pod Slackware-om, ali ne pitaj me kako. Ja sam samo citao o tome.
A trazim kako to da izvedem pod Windowsom.
Mislim siguran sam da resenja tipa ISA server od par hiljada dolara ne dolaze u obzir.:)

Na forumima ima dosta o tome. Probaj da nadjes na ovom forumu pod Networking

P0zdrav sa Sezama, 256/64, flat, vrlo fino radi 23-27KB/s :)

Jesi li ti probao ovo?
Nisam jos ugradio ADSL, pa ne mogu da probam.

Nisam probao sa internetom, jer i ja cekam odgovor od PTTa i od Medianisa, pa ko se prvi...

Ali probao sam Bandwidth Controller u LANu i zavrsava posao.Probacu i NetLimiter, jer ce i meni trebati sve to KADA mi dodje ADSL.
S tim sto kod mene u mrezi ima 15 coveka, pa ce protok da se deli, i da se deli, i da se deli..... :)

Kako ti pocinje broj telefona, koja je to centrala, ja sam na 269-...
Kakve su sanse da kod mene postoje teh. mogucnosti za uvodjenje.

bataniki je napisao(la):

Ja sam na 264 i nemam nikakve sanse za sada. Ako si na centrali Bubanj moraces da cekas tamo negde do jeseni...ili kad vec :S:
ja se razmisljam da uvedem wireless jer mi treba net a od adsl-a nista

Jedinstveni slucaj u istoriji ADSL-a kod nas..

E pa ljudi svaka mi cast, upravo Vam se javljam preko PTT ADSL ali sa Betelovom opremom!
Da, dobro ste procitali, nije stamparska greska.

Cekao sam ADSL kod PTT-a 12 dana. Kad sam ih zadnji put zvao (danas) rekli su da nemaju odgovor od Telekoma za moj broj. Ja sam rekao da onda idem kod drugog ISP sa cime su se oni slozili!!!
Odem do Beotela kazem im da imam ugovor sa PTT-om ali da nema signala 12 dana i da oni nemaju pojma sta je u pitanju.
Devojka u Beotelu kaze Ok nema problema dobi ces ti kod nas signal za dva dana i da mi modem...
Dodjem ja kuci instaliram modem i imam sta da vidim lampca na modemu svetli kontinuiranio sto kako mi je ona objasnila znaci da imam signal.
Pozovem druga koji ima PTT ADSL, on mi izdiktira podesavanja za modem i user i pass i ja sam na netu!

Signal imam verovatno vec deset dana sto znaci da sam tezak baksuz, da njesra bude jos vece dao sam novac za prvi mesec Beotelu (1790din).

Sutra epilog price...

bataniki je napisao(la):
Nisam probao sa internetom, jer i ja cekam odgovor od PTTa i od Medianisa, pa ko se prvi...

Ali probao sam Bandwidth Controller u LANu i zavrsava posao.Probacu i NetLimiter, jer ce i meni trebati sve to KADA mi dodje ADSL.
S tim sto kod mene u mrezi ima 15 coveka, pa ce protok da se deli, i da se deli, i da se deli..... :)

Broj mi pocinje na 237, na bulevaru, sto mnogo nema veze, jer ortaku sa kojim bi delio, broj pocinje na 719-,a zivi u ulazu do mene, pa cu trebati da razvucem UTP bar 40m, ima cak i dvojnika, a moj stari broj, 337-, je bio stari broj kardiologije, pa mozete da zamislite kako sam slavio promenu u 237-. :D :-devil-:

A tebi ce verovatno trebati bar 768kbps, da bi ga podelili na 15 korisnika.

Ovaj NetLimiter ima posebna ogranicenja za LAN, posebna za NET, bar tako pise u opisu programa, ali sam u screenshot-ovima video da svaki program zasebno moze da se konfigurishe sta da radi, tj. koliko da trosi vezu, ali nisam video da moze da se podesi generalno za kompletni protok, pa me interesuje da li BC ima slicna podesavanja, ili moze da se podesi da jednom racunaru salje pola?

petri je napisao(la):
Ja sam na 264 i nemam nikakve sanse za sada. Ako si na centrali Bubanj moraces da cekas tamo negde do jeseni...ili kad vec :S:
ja se razmisljam da uvedem wireless jer mi treba net a od adsl-a nista

Ja sam u onim vojnim zgradama kod kasarne Bubanjski heroji, ali nemam pojma koja je to centrala, znam samo da smo se nacekali dok su svima prebacili na digitalnu pa tek onda nama.
Ali ako ubrzo ne stigne odgovor o tehnikalijama eto mene na Ninet-u ili kome vec :)

Ovaj NetLimiter ima posebna ogranicenja za LAN, posebna za NET, bar tako pise u opisu programa, ali sam u screenshot-ovima video da svaki program zasebno moze da se konfigurishe sta da radi, tj. koliko da trosi vezu, ali nisam video da moze da se podesi generalno za kompletni protok, pa me interesuje da li BC ima slicna podesavanja, ili moze da se podesi da jednom racunaru salje pola?

Ma probao sam NetLimiter, ali mi je nekako konfuzan, i nisam uspeo sa njim da uradim podelu. On moze da dodeljuje protok raznim aplikacijama, sto mi nista ne znaci. Meni je potrebno da dodeljuje protok racunarima na mrezi, a to Bandwidth Controller moze. Posebno mi se svidja opcija da dodeljuje protok na osnovu MAC adrese tako da niko nece moci da lazira svoj identitet menjanjem IP adrese. :smoke:

bataniki je napisao(la):
Ja sam u onim vojnim zgradama kod kasarne Bubanjski heroji, ali nemam pojma koja je to centrala, znam samo da smo se nacekali dok su svima prebacili na digitalnu pa tek onda nama.
Ali ako ubrzo ne stigne odgovor o tehnikalijama eto mene na Ninet-u ili kome vec :)

Ti mora da si u Stevana Sremca? ja sam u 19-ici i to mi je stan okrenut ka kasarni sto znaci da mi ne gine medianisov AP u Vojvode Putnika 50 :S:

petri je napisao(la):
Ti mora da si u Stevana Sremca? ja sam u 19-ici i to mi je stan okrenut ka kasarni sto znaci da mi ne gine medianisov AP u Vojvode Putnika 50 :S:

Zanimljivo, i ja sam u 19, na drugom spratu. A ti komsijo? :)

Nazad
Vrh Dno