Šta je novo?

Ployer momo 12

ja pogasim sve aplikacije kada bacam tab u stand by. ne koristim nikakav task killer, nego samo uz pomoć onog dole multitasking tastera pozovem aktivne aplikacije, pa swipeujem da ih ugasim.

dozlogrdilo mi je više skroz ovo.... zvao sam firmu od koje sam kupio i sutra im šaljem tablete nazad. rekli su da im napišem u pismu šta se dešava, pa oni da provere i da će mi dati dva nova tableta ako se ovo što sam napisao ispostavi tačnim.

mnogo sam se smorio zbog ekrana. evo sad sam i cimeru dao da pogleda ekran i on kaže da vidi treperenje, znači nismo samo devojka i ja. možda ima ljudi koji to ne uočavaju, ali ja uočavam...

ajde pogledajte sledeće da bi videli treperenje:

uđe se u Settings, pa se tapne na WiFi, ali da WiFi bude off, tako da se sa desne strane ostane dosta sivog prostora sa tekstom "To see available networks, turn Wi- Fi on.". Na tom sivom prostoru se uočava treperenje slike. Treperenje se ne dešava kada je osvetljenje na apsolutnom maksimumu ili na apsolutnom minimumu, samo kad je negde na 50%, tad se najlakše uočava.

ako vam se ne javlja nikakvo treperenje, onda je definitivno moj tab feleričan.

plašim se samo da mi ne vrate tabove nazad sa obrazloženjem: sve je ok, vi se tripujete :/

Jel vi imate mrtve piksele na tabletu,prvi primerak je imao jedan mrtvi subpiksel (blizu sredine ekrana) koji sija stalno crveno i jako mi smetao pa ga zamenili,drugi je imao mrtvi piksel u sredini ekrana (uz 3 mrtvih subpiksela na cosku i strani koja su mi manje smetala) pa su i taj zamenili,evo danas mi stigao treci primerak i ponovo jedan mrtvi uz 3 mrtva subpiksela :( ili je to samo meni ili ima svaki primerak po koji mrtvi piksel :trust:,smorih se totalno,dosta mi vise vracanja ovo ono,tako je vec skoro mesec dana proslo :/

Poslednja izmena:
auuuuuuuuuuuh, mrtvi pixeli... ja sam na to skroz zaboravio... :/ aj što moram da se nadam da će ti tableti koji mi stignu da budu bez ovih falinki zbog kojih ih vraćan, nego što moram da se nadam da budu i bez mrtvih pixela... ova dva koja vraćam nisu imali mrtve pixele, ali su imali treperenje ekrana na sivoj pozadini.

Au, stvarno ili nemate sreći ili imaju dosta problematičnih, meni ovaj radi kao zmaj

@ed_hunter

Pa zar ne reče da je samo jedan imao treperenje

Poslednja izmena:
tražio sam od lika koji radi u servisu da mi proveri te tablete koje će mi poslati kao zamenu za ova dva. nemam snage ponovo da vraćam nazad ako i ti imaju neku falinku... :/

evo da javim da mi na punjacu radi normalno ;-)
sto se tice treperenja ekrana,probao sam kako je ed rekao,nisam uspeo da primetim neko treperenje,bio sam u mracnoj sobi....
ja sam onda srecan sto imam jedan mrtvi piksel,bele je boje,nalazi se izmedju dva tastera u donjem levom uglu.ne znam dal je piksel ili subpiksel,nisam upucen u to.
posto vidim da je to cest slucaj,ne bih ga samo zbog toga menjao,da ne dodje losiji..
opet kazem,bas sam zadovoljan tabletom,ocekivao sam nesto ok za te pare i meni nepoznate firme,al sam prijatno iznenadjen. naravno,kratak mi je period testiranja,al su za sada utisci bas,bas pozitivni :)

ih, da je murtav pixel tu dole ni ja ga ne bih menjao :D najviše bih voleo zaglavljen plavi pixel na mestu sata u donjem desnom uglu :D :p

Imam kablovski internet i TP Link ruter u jednoj kuci a u drugoj koja je dalje 5m gore na spratu nemam sinal,znaci samo pola druge kuce pokriva ruter.Imam i swich kojim delim signal za dva racunara...Na Asusovom netbook-u starom tri godine imam signal u obe kuce.Koji WI-Fi pojacivac dolazi u obzir za normalne pare?Naravno treba mi zbog tableta.

@ed_hunter probao sam jos jednom sa sivom podlogom u settingsu i sa smanjenim brightness-om na pola i nema treperenja slike.Takodje na punjacu radi sasvim normalno i nemam ni jedan mrtav piksel.Danas je cetvrti dan od kako ga koristim i jos ni jednom mi nije zabagovao.

@ed_hunter probao sam jos jednom sa sivom podlogom u settingsu i sa smanjenim brightness-om na pola i nema treperenja slike.Takodje na punjacu radi sasvim normalno i nemam ni jedan mrtav piksel.Danas je cetvrti dan od kako ga koristim i jos ni jednom mi nije zabagovao.
neka te služi tako još dugo! u stvari neka te služi još godinu i po pa kad crkne da ti daju novi quad core tab :D
ed_hunter - sta kazes?? - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?299639-DaVinci-Mobile-Kite-(Nibbio)-tablet

nisam ono narucio jos uvek u Nisu sam, cim se vratim u Bg, resavam.. :)
zjuuuuuuuuuu ovo je ozbiljna mašina, ali je i skoro duplo skuplja.... :/ jedva sam se natego i za ovo :/

e kad naručuješ naruči mi molim te samo dve olovke, folije ne treba, nisam znao da tab dolazi sa folijom, čudi me da to niko nije naglasio... futrolu sam kupio neku univerzalnu, tako da ni to mi ne treba...

neka te služi tako još dugo! u stvari neka te služi još godinu i po pa kad crkne da ti daju novi quad core tab :D

zjuuuuuuuuuu ovo je ozbiljna mašina, ali je i skoro duplo skuplja.... :/ jedva sam se natego i za ovo :/

e kad naručuješ naruči mi molim te samo dve olovke, folije ne treba, nisam znao da tab dolazi sa folijom, čudi me da to niko nije naglasio... futrolu sam kupio neku univerzalnu, tako da ni to mi ne treba...

heheh e pa sad, ima exynos i 2Gb rama, mora da bude skuplji, sigurno nije skuplji zbog Linuxa.. :) Ok, video sam poruku, nego ne stigoh da odg ni tebi ni coveku koji me pitao nesto oko povezivanja, IZVINJAVAM SE, ali nisam znao gde sam ova 2 dana.. :)

ma kupio sam neku prvu univerzalnu, hama. služi samo za nošenje, nije ona fensi u kojoj tablet stalno stoji... platio sam 1300 din, preplatio sam debelo, ali ta radnja mi je bila najbliža i nisam hteo da se smaram, već samo da imam nešto u čemu da ga nosam...

Pozajmio sam ovaj tablet od prijatelja, pa me zanima da li je rutovan?

Instalirao sam obe Super User aplikacije, naravno ne istovremeno :) i Root Checker kaže da nije rutovan. Da li negde grešim?

To sto si instalirao aplikacije ne znaci da je root-ovan. Jer one nemaju nikakvu funkciju. :)

Moras naci uputstvo za root ovog tableta i odraditi na taj nacin.

OK, pogrešno sam razumeo. Znači, trenutno je jedini način za root flešovanjem TNT firmvera?

izgleda da da... možda će to i ostati jedini način. nije ovo toliko popularan uređaj, da će sad neko baš njime da se bavi i pravi root program... taj rom od tog lika je inače dosta hvaljen... mada ja ne bih gubio garanciju prvih par meseci...

jel nanjušio neko negde silikonske zaštite za ovo čudo?

edit: jel još nekome tablet stigao ogreban više puta kod slota za micro sd? ja sam ova dva pripremio za vraćanje, ali čisto da pitam... nije nešto mnogo strašno, ali opet ne bi trebalo da bue na novom uređaju...

Poslednja izmena:
jel nanjušio neko negde silikonske zaštite za ovo čudo?

edit: jel još nekome tablet stigao ogreban više puta kod slota za micro sd? ja sam ova dva pripremio za vraćanje, ali čisto da pitam... nije nešto mnogo strašno, ali opet ne bi trebalo da bue na novom uređaju...
Da,2 od 3 primerka su stigli sa ogrebotinom izmedju microsd i ulaz za punjaca,medjutim smatram da je uredjaj vec rootovan,ako ga kupujes preko alibaba i slicnih sajtova imas kineskih aplikacija koji se (poneki) moze jedino rootovanjem ukloniti,ja evo na svakom primerku nisam imao ni jednu kinesku aplikaciju,kalendar i sl.,u "about tablet" meniju pise "root kernel +",mada ja sam tek nov u svetu tableta i androida pa nek neko ispravi ako gresim :)

na svakom uređaju piše to root kernel, ja mislim, ne mora to da znači da je rootovan. isto tako te kineske aplikacije mogu regularno, bez root-a da se disable- uju tamo u settings. od dva tableta koja su mi stigla jedan je bio sa disable- ovanim aplikacijama a jedan nije i ja sam ručno disable- ovao, pa onda nije bilo ni traga ni glasa od njih po sistemu... jedini način da se proveri da li je uređaj stvarno rutovan je da se instalira neka aplikacija koja ima root pristup, tipa titanium backup ili firewall...

inače došla je neka aplikacija dx toolbox. jel zna neko šta je to i jel sme da se briše?

I moj ima dve linijice izmedju card slots I ulaza za punjac,nije zagrebano nego kao da je pisano grafitnom olovkom ;-)

Sad sam bolje pogledao i ispod ulaza za sd karticu takodje imam liniju kao da je necim zagrebano,da niste naglasili ne bih ni primetio.

Vrh Dno