Nenad M je napisao(la):Koja plocha za Tualatin 1.2Ghz podrzava DDRAM ?
Koliko shvatih jedna od najboljih je Asus TUSL2-c, ali u njenim specifikacijama na asusovom sajtu se ne spominje ddram ...samo SDRAM maximum 512 rama.
256 RAM-a ti je minimum ako hoces da komforno koristis racunar. Dzaba ti brz procesor ako racunar stalno swap-uje. Tualatin je OK izbor ali si se sa njim opredelio za slepo crevo. Najbolje ti je da uzmes Duron 1GHz, sa nekom pristojnom KT266 ili 333 plocom ii 256 DDR-a. Dignes magistralu na 133MHz a Duronu smanjis multiplikator na 7,5 (razumeo sam da neces da overklokujes) i imas perfomanse mnogo bolje nego C1.2 sa 128MB RAM-a.Nenad M je napisao(la):Pa ne mogu da uzmem 256 rama jer mi se ne uklapa u ovih 550 dem [sa kucishtem, procesorom, plochom]
Onda AMD nisam hteo da uzimam zato shto sam od previshe ljudi chuo koliko lakshe crkavaju od Intela zbog pregrevanja i sl. Isto zbog tog pregrevanja i crkavanja nemam nameru da overclockujem [kao shto si predlozio za Morgana]. Za AMD bi mi trebao opet jachi cooler, a ne neki od 15ak maraka tako da tu opet nastaje problem da stane u budzet.
O tom AthlonuXP nisam ni pokushao da razmishljam zbog cene..jer ako dam 135 eura za njega .. shta mi ostaje za plochu ..negde oko 160 dem ... tako da ... teshko.
Isto tako ne mogu da zaboravim na kucishte sa napajanjem ..koliko sam video minimum nekih 30-35 eura.
Sad se sve mislim da ipak uzmem SDRAM, poshto kao shto kazesh ne dobija se nishta na Tualatinu. ali opet... za neko krace vreme opet bih morao da prodajem, menjam.
Ne mislim ja da se za tih oko 550 dem mogu kupiti najjache komponente, samo trazim najbolji izbor za te pare.
Crkavaju ?.....Nenad M je napisao(la):...
Onda AMD nisam hteo da uzimam zato shto sam od previshe ljudi chuo koliko lakshe crkavaju od Intela zbog pregrevanja i sl...
Ma OK nije strasno, ja sam predpostavljao da imash neki disk na nivou tog starog fujitsu-a, u skladu sa konfiguracijom koju su prethodno naveo...Nenad M je napisao(la):ufff ... ne staj mi na muku
... negde u januaru stari HDD mi se toliko raspadao da bukvalno nishta vishe nije moglo da se radi. Tada sam morao kako sam znao i umeo novi da uzmem ... i otishao sam i uzeo najjeftiniji koji imaju ...to je bio MAXTOR od 20 gb na 5400 rpm
Meni je on sada bozanstvo, jer sam do tada radio sa nekim FUJITSU od 1.2 gb na ko zna koliko malo obrtaja [disk iz '98]
Znam da bih i HD trebao da menjam, ali ovo glavno shto trebam da kupim sada mi je bila najveca muka, jer sam morao odjednom plochu, procesor i kucishte,... posle ce biti lakshe da upgradeujem postojece
Duroni bas manje crkavaju od Celerona ukoliko im ne skines cooler u toku rada. Uslov je samo da cooler bude postavljen kako valja i da na njeu ima neke paste. Vecina ploca ce ti detektovati povecanje temperature i ugasice se ukoliko ti rikne ventilator na cooleru.Nenad M je napisao(la):Pa ne mogu da uzmem 256 rama jer mi se ne uklapa u ovih 550 dem [sa kucishtem, procesorom, plochom]
Onda AMD nisam hteo da uzimam zato shto sam od previshe ljudi chuo koliko lakshe crkavaju od Intela zbog pregrevanja i sl. Isto zbog tog pregrevanja i crkavanja nemam nameru da overclockujem [kao shto si predlozio za Morgana]. Za AMD bi mi trebao opet jachi cooler, a ne neki od 15ak maraka tako da tu opet nastaje problem da stane u budzet.
O tom AthlonuXP nisam ni pokushao da razmishljam zbog cene..jer ako dam 135 eura za njega .. shta mi ostaje za plochu ..negde oko 160 dem ... tako da ... teshko.
Isto tako ne mogu da zaboravim na kucishte sa napajanjem ..koliko sam video minimum nekih 30-35 eura.
Sad se sve mislim da ipak uzmem SDRAM, poshto kao shto kazesh ne dobija se nishta na Tualatinu. ali opet... za neko krace vreme opet bih morao da prodajem, menjam.
Ne mislim ja da se za tih oko 550 dem mogu kupiti najjache komponente, samo trazim najbolji izbor za te pare.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari