Šta je novo?

Ploce za LGA 2011 Sandy Bridge- E

Asus Sabertooth X79

05.jpg

UF SABERTOOTH X79 ― Ultimate in Control and Stability
Ruggedized and server-grade tested TUF boards have quickly garnered a reputation for the best cooling and stability in their class. The TUF Sabertooth X79 continues this tradition with a new generation of TUF Thermal Armor and new DIGI+ Power technology that is perfect for non-stop commercial use and demanding 24/7 applications. New Thermal Radar technology consists of 12 embedded sensors that detect heat levels across the board, adjusting fan speeds automatically or manually to ensure optimized cooling for improved reliability and stability.

Boze, u kom veku mi zivimo. Da Asus stavi, ne jedan, vec dva ventilatora na svoju matichnu plochu, pa to je chist *****izam.

Onaj cooler na ASROCK ce da prozuji za mesec dana... Sad ih vidim i na Sabertooth...

Poslednja izmena:
Ma od svih plocha, meni najbolje deluje Gigabyte GA-X79-UD7.
Iako je grozna na izgled, ima chak 20-to fazno napajanje procesora.

Pored toga MSI je pobedio sa plochom koja ima 5 PCI-E slota.

Stvarno ne znam koja je fora sa ovim ventilatorcicima,deluje mi nekako neozbiljno!
Za sad moj favorit je ASUS P9X79 Deluxe i GIGABYTE G1.ASSASSIN 2.
Asus svakako ima 8 slotova za memorijske module.

Koliko vidim, svi za sada poznati modeli Asus-a imaju po 8 slotova za ram, tako da su mi u startu na prvom mestu. I ova AsRock izgleda odlično, a GA baš izgledaju 'prazno'. Deluxe za mene sasvim dovoljna 🙂

hmmm, nekako su mi sve ove ploce ruznjikave, da kazem gadne .)

Ventovi mi nisu nikako jasni... Nemoguce da su neophodni,otkud taj trend odjednom?

Jos jedna sitnica, obratite paznju na ovaj clanak prvi pasus zadnja recenica - http://vr-zone.com/articles/gigabyte-to-add-3-way-digital-pwm-s-on-its-x79-motherboards/13806.html. Ovo je "najoficijelnija spekulacija" do sada na koju sam ja naleteo da se tice IB-E iako su entuzijastima takve stvari padale na pamet mnogo pre... Zanimljivo. Verovatno ce doci novi cipset sa IB-E, ali ce ih kanda i X79 podrzavati. Ima logike, kao SB i IB trenutno.

U istom clanku pominju da je X79-UD7 kao pandan X58-OC ovaj put postedjena onog ogoljavanja, sto mi se licno dopada. Nisam razumeo zasto je to Gigabyte onda uradio sa X58-OC, mislim znam zasto, ali mislim da je to nepotrebno, a i dokazalo se cini mi se, jer nisu dobili nesto vece OC rezultate sa njom (cak je bilo i losijih) nego bilo koja druga ploca koja je bila full opremljena...

Poslednja izmena:
Ovo je verovatno najlepsa ploca koju sam ikada video, steta sto ce sb-e biti toliko skupa kombinacija da je skoro niko nece posedovati...

Dobar je ASRock, trude se jako. Mozda sam lud, ali ni Intel mi nije ruzan. Dobar im je taj malo Skeletor oduvek, samo sad su ga stilizovali jos bolje... Steta sto su i dalje konzerva za OC, mislim i dalje ploce nisu najbolje...

Stvarno mi nisu jasni ovi vendori koji stavljaju ventilatore na čipset.

Nazad
Vrh Dno