Šta je novo?

Ploce sa integrisanom NVIDIA 6100 grafikom

djoles77

Slavan
Učlanjen(a)
13.09.2006
Poena
304
Vredi li kupiti neku od ovih ploca?
Nisam neki gamer, ali za osnovne potrebe i neke igrice bi trebalo da radi posao (bar dok ne uzmem bolju PCIE karticu).
Konkretno moze li igra tipa Half Life 2 da radi sa ovom grafikom (ili je bolje pitanje kako moze da radi)?
Da li imaju svoju graficku memoriju na ploci ili dele sistemsku memoriju?

Hvala

Може да покреће већину игара, и не много више од тога, значи ако волиш да се играш заборави на то и штекај кинту за било коју ''нормалну'' граф. картицу.

Tako je, a dok štekaš, što može i da potraje, verovatno ćeš biti zadovoljan pločom i grafikom koja ne radi sjajno, ali radi (tj. postoji:) što u korist neintegrisanog sistema čini razliku od 100tinak eura)... pročitaj u ovom podforumu utiske o npr. Gigabyte M55plus-S3G, ... Naravno, nešto bolje rešenje je 6150, pre svega jer ima i DVI i tv out i bolje radi u igrama (ne mnogo, ali bolje - link)... a kad uštekaš kintu, kupiš PCI-e grafiču kartu i voziš... Naravno, to sve ako nisi zainteresovan za neki masni OC... :wave:

Hvala na savetima ljudi.

U principu ako Half Life 2, koji nije tako nova igra, moze da radi samo na najlosijim podesavanjima, onda po meni to ne treba uzimati za kucnu masinu, ma koliko retko igrao nesto. Koliko god je povoljna cena ploce, ako posle 2 meseca moram da iskljucim integrisanu grafiku i kupim normalnu graficku, ne isplati se.
Odlucio sam da sacekam jos malo da padnu cene i da se pokvari vreme. Lakse mi je da dam kintu kad napolju zagudi zima pa ne trosim na izlaske.

Hvala na pomoci jos jednom,
Pozdrav

Nesto i ja razmisljam da prelazim na pci-e, sad kako nemam dovoljno i za plocu i za graficku istovremeno imam 2 solucije:
1. integrisana graficka nforce 6100, pa kad se sakupi kinta, neka jaca graficka; e sad:
- samo 2 pci slota, jedan za audigy i jedan za tuner i onda...:p , mATX format
+ atx 2 napajanje (24 pina), sata 2, grafika
2. Gigabyte K8NE, sa najjeftinijom pci-e grafom (tipa x300se itd)
- atx napajanje, vidim da je dosta ljudi napada na forumu, zasebna graficka, sata 1
+ 3 pci, ATX format, verovatno se bolje oc (mada nisam nesto lud za tim)
Ako predlazete integrusu, onda KOJU? Doduse, verovatno su sve slicne, vise me zanima generalno kvaltet izrade, naponska jedinica i sl.
Ako predlazete K8NE, onda da li bese rev 1 ili 2 i zasto? I da li konkretna moze da se nadje u BGu?
Znam da ce masa da mi predlozi Infinity, EPOX i druge nf4-4x, ali meni samo ove dve opcije igraju jer obe imaju pasivno hladjenje cipseta. Ne volim rucne radove.

Pa imas gigabyte ATX plocu sa GForce6100.... prelistaj malo forum....

Poslednja izmena:
Prelistao sam naravno, nemam nameru da maltretiram ljude da rade pretragu umesto mene. Jednostavno, rado bih uzeo integrusu, jer mi je finansijski isplativija, ali mi ne odgovara nikako sto uglavnom imaju po 2 pci slota. Pronasao sam samo ove dve sa po 3 pci: MSI RS482M-IL i Foxconn 6100K8MB-RS, Foxconn mi malo neubedljivo deluje, a MSI mi je malo nepoznata, ne znam kako se pokazao ati cipset.
Dakle, jedna od ove dve, GA K8NE ili nesto trece?

S754 je, po meni, potpuno neisplativa investicija u ovom trenutku. Ako kupujes AMD, uzimaj AM2 obavezno.

Ja sam pre nekih mesec dana imao plocu Asrock k8nf4g-sata2 koja ima integrisanu nvidia 6100 graficku.Ploca je za nekih 45e (koliko sam je ja platio) odlican izbor,sempron 2500+ za svaki dan ide na 2.1ghz potpuno stabilno ,dok kingston ram ide na 230 mhz.Sto se tice graficke ona je mogla da tera svaku igru koju sam probao q4,prey,f.e.a.r.,hl2,Far Cry........... bez ikakvih problema (naravno u 640x480 sa vecinom detalja na low).
poz.

Koliko sam ja upoznat vecina ploca sa integrisanom grafikom poseduje samo 2 pci slota...........:S:
Mozda ti je bolje resenje neka ne integrisana(po pitanju pci slotova) ali se ne isplati bacati pare na neke graficke tipa x300se ili 6200tc kad ces vec u neko dogledno vreme kupiti neku tipa 7600gt.......:wall:

Sa tim Asrock-om sam veoma nezadovoljan. Ploca je mnogo zezala. Sama izrada je blago receno katastrofalna. Nemas dva FET-a u naponskoj jedinici koji su paralelno postavljeni. Kao nogama da su ih lemili.

Koliko sam ja upoznat vecina ploca sa integrisanom grafikom poseduje samo 2 pci slota...........:S:
Mozda ti je bolje resenje neka ne integrisana(po pitanju pci slotova) ali se ne isplati bacati pare na neke graficke tipa x300se ili 6200tc kad ces vec u neko dogledno vreme kupiti neku tipa 7600gt.......:wall:

Upravo je najisplativije da baci pare na najjeftiniju karticu na PCI slot. Najmanje ce para izgubiti kada je kasnije proda.

6100 kartica na onoj Asrock ploci ima samo dva pajpa tako da je potpuno neupotrebljiva za bilo kakvo igranje. Rezultati u 3DMarkovima su joj 25% gori od FX5200 64bit.

Imao sam skoro Foxconn N-force3 plocu i vrlo prijatno me iznenadila pocev od kvaliteta izrade do brzine. Jeste da je jedna od jeftinijih ali mislim da je bolji izbor nego MSI.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno