Šta je novo?

Ploca za C2D E4300

CuBe-O

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Prvenstveno me zanima stabilnost i pouzdanost u radu na default taktovima. Za OC nece biti koriscena ili uopste ili vrlo malo. Kupuje se da bi radila barem par godina bez menjanja, tako da u pricu upada i garancija, tj. pozeljno je da bude sto duza. Razmisljao sam o Asus P5B-E Plus ili Gigabyte P965 DS3 modelima.

Prvenstveno me zanima stabilnost i pouzdanost u radu na default taktovima. Za OC nece biti koriscena ili uopste ili vrlo malo. Kupuje se da bi radila barem par godina bez menjanja, tako da u pricu upada i garancija, tj. pozeljno je da bude sto duza. Razmisljao sam o Asus P5B-E Plus ili Gigabyte P965 DS3 modelima.

Pa manje-vise si sve sam odgovorio. Ploca koja nije stabilna na default setovanjima, nije ispravna, tako da je trazenje stabilnosti kao primarne karakteristike pomalo deplasirano.

Po meni, uzmi onu koja je jeftinija, posto mislim da i Asus i Gigabyte daju garanciju 3 godine (kod normalnih prodavaca).

Mozes i Abita uzeti u obzir, ima ga trenutno u prodaji (IB9 i AB9 modeli). Garancija im je 2 godine.
Za to sto tebi treba biraj koja ti se najvise svidi, jer ce verovatno raditi na 266MHz za FSB, sto joj je osnovna vrednost (kada se stave procesori ia E6xxx serije, a tebi ce E4300 raditi na 2,4GHz (ako si planirao omanji OC, mada i to je 30%, sto nije mali dobitak).

Ja bi pre uzeo Gigabyte P965 DS3 ali samo zato sto imam 2-3 pci kartice, a skoro svaka druga graf. danas zauzima 2 slota, a GB ima mnogo bolji raspored slotova-za pci u odnosu na asus.

Pa ako zelish da potroshish ~100 € za plochu kupi Biostar TForce 965 PT i imash malo veci OC.... Kad ti posle godinu-dve zafale MHz dignesh FSB @ 333 x 9 = 3000 MHz.... ;)

Vrh Dno