Šta je novo?

Ploca sa 3 pci slota

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Prijatelja interesuje ima li neka ok ploca za amd (s939 ili am2) koja na sebi ima bar 3 pci slota? Licno sam u guzvi pa nemam bas nesto vremena da prekopavam internet!

Takodje dajte neki bestbay do 300e (ne i preko) za plocu+procesor+graficku (nemora amd ali 3 pci slota obavezna). Moje neko razmisljanje je gigabyte 945p-g-rh+d805+leadtek7300GTextreme no da cujem, mozda ima nesto pametnije!!!

A8N5X - lepo rastojanje izmedju PCI slotova, i glavno, mozes graficku da odvojis cak 3 slota od njih.
Aaaa, sta ce ti cak 3 PCI slota?🙂 Kontam zvucna sigurno, mozda TV tuner (ja jurim neki PCI x1 ako ima..) ?

Kad ste pomenuli slobodne PCI slotove i njihovo zauzimanje, moze li neko da kaze kakav je ovaj integrisani HD Audio u odnosu na SB Live! 5.1 OEM? Da'l da se zadrzi Live ili da se predje na integrisani zvuk?

Prijatelja interesuje ima li neka ok ploca za amd (s939 ili am2) koja na sebi ima bar 3 pci slota? Licno sam u guzvi pa nemam bas nesto vremena da prekopavam internet!

Takodje dajte neki bestbay do 300e (ne i preko) za plocu+procesor+graficku (nemora amd ali 3 pci slota obavezna). Moje neko razmisljanje je gigabyte 945p-g-rh+d805+leadtek7300GTextreme no da cujem, mozda ima nesto pametnije!!!

MSI K8N Neo4-F http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=652
ima 4 PCI slota. Sva cetiri sam iskoristio: SkyStar2; Mrezna; Terratec Cinergy 400; SBLive 5.1.
Naravno da sve radi ok, a sto se zvuka tice- probao sam na Altec LAnsing 251 nekoliko integrisanih resenja (ova ploca, zatim Asus K8N4-E Deluxe...) i ja nisam zadovoljan kako to zvrci 🙂
Prema tome Live5.1 je zasad najekonomicnije resenje (po mom misljenju i uhu 😉 )

Gigabyte M55 Plus S3G

AM2, 4xPCI, PCI-E 16x, 2xPCI-E 1x, 4 S-ATA i 2xATA sto je meni bilo jako bitno.

Iako ima integrisanu grafiku, postigao sam i odlicne OC rezultate (Sempron radi bez problema na 8x350). Jedino treba biti oprezan sa memorijom ukoliko hoces OC.

MSI K8N Neo4-F
ima 4 PCI slota. Sva cetiri sam iskoristio: SkyStar2; Mrezna; Terratec Cinergy 400; SBLive 5.1.
Cekaj, ti si na ploci sa relativno dobrom integrisanom PCIe mreznom stavio mreznu karticu na PCI slot?🙂
E, ova ploca ima 4 slota, ali... jako tesko iskoristive sve slotove, jer je PCIe slot zguzvan malo.

Jel' nasao neko koristi od PCIe x1 slotova? Da su barem half (x8) width, x1 link i nekako, ali nisam nasao nijedan uredjaj koji ima x1 width.

Poslednja izmena:
Cekaj, ti si na ploci sa relativno dobrom integrisanom PCIe mreznom stavio mreznu karticu na PCI slot?🙂
E, ova ploca ima 4 slota, ali... jako tesko iskoristive sve slotove, jer je PCIe slot zguzvan malo.

Jel' nasao neko koristi od PCIe x1 slotova? Da su barem half (x8) width, x1 link i nekako, ali nisam nasao nijedan uredjaj koji ima x1 width.

Khm, da stavio sam posto mi je ovaj racunar istovremeno i ruter 🙂
Inace stavio bih ja mreznu u pci-e slot, ali nazalost nema gde da je kupim.

Aha 🙂 Pa realno bi te ruter kostao koliko i osrednja mrezna, ali ajde.
Ja sam nasao Intelov Dual Port optical PCIe, cena sica, svega 400USD.

dusank: jel ima taj gigabyte bez integrisane graficke???

kiza: zanimljiv taj msi; inace kako si generalno zadovoljan istom, jel si imao nekih problema?

kiza: zanimljiv taj msi; inace kako si generalno zadovoljan istom, jel si imao nekih problema?
Pogledaj MSI K8N NEO4-FI NF4 imao sam je nekih 6 meseci ,odlicana ploca, cena oko 90e. Dosta je slicna platinumki fali joj dual lan i bracketi. Tako da ti je to odlican izbor 🙂
Pogledaj ovde ima dve revizije moja je bila crna a skoro mi je prosla kroz ruke crvena fali joj PCI Express x4 slot 🙂

Evo ovako ja sam pre 2 nedelje sklopio nesto slicno i izlazi malo ispod 300e.
To je MSI k9n ultra+Athlon AM2 3200+ i Gainward 7600gs ddr3 extra konfa za te pare.

Zadovoljan sam sto sve sto ubodem u nju radi 🙂
Nisam imao nikakvih problema, sem sto mi smeta jedna sitnica: u biosu nema opcije da se komp startuje preko tastature 🙁

Nazad
Vrh Dno