Šta je novo?

PLOCA + PROCESOR = 250e???

BuNnY_nIsH

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
320
Dakle, neki vas savet iz iskustva sta kupiti do 250e PLAFON (nisam poklonik OC-a)!
i jedno podpitanje, da li (zbog ustede) dolazi u obzir neki AMD x2???

Kupio sam skoro 8800gts 320mb pa mi treba nesto da prati to u stopu... :)

HVALA UNAPRED!!!!

p.s. moze i manje od 250e ako postoji bolja kombinacija, taman da uleti neki ram....

Poslednja izmena:
@BuNnY_nIsH

Пошто код е4300 дизањем једне вредности у BIOS-у можеш да добијеш 60% бржи процесор не видим зашто би куповао AMD чак и ако ниси искусан у клоковању.

smeshno je sa ovim cenama novih C2D procesora predlagati AMD ali uvek ce biti takvih ljudi i s tim se moramo pomiriti:D

Da pratish teme shvatio bi da covek vec ima memoriju,ali je kupio 8800GTS i da mu ne radi kako valja i da zbog toga menja platformu...Da ne shirim dalje...

^ ?

Neko voli da mu radi komp na difoltu i da ne dira nishta?

4200+ i 4300 su isti na difoltu i preformanse sa 8800 ce mozda da se primete u igranju?

teshko

Па добро ако је лик у фазону да баш ништа не дира, нека купи тај Amd, ето уштедео је 10е на процесору, 10е на плочи, добио 10так процената слабији процесор итд.

Ja sam intel lover, ali ne kapiram zasto je 4200+ slabiji kad radi na 2.2ghz, dok e4300 radi na 1.8ghz? Nekad jednostavno treba priznati da je AMD bolji. A za novac koliko kosta e4300 covek moze da uzme 4600+. Hoce li opet neko reci da je e4300 bolji?

@Shiki Mozak:
Da si procitao prvi post do kraja video bi da covek trazi i kombinaciju u koju bi mogao da "uleti i neki ram". Inace, nisam nikakav AMD zaludjenik, samo sam predlozio mozda isplativiju opciju za njega, zato sto nece da OCuje. Ukoliko bi zeleo da to radi, naravno da bih mu preporucio C2D.

Poslednja izmena:
Nedavno sam sastavio priatelju konfiguraciju:

-MoBo: BIOSTAR Tforce 570 U(nForce 570 Ultra chipset)
-CPU: AMD Athlon 4200+ X2 2.2 GHz + Box
-RAM: 2 x 512 Transcend ddr2 667 MHz
-VGA: Gainward 7600 GS Goes Like Hell 256 MB ddr3
-HDD: Seagate Baracuda 10 320 GB 16 MB cache @ 7200 rpm
Ostale komponente mozete videti ovde ( ako nekog zanima konfiguracija ga je koshtala oko 780 € )

Njegova mashina @ default
3D Mark 05 = 5268 3D Marks

Moja mashina iz potpisa: ( samo blagi OC ( @ 2.25 ) dok nenamontiram Hyper TX )
3D Mark 05 = 5283 3D Marks

Inache ja sam pre hteo da kupim 3800+ ali me drug od kojeg sam uzimao odgovorio od te namere.... Znachi izabrao sam E 4300 koji je tad koshtao oko 180 € umesto 3800+ koji je tad koshtao nekih 110 €.... Nije sve u parama....

Znachi da AMD je u ovom sluchaju bolji ali kad zafale MHz shta je onda bolje ? :D
Inache nisam ni ja neki Overclocker ali i dalje ti preporuchujem da uzmesh E 4300 (eventualno 4400 ) i dignesh FSB @ 266 ( shto moze da uradi svaki laik ) i odmah si dobio brzi CPU... chak nemorash ni box cooler da menjash....

@Shiki Mozak:
Da si procitao prvi post do kraja video bi da covek trazi i kombinaciju u koju bi mogao da "uleti i neki ram". Inace, nisam nikakav AMD zaludjenik, samo sam predlozio mozda isplativiju opciju za njega, zato sto nece da OCuje. Ukoliko bi zeleo da to radi, naravno da bih mu preporucio C2D.

procitao sam ja post do kraja,ali covek vec ima 3 modula memorije,i ne znam kako bi uglavio josh dva,al dobro(znam da moze i jedan od giga,ali shta ce mu?!)

Ja i dalje ostajem pri tome da je e 4300 bolji!

@ Mandrak-kupi taj 4600+,meni ce stici e 4300 verovatno za koji dan,pa cu ti pokazati da je bolji od tog,ne na def vrednostima,mada mozda i tada,nego kad se taj proc natera da radi kako valja i zashta je napravljen:-devil-: :wave:

@Shiki Mozak:

Ram nijue toliko obavezan, ali ne bi skodio...... :)

procitao sam ja post do kraja,ali covek vec ima 3 modula memorije,i ne znam kako bi uglavio josh dva,al dobro(znam da moze i jedan od giga,ali shta ce mu?!)

Ja i dalje ostajem pri tome da je e 4300 bolji!

@ Mandrak-kupi taj 4600+,meni ce stici e 4300 verovatno za koji dan,pa cu ti pokazati da je bolji od tog,ne na def vrednostima,mada mozda i tada,nego kad se taj proc natera da radi kako valja i zashta je napravljen:-devil-: :wave:

Moze i 4600+ da se potera, samo je pitanje koliko ce 'poterani' procesori da izdrze, a ne kupuju svi PC-e da bi ih 'poterali' vec neko pazari da bi ga 'terao' sto duze jer je to jos uvek skup sport kod nas.

Poslednja izmena:
Moze i 4600+ da se potera, samo je pitanje koliko ce 'poterani' procesori da izdrze, a ne kupuju svi PC-e da bi ih 'poterali' vec neko pazari da bi ga 'terao' sto duze jer je to jos uvek skup sport kod nas.

ok,ali to je prezvakana tema,nece trajati proc 10 god nego 9,a ja cu ga prodati za god jer ce izaci neki novi i bolji,smeshno je raspravljati o tome,nego ajd da pomognemo coveku a ne da mu odmazemo...:)

pozz:wave:

Tacno tako.
Mada iako vise volim Intela u ovom slucaju preporucujem AMD jer covek nece da overclocuje a i hteo bi da ustedi.

Poslednja izmena:
Tacno tako.
Mada iako vise volim Intela u ovom slucaju preporucujem AMD jer covek nece da overclocuje a i hteo bi da ustedi.

Pa recimo da nebi bila na odmet neka usteda, ali samo ako taj AMD stvarno zavrsava posao i ako moze bez problema da gura ovu karticu. Ako je vredno pljunuti josh 50e za neki intel c2d procesor koji to opravdava onda je bolje tako. To ustvari i jeste glavna dilema....zasluzuje li intel tih 50e preko......???????????

@BuNnY_nIsH

Е ***, не би рекао да је 50, 10-20е у најгорем случају, једино ако не планираш да овај AMD убодеш у неку лошију плочу...

Poslednja izmena:
@BuNnY_nIsH

Е ***, не би рекао да је 50, 10-20е у најгорем случају, једино ако не планираш да овај AMD убодеш у неку лошију плочу...

pa moja racunica sa amd-om i nekom odgovarajucom plocom je bila oko 180e, ja sam spreman da idem do 250e recimo za intela, ali ako vredi........

Mislim da jos uvek ne vredi uzimati intela sem ako ne overclocujes.
A AMD ima sasvim dobro da gura tu grafiku
Athlon 4600+ 120eur
Gigabyte GA-M57SLi-S4 90e

i ostaje ti za ram

Mislim da jos uvek ne vredi uzimati intela sem ako ne overclocujes.
A AMD ima sasvim dobro da gura tu grafiku
Athlon 4600+ 120eur
Gigabyte GA-M57SLi-S4 90e

i ostaje ti za ram

Zanimaju me samo procesori sa dva jezgra, ja sada imam na 2.8 (pretpostavljam da taj nije x2)?

Poslednja izmena:
i onako u % koliko je slabiji u brzini na defaultu u odnosu na nekog od gore navedenih intela....(no OC)

AMD X2 4600+ na defaultu je za nijansu brži od Core Duo E4300 (default). AMD X2 trebaju oko 400-500 MHz (zavisi od programa) veću radnu frekvenciju, da bi se izjednačili u performansama sa Core Duo procesorima.

AMD X2 4600+ radi na 2.4 GHz

Core Duo E4300 na 1.80 Ghz

Pogledaj i ovu tabelu ovde:

trenutni odnos "cena/performanse" aktuelnih procesora na tržištu

Poslednja izmena:
Asus S775 P5LD2 SE/C/Intel 945P/DDR2 667/533/400/PCI-E x16/SATA II*4/Gb........91e
Intel LGA Core2Duo E4300 1.8GHz............................................ .....................128e
2xPQI DDRII 1GB PC667 CL5............................................... ..................2x57=114e ===== 333e

Da li sam mogao na necemu da ustedim a da pritom ne izgubim na performansama (mozda ploca, nebitna mi je SLI podrska)?????

OK je ploca, ortak je kupio istu kombinaciju kao sto si napisao i bez problema je podigao na 3ghz.

Asus S775 P5LD2 SE/C/Intel 945P/DDR2 667/533/400/PCI-E x16/SATA II*4/Gb........91e
Intel LGA Core2Duo E4300 1.8GHz............................................ .....................128e
2xPQI DDRII 1GB PC667 CL5............................................... ..................2x57=114e ===== 333e

Video sam PQI na 800 za 43e :) tako da 2x43=86e :) a 4300 za 117e P5B za nesto vise od 100 (105) sto mu dodje oko 310e...

E, ljudi ajde da se i ja ukljucim u ovu temu posto me iste "zmije jedu".:D
Naime hocu da kupim novu masinu baziranu na Intel Core2Duo E4300 (800MHZ, 2MB L2 Cache, 64Bit) procesoru. Koju mi maticnu plocu/Chipset preporucujete? OverClock je obavezan - tj. nameravam da klokujem procesor!:smoke:
Pozdrav!

E, ljudi ajde da se i ja ukljucim u ovu temu posto me iste "zmije jedu".:D
Naime hocu da kupim novu masinu baziranu na Intel Core2Duo E4300 (800MHZ, 2MB L2 Cache, 64Bit) procesoru. Koju mi maticnu plocu/Chipset preporucujete? OverClock je obavezan - tj. nameravam da klokujem procesor!:smoke:
Pozdrav!

Nisi rekao koliko para,ali recimo Gigabyte DS3,DS4 ili Asus p5b...:wave:

Vrh Dno