Šta je novo?

ploca,proc,grafika, ram = oko 220 e...

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Poz svima :)

Smara me ortak, hoce devojci da uzme komp, pa reko`, da pitam vas, poshto sam tu slab....

budzet: 220e, ako su minimalne razlike u brzini, moze i manje...

Treba da bude 512DDR2, AMD procesor, plocha sa integrisanom grafikom, ili ako moze da se ugura neko reshenje sa pcie grafikom, a da je bolje od integrushe, u taj budzet...

Fazon je u tome shto ona ima ATA hard disk, i ATA dvd rw (te komponente ce biti ubachene uz tu konfiguraciju) ...jel to neki problem, poshto su sve ploche prilagodjene sata standardu....

I da, poshto bi tu mashinu uzeo u imtelu, zbog pozitivnih iskustava, ako mozete po tom cenovniku da date neke predloge...

cenovnik: http://www.imtel.co.yu/mpcen.htm :p

TNX!

Poslednja izmena:
shta mislite o ovome

AMD Sempron 3400+ Box, Socket AM2, 1.8GHz, 256kB cache, 64bit, DDR2-667 dual channel support = 80 eur

Gigabyte GA-M55PLUS-S3G, AM2, nForce430/C51G, PCIex16, VGA, DDR2 DualCh, LAN, SC, 4SATAII, ATA, RAID, FW, BULK pakovanje = 80 eur

DIMM 512MB DDR2/667MHz Kingston, 240-pin, PC2-5300, Product Lifetime Warranty = 60 eur

To je sve 220 eura...hoce li se slagati memorija sa plochom? :D ovo bi trebalo da je optimalno reshenje....ili greshim? :)

za devojku je to i vise nego dovoljno, al sam sovinista :p ,
salim se naravno to je skroz ok masina za te novce

aha...i josh samo neko da mi odgovori na pitanje el moguce na tu plochu prikachiti master ata hdd, i ata optiku...poshto je prilagodjena za sata :/

naravno da je moguce, nije ona "prilagodjena" samo za SATA,
jednako dobro radi i ATA samo sto SATA transfer radi brze zbog brzeg protoka

Ok :) Pozvacu sutra imtel da ih pitam koliko ima ata grana... tnx ;)

to je znachi, najbolje reshenje sa integrisanom grafikom, do 220 e...

btw....za 10 eura razlike u ceni, mesto tog semprona 3400+ am2...chist atlon 3200+ je bolji? Nek` onda njega uzme, brzi je 200 mhz :D

Poslednja izmena:
Evo sta sve ima ova ploca:
nForce C51G+430, AM2, FSB2000MHz, PCI-e 16x, Int.VGA 6100, 4xDDRII,SB, 4xPCI, 4xSATAII, 2xPATA, Gbit LAN

Dakle 2xPATA,sto ti govori da bez problema mozes povezati 2xATA HD-a na jednu granu i na drugu granu optiku.

Aha, na imtel specifikacijama je pisalo 4xsataII, pata... nije pisalo 2xpata :D

Ok, znachi slobodno moze da se uzme ovo, samo cu josh videti da li sempron 3400+ ili atlon 3200+ ...to bi trebalo da bude najbolje grafichki integrisano resenje za ove pare... tnx na odgovorima :)

Ploca ima dve ATA grane (sto znaci da mozes prikljuciti 4 uredjaja).

Inace, neverovatno je kako cena te ploce skace (mislim na GA M55Plus-S3G). Kada sam je kupio (jednu od prvih koja je stigla kod nas), kostala me 70-ak E. Koliko vidim, sada je 80e Bulk pakovanje, a full verovatno 85. Znaci, za 4 meseca 15e skuplja.

Mozda je pametnije uzeti najjeftiniji Sempron (2800+ ili 3000+), a za razliku u ceni eventualno uzeti neku PCI-E grafiku (X300/550 ili sl), posto ploca nema TV Out za integrisanu (naravno, ukoliko je to uopste bitno). Verovatno za tih 35e razlike mozes da pronadjes nesto, makar polovno u tom rangu.

bolje athlon, razlika od 10e je mala, koliko se dobija u performansama,
samo uzmes AM2 ne 939

Poslednja izmena:
Vrh Dno