Šta je novo?

ploca posle malog kvasenja otkazala

Dobro, failovao sam za kondenzatore :D, ali shvacena je poenta. E sad pogledaj ovu ASUSovu famoznu 6+2 "digitalnu" naponsku:
Problem?

Ne vidim problem, tj. ne vidim ono što ti vidiš. :d

R68 = zavojnice, na onoj ploči koju si pokazivao to su CPL-4-50

između zavojnica i ova 3 elektrolita se vide tranzistori (drajveri) za VRM, na onoj evga ploči se ne vide, pošto su ispod hladnjaka

između zavojnica i CPU socketa se nalaze kondenzatori u nizu, na onoj evga ploči što si ti pokazao su drugačije forme, ali ipak kondenzatori

Ti si možda na prvoj slici pobrkao CPL-4-50 sa IC čipom koji upravlja VRM sekcijom, ok, na prvi pogled moglo bi se pomisliti da je to integralno kolo, ali nije, kao prvo, veoma je "grubog" izgleda za IC, zatim, ima malo nožica (premalo za kompleksni IC čip), i na kraju, nema veze sa IC, to su samo zavojnice.

Digi VRM čip se vidi uostalom i na slici od ASUS-a, lepo je markiran (levo od procesora):

product_overview.jpg

Ne pada mi napamet da izigravam drvenog advokata ASUS-a, ali ti tražiš neki problem koga nema. VRM dizajni od različitih proizvođača nisu direktno uporedivi, evga je komponente kupio možda na sasvim drugoj strani, tako da se razlikuju.

Glupo poređenje, ali recimo uzmi dva auta, jedan sa benzinskim, drugi sa dizel motorom. Oba imaju istu funkciju, ali ne izgledaju isto, ne mogu ja sada dići galamu na proizvođača dizela "uaaaa, prevarili me, na mom motoru nema svećica kao na onom benzinskom".

Poslednja izmena:
Da, samo benzinac radi na vecim obrtajima.. a ipak nece da moze na primeru sa motorima.
ASUS je nabacio tamo neki DIGI+ cip koji kao podize frekvenciju na standardan dizajn, a ovde je naponska kompletno redizajnirana i (verovatno) radi na vecoj frekvenciji. E sad moze primer sa motorima: ASUS je uzeo B16A2 1.6l 4cyl Honda motor i stavio turbo na njega i ostavio ostale stock delove, a drugi proizvodjac je uzeo neki stock V8.
Tako da, sto se mene tice to nikako nije isto.

Poslednja izmena:
A možda je ASUS stavio isto stock V8? :d

Ne znam šta očekuješ više od VRM sekcije, izuzetno je jaka, i izdržava duplo veći (275 W) TDP u odnosu na potrebni (140W), ima zaštitu od preopterećenja, znači ne crkne, nego radi i dalje, dobru regulaciju napona sa puno podešavanja, i to sve u klasi od 100 evra, ja se ne sećam da je neka ploča imala ovako jak VRM u ovoj cenovnoj klasi.

Ne znam šta da ti kažem, deluješ mi nezadovoljno, ja lično kada sam nezadovoljan, menjam komponentu, ako treba i proizvođača. Prodaj tu koju imaš, uzmi nešto drugo, mene lično bi smarao osećaj da sam nezadovoljan.

ljudi ne pomazete mi ni malo :)))

Poslednja izmena:
Pomoć: uzmi M5A99x EVO dok je ima, odlična ploča za uloženi novac. :)

@ hajro86: Gledaj sta ti vise od featuresa odgovara, jer ako neces da vozis buldija na 5GHz, naponska ti ne pravi razliku. Ako imas kintu, idi na M5A99x EVO plocu, bez nekog preteranog razmisljanja, jer postoje samo dve alternative a to su GA 990FXA-UD5/7. Ako ne zelis da se cimas sa updateovima biosa i cekanjem da rese probleme sa variranjem napona, idi na ASUSa.

Licno sam samo bacio hejt prema preteranom, bombasticnom marketingu ASUSa (koji usput malo preuvelicava stvari), a ploca iz potpisa fercera savrseno.

Licno sam samo bacio hejt prema preteranom, bombasticnom marketingu ASUSa (koji usput malo preuvelicava stvari), a ploca iz potpisa fercera savrseno.

Marketing je marketing, ne treba ga nikada uzimati previše za ozbiljno, ali ima ponekad i dosta istine u plasiranim informacijama.

A ne uzimam mu za zlo malo veću prisutnost, to mu je posao, ko zna kakav bi ja bio da radim na takvom mestu. :-devil-:

Ne slažem se ni ja sa svime, kao recimo da je 16/4 režim za grafičke bolji od 8/8, ali 'ajd, šta ćeš, kezim se na tu izjavu, i vozi dalje. :D

@spacemaster,na tvoju preporuku sam uzeo asus m5a97 pro,iako sam ljubitelj gigabyte-a,donekle je i clan demios uticao na tu odluku svojim nepristrasnim testom :) (nazalost jos uvek sam bez procesora,sto zbog zimovanja,nove godine i ostalih izdataka)
@Hajro, Sto se AM3+ ploca tice koju god da uzmes pa i onu najjeftiniju neces osetiti nikakav boljitak u performansama na default podesavanjima,isto je bilo i sa AM3 plocama gde je "formula" pruzala iste rezultate kao ploca koja je mnogo jeftinija(isti cipset).
E sad dolazimo do onoga sto opravdava cenu svake ploce,pouzdanost/kvalitet delova i dugotrajnost,overklok,hladjenje,broj konektora,izgled,bios...te sitnice zaista vrede samo onom korisniku koji zna cemu sve to sluzi i koji ce zeleti da izvuce maksimum iz svake komponente.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno