Šta je novo?

ploca? cpu?

tihomir_pg_

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
319
poz
imam problem sa pc
gigabyte es3g
intel e6550
2xgeil i 2xocz po 1 gb moduli
ocz 500 w napajanje

radio sam i od jednom se ugasi racunar,posle toga sam morao napajanje ugasit da bi se upalio
pomislio sam da se pregrijao pa se gasi medjutim temperature su ok , ali sam svakako ocistio kulere i ventilatore...posle toga je ok upalio i radio nekih 10ak minuta i opet isto
napajanje sam provjerio - daje preko 12v i preko 5v ..
probao sam i da raskacim sve sto ne treba , da ostavim samo hdd na koji je sistem,samo 1 modul ram memorije,graficku ali opet ne mogu ni do biosa ...
skidao bateriju - ne pomaze ni to

sta moze bit jer nece da upali ni mis na usb ni tastaturu na ps/2 ni ventilator od cpu-a?

jesi siguran da su temperature okej,posto ti se ne pali vent na cpu kuleru?ja bih prvo ovo razresio,dal' smo te mi lose ukapirali ili si se ti lose izrazio.

Aha, nisam procitao.
Vidi da li si dobro spojio nakon rastavljanja, nema razloga da ne vrti ventilator. Ili je ploca riknula.

A sam problem tog gasenja nakon 10min mi mirise na graficku ili napajanje.

temp su sledece
cpu max 40
gpu max 48
to je nista...
i da..kad ga pokusam upalit ne vrti se ventilator od procesora a kad ugasim napajanje na 1/0 prekidac pokrene se ventilator na kratko
a spojeno je sve sto posto tacno :)

sad sam probao graficku ...nije do nje ...
ne radi mi ona lampica koja blinka dok radi racunar...samo svijetli ona sto je indikator da je upaljen racunar...

nista ja ovde ne kapiram :d

cekaj bre,kad uspes da upalis komp dal' vrti vent na kuleru za procesor?

Vise ne uspeva da ga "upali", koliko sam ja skontao. A poslednji put se ventilator na kratko vrteo.

sad sam probao graficku ...nije do nje ...
ne radi mi ona lampica koja blinka dok radi racunar...samo svijetli ona sto je indikator da je upaljen racunar...

Samo jos da vidis napajanje... Ako ni sa drugim nece, onda je ploca problem.
Da, zelena sto stalno svetli. Crvena lampica je za hard.

Poslednja izmena:
da da...probacu pa javljam
:)

Nisi rekao koliko je sve to staro? Koliko je staro napajanje, posto je ono, najsumnjivije?
Ta temperatura , tog procesora, tesko moze da bude max 40C, ako je Intel box cooler?
pozz

ipak je napajanje izdusilo...
hvala svima na komentarima i pomoci
zdravo mi bili

Podigao sam drugaru sistem xp proffesional sp3,ali nema diskove od drajvera.Ploca je Lenovo,ali ne znam koji model.U CPU-Z programu pise model Lenovo,a chipset Intel P35/G33/G31.
Molio bi za pomoc,ako neko zna koji drajveri bi mogli na ovu plocu.Hvala unapred.

Pogledajte prilog untitled.bmp

Nazad
Vrh Dno