Šta je novo?

Ploča ne "čita" CPU

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
380
Kupio sam nekog matorog EpoX-a za male pare, e sad ploča je sa AMD761 chipsetom, sve lepo radi, al mi svuda piše "Unknown CPU type". Stavio sam poslednji bios al opet isto. Može li nekako da se namesti da ona progleda i ispiše mi pravi naziv CPU-a? Frekvencija je dobra, al nigde ne piše model (XP 2400+).

PS. Koliko je AMD 761 bolji od SiS 735 chipseta?

Hvala unapred.

Ne mora da znaci da sa tom verziom BIOS-a podrzava taj CPU, proveri na netu koji je najjaci CPU koji ploca podrzava...

A sto se uopste nerviras kad sve radi kako treba :)

Upravo... meni je stara Abit KT7 RAID ploča radila sa 2400+ koji je videla kao unknown processor godinama bez problema. Bitno je samo da su frekvenca i napon tačni.

mozes da ocujes i tvrdis da je neki bolji cpu :). Nego jel nijedan program ne moze da ocita cpu?

Koja je ploca EP-8K7A ili EP-8K7A+

imas biose ovde pa skini najnoviji.

Sad videh da je najsveziji bios modovana verzija koja omogucava citanje XP procesora:

Link ka biosu

Hvala za link, naleteo sam na taj sajt kad sam tražio bios, al nisam dovoljno prostudirao. A nema veze to što je bios za onu + verziju ploče, jedina razlika je to što + ima hardverski RAID na sebi. EDIT: na tom sajtu sam našao i uptstvo koje sam dosta dugo tražio, tako da puno hvala još jednom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno