Šta je novo?

Plextor brand optika nestaje

Bilo je vec i krajnje vreme... Bili su jako bezobrazni sa cenama, a nisu pruzali toliko bolji kvalitet koliko su koshtali. Vidim ni na xtreme systemsu se niko nije ozbiljnije potresao :d

ja sam 1998 godine kupio externi scssi rezac plextor sa cady-em i platio ga 1200 DM.
tada su bili popularni teac i neka yamaha. ovaj je bio oko 300 DM skuplji ali nisam siguran da je bio bas toliko kvalitetniji, mada izgleda extra. moram da priznam da su rekli da je to best firma i rezac tj kao profi itd itd. Od nekih dj-eva sam cuo da i dan danas snimaju audio zapise na njima jer navodno nijedan plejer nema problem sa citanjem istih
PS i danas radi - savrseno, iako ga vise koristim kao ukras na stolu.

Plextor je uvek bio precenjen proizvodjac optike. Nikad nisam video racunicu ili razlog da uzmem njihovu optiku.

I treba da zavrse sa radom i da vise zavrsimo sa tim mitom o plextoru

Plextor nije završio sa optikom, imate vest na Benchu 🙂 (ako to nije neka još novija informacija :d). Povod je bio što je kompanija koja je tata-firma Plextora najavila da prekida sa optikom, a u stvari samo prekida sa optikom pod svojim imenom, dok Plextor nastavlja regularno.

Ne postoji mit o Plextoru. Postoji mit da postoji uređaj koji je po svemu bolji od drugih 🙂 A u tom mitu se samo mogu menjati uloge - da rikne Plextor to bi bio Pionir, pa Lajton itd. Kada ljudi počnu da razmišljaju drugačije neće biti nikakvih mitova.

Plextor nije završio sa optikom, imate vest na Benchu 🙂 (ako to nije neka još novija informacija :d). Povod je bio što je kompanija koja je tata-firma Plextora najavila da prekida sa optikom, a u stvari samo prekida sa optikom pod svojim imenom, dok Plextor nastavlja regularno.

Ne postoji mit o Plextoru. Postoji mit da postoji uređaj koji je po svemu bolji od drugih 🙂

Jeste bolji, ali nije 4x bolji koliko standardno vishe koshta...

Nema logike da Plextor brand propadne.
U ovo vreme, veoma tesko da relativno mali Plextor ponudi nesto trzistu optickih uredjaja sto bi opravdalo drasticnu visu cenu u odnosu na konkurenciju. Takodje je istina da je u ovo vreme vrednost samog brenda cesto veca nego vrednost tehnologije ili proizvodnih hala koju neka firma poseduje. Neko bi se vec dosetio da kupi ime i prodaje Liteone i Samsunge zapakovane u kutije na kojima pise Plextor.

Nema logike da Plextor brand propadne.
Neko bi se vec dosetio da kupi ime i prodaje Liteone i Samsunge zapakovane u kutije na kojima pise Plextor.

Kao na primer... Plextor? 🙂

Lite-On IT has also landed PC-use DVD burner orders from Japan-based Plextor, following Plextor's plan to suspend its own PC-use DVD drive business, according to industry sources. The speculation about Lite-On IT spurred the company's share price to reach NT$29.45 on January 24, up NT$1.9 from the January 23 closing price. Some industry watchers, however, said the landed ordered amounts should be limited. (DigiTimes 25.01.2007.)

steta za njih... nisam imao dodira sa dvd uredjajima koje svi pljuju ali moj belgijski cd rezac radi vise od 6 godina... besprekorno koliko je to god moguce za jedan uredjaj... zaista vrhunsko u svakom smislu te reci... steta 🙁

Imao sam Plaxtor 12x CD rezač, a sada 12X DVD rezač i nikada nisam imao nekih problema sa njima! Problem mogu da predstavljaju doskovi sumnjivog porekla (trajnost podataka na njima), ali sa iole kvalitetnijima, nema nikakvih problema. Plus što sve što narežem (muzika, filmovi, igre), može da pročita bilo koja mašina. Cena im je ipak isuviše velika.

Nazad
Vrh Dno