Šta je novo?

Plazma trilema

kiza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen5 2600 @ LC-CC-120
Matična ploča
Biostar B450MH
RAM
16GB DDR4
GPU
AMD Radeon R9 200 2GB
Storage
Lexar NM620 1TB; WD 4TB WD40EFZX; WD 2TB WD20EARX
Zvuk
Altec Lansing 5.1
PSU
Chieftec GPE-600S Eco
Kućište
Thermaltake Chaser A31
Monitor
Dell P2414H
Miš & tastatura
Microsoft Wireless Laser Desktop 6000v2
Ostale periferije
HP LJ1020,Canon LiDE
Laptop
Dell Latitude E6400; Lenovo T580
Mobilni telefon
Samsung S25 Ultra/256GB
Pametni uređaji
Huawei GT2 pro, Xiaomi Mi Air Purifier 2S, Amazon EchoShow 8 2nd gen, Xiaomi S20 Robot
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle trilema je izmedju:

Panasonic 42X20E; Samsung PS42C450; LG 42PJ550

da li je neko kupio/koristio neki od pomenutih tv-a?

LG je u kombinaciji najmanje pozeljan (mozda gresim?) :)

Dok jos lupam glavu, samo jedno pitanjce, moze li ovaj samsung da snima na flash tv program ili ne?

Da kazemo, odluka je doneta: 99% da sutra uzimam samsunga 42c450b, danas sam ga probao i sem jake refleksije, slici ne mogu ama bas nista zameriti.

Evo sad jedno hitno pitanje! U radnji je ostao samo jedan izlozen primerak samsunga 42B450, znaci stariji model, koji ima stvarno manju refleksiju od ovog, ali je izlozen u radnji vec 2-3 nedelje.

Sta da radim? Koji uzeti? Hitno mi je potreban odgovor jer sutra uzimam tv!

Hvala unapred!

Da napomenem, cena je identicna. I izgleda da ima jos jedan neraspakovan B450, ali nisam 100% siguran.

Odgovoricu ti i ovde.

Cisto sumnjam da je proslogodisnji model B450 bio izlozen samo par nedelja. Moras da proveris koliko je sati zapravo radio.

Na daljinskom dok je tv ugasen stiskaj INFO>MENU>MUTE>POWER za ulazak u servisni meni, pa Control pa Sub Option, stavka Panel Display Time time ti govori koliko je bio ukljucen.

Uzimas koriscen televizor svejedno, moraju da ti dodatno obore cenu.

Ako ti ne smeta toliko refleksija uzmi C450.

Kupljena pre pola sata. Sad samo da vidim podesavanja za prvih 200h, valjda sve na 50%.
Sad cu se informisem :)

Evo prvih utisaka, da ne spominjem dobre strane, samo cu se osvrnuti na mane:
- televizor je ogledalo, samo skoro totalnim zamracenjem prostorije se eliminise refleksija, meni licno smeta, ali ovo nije boljka samo ovog tv-a
- zujanje se cuje, ali meni ne smeta jer je pored tv-a akvarijum koji radi non stop, pretpostavljam da ovo ne bi trebalo nekom da smeta
-???? Probijanje pozadiskog osvetljenja uz gornju i donju ivicu, celom duzinom tv-a! Da li je ovo normalno? Crna i nije bas crna vec tamno siva, pogotovo uz gornju i tonju ivicu. Ovo bi trebalo da bude mana lcd televizora, a ne plazmi. Da li mozda reklamirati?|

@ Bokaco,
Pokušaj da iskompenzuješ podešavanjem te boljke sa osvetljenjem, koliko je zujanje jako? Refleksiju sam video na jednom primerku, znam da ga ja ne bih nikad kupio. Na kraju krajeva, uvek možeš da vratiš TV bez nekog posebnog razloga, ne kupuje on tebe već ti njega i to za ne baš malo para, ne bi bilo u redu da nisi potpuno zadovoljan!

@ Bokaco,
Pokušaj da iskompenzuješ podešavanjem te boljke sa osvetljenjem, koliko je zujanje jako? Refleksiju sam video na jednom primerku, znam da ga ja ne bih nikad kupio. Na kraju krajeva, uvek možeš da vratiš TV bez nekog posebnog razloga, ne kupuje on tebe već ti njega i to za ne baš malo para, ne bi bilo u redu da nisi potpuno zadovoljan!
Ma znam, u sustini, nisu male pare i to me nervira. Ali, ja zivim u obrenovcu, i cimanje je bilo i oko prevoza, a bice jos vece cimanje vratiti tv. Znam da imam sedam dana fore da vratim tv, videcu sta cu uraditi.

Odlucio da zadrzim tv. Na refleksiju vec navikao, ne smeta. A ova uniformnost crne, kako je tako je, svaki put kad sam odlucio da menjam tv/monitor zbog neke nazovi falinke, prosao sam losije, tako da nista. Verovatno ce se razradjivanjem panela, situacija popraviti, a posle 200 sati povecanje kotrasta ce odraditi svoje. Tako, da moja ocena crne je 4 od pet, zbog ove neuniformnosti. Generalno, ja skoro pa zadovoljan, svi drugi ukucani i ortaci odusevljeni. :)

Pa ubijte me onda ako sam pametan! Idem ja ipak u ponedeljak da ih smaram da mi probaju jos jedan tv negde u zamracenoj prostoriji.

Jednostavno uz gornju i donju ivicu pojas sirine 10ak cm je svetliji i to mu je to, zato kazem kao probijanje na lcd-u.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno