Šta je novo?

Plazma ili LCD, preporuka za 60.000rsd

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Dakle, nisam mnogo upucen u tematiku, iscitao sam skorija pisanija na ovu temu medjutim jos uvek nema odluke :)

Dakle, sta kupiti za oko 50-70000rsd u Tehnomarketu.
Uslov je da bude spremno za dolazece tehnologije.

Ja napisah B ali greskom, oznaka je Samsung PS42C450b, a kada sam uzeo bio je spakovan u original kutiji pa ne bi trebalo da je izlozen stajao :)

Koliko ce mu smetati ako se normalno gleda kablovska bez formiranja ekrana?
Pa mislim da na samsungu mozes da proveris koliko je tv radio ili nije.Jednostavno kada je tv ugasen stiskas ovim redom dugmice na daljincu

info-menu-mute-power

i videces tamo u servisnom meniju da li je tv potpuno nov ili je koriscen.

Da ne bih otvarao novu temu pitaću ovde....Planiram da umem plazmu ili lcd - imam 500 jura budžet i mora biti 42".Češljajući forum par dana i gledajući tehnomaniju/market ni jedan model nisam mogao naći koji nije mator.Tv ce sluziti za Xbox/gledanje hd ripova sa lapa(hdmi-hdmi) pa tek onda kablovska(analogna)...kako kapiram plazma bi mi vise odgovarala pa me zanima kako izgleda desktop na 42" hd ready plazmi(1024x768) nativna rezolucija monitora mi je 1366x768.Dajte neki predlog gde jos da pogledam ili neki konkretni model.Marka nevažna....tnx

Samsung 42C450 je 59k. 42C430 je bio 54k ali ga nema na lageru trenutno kod tehnomanije.

Desktop na 1024x768 izgleda lose na plasmi, zaboravi na to osim povremeno da posluzi svrsi. Rad na desktopu i plasma ne idu zajedno.

taj tv ima media player koji pušta sve sa flash-a tako da možeš da batališ laptop i možda da pazariš neki veći flash ili externi hdd čisto zbog HD filmova. a i uštedeće ti struju + bolje će izgledati. puno bolja, jeftinija i tiša varijanta.

Mislis na 42C450? a nije bas sve, evo ja upravo skinuo mad men u mkv formatu i nece da ga procita.
Ne znam bi li ubacivanje novog firmwera rijesilo problem, ne znam ni koji imam trenutno imam, bojim se da nesto ne sje...

pazi u zadnje vreme sve serije koje se pojave u "prodavnicama" su nuked ili loše enkodovane ili šta već. ne znam šta im se dešava ali može biti da je to varijanta. jedino ako si skidao onaj WEB DL koji dolazi sa iTunesa - taj nema problema.

Upravo se vratio sa Ušca- u Comtrade-u c450 55,555 na akciji ali ostao samo exponat koji naravno nisam hteo ,ali sam primetio da je crna na ovoj plazmi siva tj. slika mi izgleda nekako isprano u poredjenju u plazmama i lcdovima pored nje....ista stvar i u Big Bangu sto se tiče slike ,tamo je cena 59,000,mada su mi tamo rekli da je do podešavanja...Sta mislite o Lg 42pj35 plazmi?(budzet pomeren sa 500 na 550 pa ako imate neki predlog)Jel neko ima informaciju sta nude u Metrou da znam da li da vadim karticu...Poz i hvala!!!

mene jedan lik sto radi u lg shopu uvjerava da je za ovu godinu lg i samsung fakticki ima identicnu elektroniku i ekran, tako da ne znam da li lg moze biti nesto pretjerano bolji od samsunga. Panasonic ok ali on ima neke druge nedostatke u odnosu na ova dva.

Upravo se vratio sa Ušca- u Comtrade-u c450 55,555 na akciji ali ostao samo exponat koji naravno nisam hteo ,ali sam primetio da je crna na ovoj plazmi siva tj. slika mi izgleda nekako isprano u poredjenju u plazmama i lcdovima pored nje....ista stvar i u Big Bangu sto se tiče slike ,tamo je cena 59,000,mada su mi tamo rekli da je do podešavanja...Sta mislite o Lg 42pj35 plazmi?(budzet pomeren sa 500 na 550 pa ako imate neki predlog)Jel neko ima informaciju sta nude u Metrou da znam da li da vadim karticu...Poz i hvala!!!

- Crna boja je siva na plasmi kada ima previse svetla.
- Crna boja je skroz crna na plasmi kada nema svetla.
- Crna boja je skroz crna na lcd-u kada ima previse svetla.
- Crna boja je manje crna na lcd-u kada nema svetla.

LG 42 PJ350 je losija plasma od Samsunga 42 C450. Ima losiju crnu, netacnije boje i vece probleme sa image retention. C450 pusta mkv out of the box, PJ350 mora da se otkljuca. Takodje C450 ima DTS dekoder, PJ350 nema, moras da radis DTS>AC3 konverizju za filmove/serije sa DTS zvukom.

- Crna boja je siva na plasmi kada ima previse svetla.

ovo sam npr primetio na G20 u tehnomarketu pošto su unutra popalili sve neonke, (bilo je garant 10 stepeni toplije nego napolju plus što su i televizori zagrevali :D ) a pored njega je bio LED TV od Panasonica. Izgledalo je kao da su stavili najjadniji tv pored najboljeg ( plasma > LED ) što mi nije bilo baš logično čitajući one silne testove gde je G20 poosvajao gomilu nagrada.

trebala bi da se odradi kalibracija ekrana kad se kupi lcd ili plazma a ti exponati sto stoje su sve napucani sa kojekakvim kolor efekrima,dinamickim contrastima i ne moze sa bas tacno videti kakvu sliku tv prikazuje pa makar pustili blueray film.

Digitalizaciju ne moze da isprati nijedan televizor na nasem trzistu jer ce nas standard biti DVB-T2 a televizori dolaze sa DVB-T prijemnicima.

Gizmore, oprosti meni neukom, ali sta ovo konkretno znaci? Na primer, neko kupi sad televizor sa DVB-T, a mi nakon toga dobijemo DVB-T2 standard? I sta se onda dogadja?

P.S. Pitanje je za svakoga ko zna odgovor, ne samo za Gizmora.

Dogadja se da ili moras da kupis naknadno DVB-T2 risiver koji ide u tv ili neku noviju verziju tv sa ugradjenim uredjajem. Ovo vazi za ljude koji koriste antene. Svi koji imaju kablovsku ili iptv, bice kao i do sada.

Evo ja da se javim posle mesec dana i prolaska famoznih 200h rada pa sada mogu da iznesem neke utiske
prezadovoljan sam tv-om, jedino sto je po meni mali ali nisam se ja do kraja pitao tako da je odlican
-burn-out mi se nije javio
-image retention ne primecujem
-boje su vrlo lepe sada, dinamicki kontrast ukljucen

jedino mi nije jasno zasto kada se ukljucuje i iskljucuje preko celog ekrana ima ogromna siva fleka u odnosu na malo tamniji ostatak a sve to se ne primecuje dok postoji slika

Evo ja da se javim posle mesec dana i prolaska famoznih 200h rada pa sada mogu da iznesem neke utiske
prezadovoljan sam tv-om, jedino sto je po meni mali ali nisam se ja do kraja pitao tako da je odlican
-burn-out mi se nije javio
-image retention ne primecujem
-boje su vrlo lepe sada, dinamicki kontrast ukljucen

jedino mi nije jasno zasto kada se ukljucuje i iskljucuje preko celog ekrana ima ogromna siva fleka u odnosu na malo tamniji ostatak a sve to se ne primecuje dok postoji slika

O kojem TV-u se radi? Dinamički kontrast? Ne bih to nikad držao uključeno.

Ja se izvinjavam, nadovezao sam se na temu u kojoj sam zapitkivao ali sam totalno smetnuo s uma da je to bilo na drugoj strani a da se vec doguralo do cetvrte.

Radi se o plazmi Samsung PS42C450b
Dinamicki kontrast nije stalno ukljucen vec po potrebi ali tek sada sam poceo malo da ga "maltretiram" s obzirom na pricu oko formiranja ekrana i podesavanja za isto

Posto vidim da se ovde dosta prica o plazmi i lcd-u reko da pitam nesto da ne bi otvarao novu temu.
Planiram da kupim LG PJ350 42' plazmu pa me interesuje sta mislite o njoj :

http://www.lg.com/pk/tv-audio-video/television/LG-plasma-tv-PJ350.jsp

Hteo bih da je koristim zbog filmova i igrica preko racunara ako je u opste to izvodljivo sa ovom plazmom,imam graficku ati radeon hd4850 i naravno gledanja analogne kablovske :)
dosta sam citao i znam da plazma nije najbolja za gejmere ali video sam da je mnogi koriste za to,vise za konzole ali i preko pc-a nije u opste lose pa reko da vidim sta mislite o tome?

Nazad
Vrh Dno