Šta je novo?

Plazma do 650e

shku

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2003
Poena
620
Znam da ne treba dizati nove teme sa ovim pitanjem ali posle citanja od oko 3h nisam uspeo da nadjem odgovore na moja pitanja
Elem stanje je sledece
Udaljenost od tv je oko 4m,gledace se digitalna domaca tv,neki divx i dvd
prva dilema je dal uzeti 42 ili 50'' sobzirom na razdaljinu,ako je 50'' to bi bila neka krajnja low end klasa za ove novce,tu se uklapam u ovo sa 10% posto popusta
http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-plazma-televizor-ps-50b430.html
e sad dal je tv sa ovakvom cenom vredan velicine,tj ne treba mi toliko veliki ako sa 4metra i 42'' moze da bude ok,a slika na ovom od 50'' ne lici ni nasta...
Ako ova 50 ica nije vredna para sta predlazete od nekih 42'' naravno gledao bih da prodjem sa sto manje novca.
Hvala u napred

Plasma kroki, lf2510 je lcd:wall:

Ja imam ps42b450 i skroz OK tv za te novce. Ja sam kupio u Hr za 500€ pa mi se ovaj tvoj cini malo skup, mada nemam pojma kakve su sada cijene.
Divx stvarno super izgleda sa 3+m, dvb-t OK, mada su se na forumu ljudi zalili na sliku s kablovske.
Za 4m ne bi skodilo 50" ali nemam konkretnih iskustava s njim, ni koliko to bolje/gore izgleda nego 42" 1024x768.

PS42C450 za 58999 u TM-u, ako zbog ničeg onda zbog mkv plejera i NTFS podrške za USB i exHDD.
ali i dizajn TV-a je na nivou B550 LCD modela

51%2BHyQkwOKL.jpg

ja bih uvek uzeo manji ali nabudženiji model, PS50B430 sa druge strane može za tih 65k da se nađe negde ali ipak je model za 2009. godinu, a ovaj C450 je 2010
jedini minus je taj što u EU tv košta 450€ a kod nas skoro 600€ je*ote, ja kad to vidim odmah mi se ne kupuje ništa, za 150€ se može svašta pazariti

Poslednja izmena:
I mene to interesuje ,ali izgleda da nema 3D ready?!?!
Postaje nocna mora kupovina plasme pogotovo u ovom trenutku...
Sto se vise informises, to postaje sve teze za odluku.Mozda je bolje kad nista ne znas, jer zivis u neznanju da si kupio "najbolji" TV za ok novce,oko 600 evra.:d

A sto se tice Samsunga kao kompanije, izgleda da su skapirali da je glupo stavljati 3d ready i 3D-sync out na "jeftinije modele" serije 4. Model A450 i B450 iz proslih godina imaju tu mogucnost! Mogu,lepo, kao i Panasonic za ovu godinu, da stave te lepe stvari na najskuplje modele C7000 i C8000...

I ostaju ti, otprilike ovi modeli :
42" Samsung B450 ili C450 (B450 jeftiniji,3d ready,a C450 nov model za 2010,poboljsan, ima usb, a neki kazu da pomalo zuji...)
42" Panasonic TX-P42X20E bez AR filtera ili stariji model sa AR filterom TX-P42X10E ili Y

Jos nesto sto trazi potvrdu je novi HDMI ulaz verzije 1.4 kroz koji moze da se progura i 3D...Takav HDMI ima Panasonic TX-P42X20E...
Ali, ko zna da li ce to moci da se koristi za 3D...

shku :

I blago tebi ako si potrosio samo 3 sata, kad ja samo pomislim koliko sam ja izgubio vremena citajuci po forumima i jos nisam prelomio...:wall:

Poslednja izmena:
3D nemojte ni da stavljate na listu prioriteta ili pluseva. Svi 3D modeli koji su trenutno u pripremi da se pojave na tržištu ili ovi retki koji su izašli u USA koriste i koristiće pasivni shutter na tim cvidžama. To je toliko štetno za vid da je bolje odmah iskopati oči i ne zahebavati se sa tim (naravno ako neko već hoće). Jedini donekle dobar 3D se nalazi u bioskopima, pošto se tamo koristie aktivne shutter naočare i može čitav film da se odgleda bez glavobolje. Naravno ima ljudi kojima čak i ovaj bioskopski smeta. Znam da ima tema vezana za 3D ali bolje sprečiti nego lečiti

Slazem se!

I ja sam dosao do istog zakljucka.

Ja sam planirao kupiti panasonic x 20 ,ali sad se pojavio samsung c 450 ,a pojavice se jos novih modela kako samsunga, tako i drugih proizvodjaca ,tako posto mi nije hitno sacekacu pocetak svetskog prvenstva u fudbalu pa odluciti ,mada 90 posto ostaje x20 ,ali videcemo.

Cestitam na kupovini i nek te lepo i dugo sluzi!

Bilo bi zaista ljubazno od tebe, ako uhvatis malo vremena da napises jos neki utisak,a mozda i korisnicki opis.Mislim da ima puno ljudi koje taj model interesuje...

Za pocetak, da resimo tu misteriju zvanu 3d ready.

Da li ima pozadi VESA 3-pin mini-DIN prikljucak, "3D-sync" ili ne?

3D Ready je bio i B450 (i još uvek je :D). Uglavnom treba kupiti taj 3D odašiljač (kao onu piramidu od nVidie mada više liči na one infrared odašljače za stare tastature) i passive shutter naočare. Dobija se i neki softver u tom paketu koji "konvertuje" u 3D. Takođe osoba mora da sedi direkt ispred TV-a, jer ako sedne samo malo na levu ili desnu stranu od centra gubi se 3D efekat. Radi kako sa nVidiama tako i sa Atijem.
U USA uputstvu takođe ima u veliki uokviren text sa naslovom WARNING koji govori o štetnosti 3D-a po vid, pošto su očigledno imali pritužbi.
Čitav paket može da se kupi preo Amazona i košta 150$.

scheilinkin:

"3D Ready je bio i B450 (i još uvek je ). Uglavnom treba kupiti taj 3D odašiljač (kao onu piramidu od nVidie mada više liči na one infrared odašljače za stare tastature) i passive shutter naočare."

Verovatno si nesto permutovao, jer se ustvari radi o active shutter naocarima.

Kako nVidia naocarima, tako i svim modelima televizora za 2010 godinu, koji su 3D.

A sto se Samsunga tice:3D plasma modeli za 2010 ,C7000 i C8000 koriste samo Samsungove naocare, koje se prikljucuju preko 3D emitter-a koji je integrisan u sam TV.

Sto znaci da Samsung PS42C450 nije 3D ready (osim ako ima HDMI ver. 1.4,pa ne smisle u buducnosti da ga nekako "osposobe", odnosno dozvole za 3D).

Pa nisam ni znao za tu varijantu 3d redy dok nisi priupitao,ali definitivno nema taj dzek pozadi ni sa strane.
Elem posto nisam neki strucnjak za televizore mogu samo da ga usporedim sa lg lh3000 koji je lcd
Prva i osnovna razlika je u slici.Znaci plazma je plazma : ) Definitivno lepsa slika zbog cega, ne bih mogao da kazem tacno, ali slika nekako izgleda cistije sa lepsim bojama i definitivno mozda je presudna velicina.lg je 32 samsung 42...
Druga stavka je brzina televizora.Prebacivanje na digitalnoj ide mnooogo brze na samsungu,na lg ima neku knedlu nije predugacka ali dovoljna da pomalo smeta,fimware na lg-u je fabricki novijeg datuma.
Citanje sa usb radi odlicno.Probavao sam obicne dvix na malom no name usb stiku od 2 gb.Filmove pusta besprekorno,titlove pusta sve koje sam probao sem cirilice,mada u opcijama za titl postoji da se izabere cirilica ali je i dalje izbacivao kuke i motike,mada sam video da ima novi fw sa jezickim korekcijama,ali nisam probao cirilicni titl posle upgrade fw.Titlove latinicne prikazuje bez problema sa svim nasim slovima i u podesavanju mozete birati tri velicine titla i vrsiti sinhronizaciju istog
pusto sam i mkv fajlove izgledaju odlicno.
Upgrade fimwera je prosao bez problema,tv se restartovo i sva podesavanja je zadrzao.
Muziku nisam pustao sa usb-a,slike jesam i listanje ide malo sporije
Posle podesavanja zemlje na austriju nasao mi je sve digitalne kanale(96) preko ikoma.Slika je savrsena
Mana mu je sto sam mislio eto da ce mozda biti manje primetno jer je tv novije generacije bela boja i druga stvar je zvuk.Posle starog sonya crt-a ciji zvuk i danas je prosto neprevazidjen prosto se razocaram kako to nije postalo standard na ovakvim televizorima.Uglavnom za vrhunsko uzivanje mislim da je potrebno obezbediti spoljasnji izvor zvuka.
Eto,mozda vam nisam nesto mnogo pomogao ali ako imate neko pitanje slobodno pitajte

Hvala ti, mnogo si pomogao!

U Americi,po forumima se zale da se cuje zujanje na prvim modelima!
Pretpostavljam da kod tebe toga nema, jer bi vec to primetio...

Sto se tice 3D-a, ova godina je godina uvodjenja te "nove" tehnologije:d ...

A mislim da je hype oko Avatara 3D i njegova zarada najvise doprinela tome...

Od novih modela za ovu godinu, to ce imati samo najskuplji LED i Plasma televizori...

I ako je tacno sto kaze scheilinkin da Samsungova C serija, pa tako i plasma 42PS-C450 ima DVB-T2 tunere, to znaci da ce, nadam se, moci da se koriste kad RTS uvede digitalni prenos za dve godine...

Sto znaci jos jedan plus za kupovinu C450...

Mislim da ce prava bomba biti kad se pojavi 50C550, jer će biti full HD 1920x1080 sa T2 tjunerom, 600Hz i punom podrškom za mkv sa externog NTFS HDD-a. Još kad bi mogao da se ubode primerak bez flicker-a i zujanja, eto best buy modela 2010. god.

Aha, a jel se bas primecuje dok je upaljeno svetlo na primer? Posto kod mene ne bi trebalo da bude problema oko prozora i dnevne svetlosti, dnevna soba mi je poprilicno mracna, jedino sto ne volim da gledam bas u mrklom mraku, pa zato pitam.

shku jel si mozda prikljucivao komp na njega? planiram ga kupiti (c450) i koristiti za sbb D3 (kablovska) ali kad sam bio u tehnomarketu (Zrenjanin) bila je losija slika na njemu ali kad sam pitao prodavca rekao je da su na njega prikljucili neku njihovu analognu antenu :S pa nisam video "cari" te plazme :) pa cu najverovatnije morati do Beograda u tehnomaniju posto je i jeftinije za 6 hiljada

Poslednja izmena:
e nisam jos
lap top mi nije bio tu neko vreme a sad jeste i nemam hdmi kabal
Ali ako prikljucis bilo sta na nju digitalno ima da sabija
jedino ugodjaj moze da kvari ako ti je soba mnogo svetla zbog refleksije
Ali ovaj njen interni usb cita sve zivo i titlovi su okej,tako da ti komp i nije neophodan

Dodao bih nesto o x20 i c450, jednostavno su za izbegavanje, mislim da je refleksija na ovim modelima toliko izrazena da su prakticno neupotrebljivi.

Ne pamtim da sam kod Samsunga i Panasonica video nesto toliko lose kao ova dva modela.

U sustini jedino su upotrebljivi u zamracenim prostorijama, u osvetljenijim prostorijama kontrast je 25-30 puta manji zbog reflektivnog stakla.

Mozda b450 jedino sto nema DTS podrsku i player je dosta traljav, u sustini moguce je ubaciti NFS upadanjem u Linux posto Samba radi bas traljavo, ali DTS se ne mozes jos ubaciti barem po mojim starim saznanjima, pitanje je da li je ekipa iscupala DTS module iz C modela.
Odsutan sam jedno 4-5 meseci sa Video scene pa se nisam bas nesto interesovao.

Inace B450 ne pati toliko od refleksije, i ako je ima manja je oko 8-9 puta, te bi se moglo reci da mu je u datim okolnostima ok cena.

Videcu malo da pregledam stanje za sada mi se prilicno dopao LCD c650 crna mu je bas fina, morao bih malo dublje da se unesem.

PJ550

Ja opremam stan pa se desetoumim između LCD-ova i Plasmi i nekako se ovaj izdvaja. Čujem da C450 ima nenormalnu refleksiju i da jedino može da se gleda normalno u mrklom mraku, a i okvir se previše sjaji. ko da su ga pravili od najgore plastike. X20 je nekako okrljašten u odnosu na druge modele iz serije 20 pa mu viša cena baš i ne ide u korist. a PJ350 deluje jako dobro, međutim za malo više para PJ550 je puno bolji i lepši. PJ350 ne podržava gledanje filmova preko usb-a iako na mnogo sajtova piše da podržava, hack se sigurno sprema :D . Pročitao sam komentare ljudi koji ga poseduju u UK i svi su potvrdili da ne podržava filmove, dok ih PJ550 podržava a plus i lepše izgleda. Ima tanku ivicu oko ekrana pa deluje veće i elegantnije, a i jako je "mršav" kao neki LCD.
Samsung c450 izgleda grozno naspram PJ550.

Vrh Dno