Šta je novo?

Plazma 37"

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
955
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09028456

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09027000

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09036695

Koji od ova tri uzeti za gledanje D3 sbb kablovske tv, na jednom forumu(trenutno ne mogu da se setim koji) covek opsirno objasnjava zasto je upravo ovaj model najbolji(trenutno) za gledanje SD signala, a uz to je i jeftiniji od ostala tri modela. Treba mi vase misljenje o ovome, procitao sam sve moguce forume i ovaj model ispade najoptimalnije(najbolje) resenje za sada. Ima li neko na forumu ovaj model(Panasonic TH-37PV7P)?
Ako neko ima neki drugi predlog neka napise koji i zasto bas taj?, znaci 37" i kablovska D3.

Poslednja izmena:
Posavetuj se malo oko velicine ekrana u odnosu sa udaljenoscu sa koje ces ga gledati (imas dosta toga ovde na Forumu). Nije odnos slican kao sa CRT TVom. Po vecini ispada da je 42" najbolji izbor i najoptimalniji, a u toj klasi imas SAMSUNG PS-42A410, odlican TV za slicne pare kao sto su ovi koje si naveo. Mislim da je u svojoj cenovnoj klasi najbolji izbor.
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09038608

Poslednja izmena:
sto se tice udaljenosti, jeste bilo puno reci o tome ali ipak cu da pitam 🙂

da li je plazma 42" prevelika da se gleda sa udaljenosti od 2m pod uglom od 45 stepeni do 3 metra pravo?

jos jedno sigurno glupo pitanje:

moze li plazma da se kaci na zid kao lcd?

ne nadjoh nigde plazmu od 40". postoji li tako nesto?

citiram:

"Prednosti LCD ekrana:

do 30 inča - najprihvatljivija cena
zakačen na zid, zauzima vrlo malo prostora
veliko osvetljenje, 2-5 puta veća od televizora s katodnom cevi
mali utrošak energije
stabilna jednolična slika
izuzetna oštrina na prirodnoj rezoluciji
diigitalno povezivanje
odlični i za računarske primene
dugovečnost uređaja "

ispade da plazma ne moze da se kaci na zid pa je to prednost lcd-a.

Poslednja izmena:
Osim ako ga ne koristis kao monitor ispod 37" i nije za flat tv, ali najozbiljnije. Sada imas Samsung plazmu 42" za 50k u TM. Kaci se na zid bez problema samo mora da se kupi odgovarajuce postolje, kao i za LCD. Osvetljenost i slika jesu bolji nego kod LCD. Energiju trosi proprocionalno velicini, ali propisana potrosnja vazi kada se sve na max. Sto su boje manje, kontrast i osvetljenje slabiji manje trosi. Slika jeste stabilna a dobra je i na prirodnoj i "neprirodnoj" rezoluciji. Postoje FullHD plazme koje imaju podjednako ostru sliku kao i LCD. Imaju digitalno povezivanje, dugovecni su. Mogu se povezati sa PC i za filmove i igrice su extra ali jedino za desktp nisu. Doduse, meni desktop izgleda prilicno ostro i citljivo ali opet se nekako plasim one staticne slike, heh. Mada gledajuci tv sa logoima programa i po nekoliko sati (desilo mi se i da se uspavam vise puta) nije pravilo nikakvih problema, nema burn-in (da kucnem u drvo 😉 ).

Znaci, ako zelis prirodnije boje, veci kontrast, bolje osvetljenje - lepsu sliku, idi na plazmu i to sto vecu to bolju.

A sta mislite na neku plazmu od 50" , cini mi se da sam video negde za oko 65k. Da li je prevelika za gledanje sa 2.5-3m? Naravno za tu cenu samo hd ready rezolucija...

Poslednja izmena:
Iskreno, 50" na 2.5-3m i nista ispod 720p materijala nece ti smetati i uzivaces u slici. Sto se tice SD materijala zavisi od tebe. Za 42" i malo ispod 2.5m znam da ne smeta ni SD materijalu jer dolaze ljudi, gledamo tv program, pored HD i DVD i DivX pa se niko ne zali. Proveri.

mene me plazme samo malo nerviraju sto imaju manju rez od LCDa i sto su i do 50% teze! Tako da kacenje na zid istih (ja bih to uradio) zahtevalo bi veoma jako i dobro postolje koje ispod 100e ne moze da se nadje.

Rezolucija jeste bitna ali ne i najbitnija, to mora da se shvati. Boja, kontrast, osvetljenje, kvalitet slike pa tek onda rezolucija. Sto se tice tezine to pogledaj za svaki model ponaosob a sto se tice drzaca svi kvalitetniji projektovani su za 50kg min, tako da smesno je kupiti tv od nekoliko stotina evra a onda kupiti drzac od par hiljada dinara. Slicna situacija da neko kupi skup procesor, plocu, graficku a kuciste ima ono najjeftinije, heh. Isto, ako se kupi plazma ili LCD uzme se i novo postolje a ono opet nije ispod 100e. Pise da si iz Pirota, ali merak nema cenu 😉

Poslednja izmena:
znam ja sve to, i jasno mi je... Nije u tome stos, problem je u tome sto su cene malo nerealne i mene to najvise nervira. Npr. u USA taj isti tv kosta 1000$ a kod nas 1200E, i te fore.... zbog toga mi se ne daju i dodatne pare na drzac 🙂) lol

Anyway, jos uvek sam u dilemi da li lcd ili plazma... Ako bih isao na nesto od 40-42" isao bih na full hd, a sta se tu moze preporuciti, bilo plazma, bilo lcd?

U USA mnogo vece trziste....sta da se radi.... LCD Samsung 40A656 Best Buy Plazma Panasonic 42PY85 Best Buy.

čekaj samsung oko 95000 a panasonic 125000,daj neke koje su u istom cenovnom rangu 🙂

Kad kupis 37 plazmu i prodje mesec dana pozeleces da si uzeo 42 ... kao mi 😉

ja sad kontam da sam mogao i 50 i ne bih se pokajao, samo je prvi period nezgodan zbog privikavanja. :d

Znam da je 42" i vece bolje od 37", ali novac je kao i uvek taj sto diktira...,ali ne zurim, do nove godine ima jos vremena pa ako sakupim jos malo para bice i 42", inace soba je 4,5 sa 4,5m2, a razdaljina sa koje bi se gledao tv je oko 3m -3,5m, zavisi da li sam u fotelji ili na kaucu. Najbolje je otici i na licu mesta u prodavnici videti sta kome odgovara, pod uslovom da se na tv-ima vrti SD signal.

Hehe, veruj mi za 3-3.5m te ni 50" nece zadovoljiti 🙂
Sto se tice cene 37PV80 kosta 72k din a 42PV80 76k din. Pa reci mi, vredi li dodati 4k din za 5" vecu dijagonalu? Ili sa 94cm otici na 107cm? 😉

Ma naravno da je veca dijagonala bolja, ali kao sto rekoh novac je odlucujuci faktor, resio sam da to bude lcd ful hd, e sad ima tu nekoliko modela od 37" koja su usla u uzi izbor: Samsung LE 37M86BD 71.999,00, Samsung LE 37 M87BD 71.999,00, Toshiba 37X3000PG 79.999,00, Panasonic TX37LZ70P 82.999,00, e sad mi je potrebna vasa pomoc koji od ova cetiri?, ako neko zna nesto bolje u okviru ovih cena neka napise.
Sad videh Samsung LE-40A615A za 75.999,00, vredi li?
Nemam nista protiv ni 40"-42" lcd ful hd u tom cenovnom rangu (~85.000,00) ako ih uopste ima?

Poslednja izmena:
A sta kazes za Samsung PS-42A410C? Od juce ga imas ga na akciji u Tempu, za 45000 dinara. 🙂

Vidim da su dva usera hvalili ovaj uredjaj, pa mislim da je OK kupovina.
Ako jos neko ima utiske o ovom TV-u neka postuje, jer razmisljam da uzmem ovaj umesto Panasonic PV80, odnosno PX8ES.

Ma naravno da je veca dijagonala bolja, ali kao sto rekoh novac je odlucujuci faktor, resio sam da to bude lcd ful hd, e sad ima tu nekoliko modela od 37" koja su usla u uzi izbor: Samsung LE 37M86BD 71.999,00, Samsung LE 37 M87BD 71.999,00, Toshiba 37X3000PG 79.999,00, Panasonic TX37LZ70P 82.999,00, e sad mi je potrebna vasa pomoc koji od ova cetiri?, ako neko zna nesto bolje u okviru ovih cena neka napise.
Sad videh Samsung LE-40A615A za 75.999,00, vredi li?
Nemam nista protiv ni 40"-42" lcd ful hd u tom cenovnom rangu (~85.000,00) ako ih uopste ima?

A zar nisi rekao da ces gledati d3 kablovsku najvise? FullHD lcd od 37" po mom misljenju je bezveze ako ga neces za pc koristiti, za sve ostalo je dovoljno hd ready rezolucija, pogotovo ako se gleda sa preko 2-3.5m. Za te pare daleko bolji izbor ti je 50" plazma...

recimo nesto od ovih

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09027435
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09022084

Da vas pitam koja je razlika izmedju ova dva, jedan ima rez 1024x768(sto ste rekli da je ustvari 1366x768), a kod drugog pise bas 1366x768. Koja je tu razlika?

Ma jesam rekao i koristicu ga najvise za D3, ali rekoh ako vec kupujem da bude ful hd(mozda zatreba i za PC, ko zna), ne mogu svake dve-tri godine kupovati lcd tv. Nego, niko mi ne rece kakva je prikaz D3 na ful hd lcd?

Nazad
Vrh Dno