Spajdermen I Ghost of Tsushima su na taj fazon Ili bilo koji Ubisoft open world naslov, jer koriste istu mehaniku.
Ako želiš nešto što baš odskače kvalitetom onda God of War. Nisu toliko smorili sa sistemom otključavanja kula i delova mapa gde vrtiš istu stvar po n-ti put. A i narativ je iznad po kvalitetu.
Spiderman još đene-đene, ima lokacija za posetiti nevezano za glavnu priču, kao i površine za pokriti i side misija za odraditi, ali GOW, LOL, pa igra je totalno ukalupljena storydriven igra, ne možeš skrenuti ulevo ili udesno ukoliko to nije predviđeno u scenariju developera...
Dobra igra svakako, ali nikako open world...
EDIT: Upravo pređoh TLOU 1 po drugi put, nakon nekih 5-6 godina od prvog prelaska.
WTF, opet mi stvarno nije jasno čime je ova igra zaslužila ovolike hvalospeve tolike godine (sad i seriju snimaju)?
Ok izašla je pre dosta godina, verovatno je na PS3 bila revolucionarna, ali ova remaster verzija je baš otaljana (arhaične kontrole koje je nemoguće promeniti, nelogično razbacani colectible itemi, suludo nišanjenje koje čas uspori, čas ubrza i td). Na sve to igra je i dalje prepuna bagova (nestajanje pa pojavljivanje neprijatelja, summonovanje neprijatelja po potrebi na mestima koja su očišćenja i gde ih nije bilo, bagovanje grab triangle dugmeta u odusudnom trenutku, stelth kill koji alarmira neprijatelje sa drugog kraja mape iako ništa niko nije ni video ni čuo) i gličeva npr. kad ti se Eli natrti nasred nekog uskog mesta (daske za prelaz npr.) gde moraš da pređeš i reši da ide u suprotnom smeru tj. tebi u lice, a nemaš gde da se pomeriš, i tako sto puta...
I sama priča je puna rupa i nelogičnosti, političke korektnosti i konstantno forsiranje gejluka.
U prvom prelasku nisam primetio da je stari Bil gejčina (ili sam zaboravio)...
Elem čak i Naughty dog kao studio ima bar dve-tri bolje igre za PS od ove, a rangiranje ove igre spram ostalih PS eskluziva je stvarno degute...
Ko nije prešao, svakako neka odigra, a ako odluči da igra na hard, moj saveti:
- ne vredi uopšte trošiti resurse na proširenje kapaciteta oružja jer municije dobijaš toliko malo da ti maltene ne treba ništa više prostora u magazinu posle jednog-dva upgrade (ovo posebno važi za osnovni pištolj 9mm za koji sam dobijao nenormalno malo municije, praktično kad je padalo, padalo je za revolver),
- silent kill je mama, i to rukama ili lukom i strelom u glavu (a što je još bolje 50% šanse da ćeš strelu moći iščupati iz telesine i ponovo koristiti),
- po mom mišljenju drugi nivo master shiv skilla nema neke logike a košta 100 skill poena, jer posle 1/4 igre naučiš da clickers držiš na odstojanju, a ako se baš i približi tu je prvi master shiv da odradi posao,
- koristan trik takođe je da saputnike pustiš da se izbore sa malobrojnim protivnicima da ne trošiš metak, eventualno se pripomogne u bliskoj borbi, kao i da se ne ložiš u nekim neverending bitkama, već je poenta minimalno se angažovati uz mali utrošak municije, tj. što pre trigerovati cutscene, jer ubijanje protivnika ne donosi nikakav exp...