Šta je novo?

PlayStation - Diskusija o igrama

Vredi li dati 6$ više za Red Dead Redemption 2: Special Edition?

2019-12-09_205154.jpg

"Klot" verzija je bila 30$ sad na popustu.

The Red Dead Redemption 2: Special Edition delivers a huge selection of exclusive content for Story Mode including:
• Bank Robbery Mission & Gang Hideout
• Dappled Black Thoroughbred
• Talisman and Medallion Gameplay Bonuses
• Gameplay Boosts, Cash Bonuses & Discounts
• The Nuevo Paraiso Gunslinger Outfit

Po meni vredi, al' to sam ja :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

^
Ja uzeo istu na launch-u, vredelo je. :D Znam da ona bonus misija nije losa, kao ni par onih gang hideouta (koji su opcioni)

Inace moj savet ti je da kada udjes u 3. poglavlje tu i ostanes sto duze, mapa/kvestovi ti se tada najvise otvaraju i mozda i najbolji trenutak da se cela mapa "ocisti" sa sporednim aktivnostima i istrazivanjem. Mada tu je i epilog... :D

Poslednja izmena:
Tu je i moja lista do TLoU2 ...

20191210_161934.jpg

RE2 gotov, DG je "in progress", pa posle Exodus i Shadow. RDR2 će malo pričeka... :D

Screen Shot 2019-12-10 at 7.08.02 PM.png

Izigrao sam sve ovo do sada, sta dalje? :)

U planu su mi Metro Exodus, Control i ovaj novi Jedi, ali otvoren sam za sugestije :d

Shadow of the Tomb Raider, Resident Evil 2 Remake, A Plague Tale Innocence, Sekiro Shadows Die Twice, Devil May Cry 5

Bravo, zaboravio sam na novi TR skroz... A kakav je Days Gone, je li igrao neko?

Od mene preporuka za The Shadow of the Colossus remake. Igrao sam je na PS2 i na PS3 remaster, sada bih je još jednom prešao sa zadovoljstvom.

Poslednja izmena:
@Morfej

Nioh, Nier Automata, Yakuza serijal, Ni No kuni remaster, Days Gone, Detroit Become Human, The Council, LA Noire remastered, Persona 5...

@Proday
God of War (sa valkirama) vec presao 2x, a Metro mi se igra opasno :) Koliko je bolja prica u Exodus nego u Last Light? To mi je mozda i najdrazi serijal posle Splinter Cell-a...

@Yojinbo
Japanske i souls igre mi iskreno ne leze, Personu sam probao a sa Bloodbornom sam se patio dugo i dugo... Detroit i Days Gone stvarno nisam probao, jedni kazu da su osrednje a drugi da su vrhunske, mada bih odigrao u svakom slucaju

Days Gone vrh igra. Miriše na tlou i začinjena Mad Max-om. Savršena kombinacija.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Days Gone je predobra! Upravo je igram, još ako imate one Sonijeve slušalice (zbog companion app) efekti su vrh. Priča podseća na The Last of Us, samo novija sa još nekim strava stvarima [emoji16]

E ako je kao TLoU, onda cu da odigram definitivno :) IGN dade 6.5, ne mogu da se nacudim zasto

Detroit vrhunska, DG odlična, ali mi deluje vizuelno nekako neispeglana... Što kaže Yojinbo, probaj The Council. Ako želiš da probudiš nekog Šerloka Holmsa u sebi...meni je baš legla.

Da se upišem za Days Gone. Odlična je. Meni je baš legla.

Detroit je fenomenalan, pri kraju sam ali morati Cu je jos par puta preci sa drugacijim odlukama :D

Fantasticno mi je sto apsolutno niko ne pominje niti u naznakama po mom misljenju bez premca najbolje igre koje se na platformi mogu odigrati.

Opet, po MOM misljenju, ko nije odigrao Witchera ili Divinity kec i dvojku ili Torment stracio je karijeru na nebitne stvari. Skyrim ili Pillars of Eternity takodje imate na storu (mada mi je malo.cudno sto PoE: Deadfire nisu izbacili za Sony).

Pa reci nam ti neke svoje predloge koje u ovoj temi do sada nisu pomenuti.

Slažem se za Witchera i ostalu ekipu što si pomenu ali to su više stvari koje se igraju na PC.

Fantasticno mi je sto apsolutno niko ne pominje niti u naznakama po mom misljenju bez premca najbolje igre koje se na platformi mogu odigrati.

Opet, po MOM misljenju, ko nije odigrao Witchera ili Divinity kec i dvojku ili Torment stracio je karijeru na nebitne stvari. Skyrim ili Pillars of Eternity takodje imate na storu (mada mi je malo.cudno sto PoE: Deadfire nisu izbacili za Sony).

Ukratko - iako igrivi na konzolama izometrijskim cRPG-ovima tu nije mesto. Uz RTS su zanr koji iskljucivo najbolje iskustvo pruza na M&K setupu. Slicno bih rekao i za one iz prvog/treceg lica (mada 3rd person su vec itekako igrivi).
Ako cemo vec da ga merimo, zaboravio si i: Baldur's 1&2, Temple of Elemental Evil, Arcanum, Fallout 1&2, IWD, Sanitarium (mada je on vise poput novog Stasis-a izo avantura), NvN... Od novijih tu su POE 1&2, Divinity 1&2, Tyranny, Planescape, Shadowrun, Wasteland 2 i jos par koji su se pojavili (Disco Elysium navodno "po-ki-da-o").
Naravno tu su jos i 3rd person RPG-ovi poput Kotora, Vampire, Gothic, ME1 (namerno izostavljam 2 i 3 jer su vise aarpg), Fallout 3/4,Bioshock, Witcher, Dishonored, Outer Worlds.
Vecina navedenih naslova (osim par old school) je dostupno na konzoli ove ili prethodne generacije, ali opet je bolje odigrati ih na PC-u.

Ni moj post poput tvog nema nekog smisla u sekciji za konzole, ali eto doslo mi je, kao i tebi, da ga napisem... :d

Poslednja izmena:
Nemam potrebu da merim bilo sta, samo sam izrazio svoje zaljenje i donekle cudjenje sto se gemovi poput gore navedenih u mom postu nikome ne preporucuju.

To sto mislis da je za igranje RPGova bolja kombinacija mis i tastatura to je tvoje subjektivno misljenje. Valja pustiti ljude da odluce sta oni misle.

Kao neko ko dolazi sa 20 godina backgrounda gejminga na PCju mogu da kazem da je, po mom misljenju, ergonomija igre za igre koje su uporedo razvijane na obe platforme (PC, PS...) podjednako dobra, pa cak i da je u slucaju nekih 3rd person RPG-ova (poput Witchera) bolji PS iz vise razloga. Bio sam skeptican po pitanju izometrijskih RPG-ova poput Divinity serijala, ali kada sam odigrao skinuo sam kapu razvojnom timu jer ni u jednom trenutku nisam imao problem sto u ruci drzim dzojstik a ne drljam tastaturu i misa (odigrao sam sve ove naslove both on PC and PS, btw).

Suludo je porediti naslove koji su inicijalno razvijani samo za jednu platformu, pa kasnije eventualno portovani na drugu (Baldur's Gate, NWN...), jer nije ni za ocekivati da oni budu podjednako dobri i da iskustvo bude identicno na obe platforme. Gomila naslova koje si pomenuo nisu nikada ni portovane na PS nikada, tako da stvarno ne znam zasto si ih i pominjao (Arcanum, Disco Elysium, Sanitarium, koja je btw klasican P&C avantura i nema veze sa RPGom, TEmple of Elemental Evil, originalni Planescape itd itd...). Bice da tvom postu ovde zaista nije ni mesto :) Ja sam pomenuo iskljucivo igre koje su inicijalno i bile razvijane za PS i kao takve su, po mom misljenju, a must za odigrati.

RTS i druge igre slicnog tipa (u sustini bilo koje igre koje podrazumevaju heavy mikromenadzment jedinica) nije ni realno portovani niti na bilo koji nacin igrati na konzolama (do daljnjeg pretpostavljam, jer je buducnost gejminga svakako na portabilnim konzolama, a ne na PCju).

Ima li neki pametan link ka uputstvu za red dead redemption 2?

Sav sam se pogubio, pogibe mi konj kojeg sam dobio, i to sam morao dva puta da ga uzimam jer ne mogu save game da uradim. Morao sam dva puta da prekinem i igra me vrati daleko unazad.

Kada dobijam sve te i teme iz special edition. Jedan je konj, drugi je valjda neka udica ako sam dobro skapirao :[emoji3]

Itd. Igra me baš smara već dva dana. Izgleda da mora da se igra po više sati u početku dok ne stigneš do save game.

I da, odem s onim limom da lovim medveda, na početku, on se prepadne ja kao nešto ispucam medveđa i on pobegne. Odem kod onog lika i on mi da neku mapu i pita me da li se vraćam s njom ili ostajem da ubijem medveda. Ja naravno idem da dokrajčim medveda i on me naravno pokida na froncle. :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno