Šta je novo?

PlayStation - Diskusija o igrama

Videh da je cena Gran Turismo Sport snižena ($20). Da li je vredi uzeti ako nisi fan simulacija? Koliko je teška za kontrolu gamepadom?

Uzeo bih je mahom zbog VR-a. Verujem da je iskustvo jako realistično.

Razmatram da uzmem Deluxe verziju, kontam da vredi dodatnih $10?

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

1. Najbolja simulacija za konzole ikad.
2. Lako je igrati na gamepadu ali se primeti kad vozis zahtevne (online) trke da volani imaju prednost.
3. VR je fantastican ali brzo dosadi posto nema nekog sadrzaja (1na1 i time trial).
4. Ne vredi dodatnih 10$, ne bacaj pare.

^
Jesu dodali staze i poboljsali SP mod (da se ne svodi na "challenges") ili je i dalje online orjentisana igra sa vrlo malo "sadrzaja" odnosno motivacije da se igra u SP?

Nazalost ne vidim da su ista uradili po tom pitanju. Niti ce. Jednostavno je bila i ostala i ostace 80% posvecena online modu. Mene je motivisalo skupljanje auta (posle dnevne kilometraze od 40km se dobija auto) ali i to mi dosadilo posto igra ima retardirani algoritam davanja automobila pa mi se desavalo da dobijem isti auto cetiri puta uzastopno. Skoro da sam i prestao da igram. GT6 je npr imao motivaciju u multiplikaciji dnevnog bonusa ako se svakodnovno logujes.

Onda bih rekao da je Dirt Rally bolja opcija za sp...

Dirt rally je odlična, posle nje prešao na dirt 4 i ono je šetnja u parku pored rally [emoji6]

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Hvala za predloge, ljudi. Onda ću verovatno sačekati Dirt Rally sa VR dodatkom na akciji i uzeti ga. Bio je nedavno $10, ali zaboravih da ga uzmem.

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

^ S'tim sto bi ti za isti itekako znacio volan... :) Odigrao par puta (duze sesije) kod ortaka, bez dosta prakse na kontroleru ono je za zapeniti...

+edit
Ja licno na pc-u volim F1 (bas zbog karijere u sp-u), mada poslednje dve-tri nisam igrao.

Poslednja izmena:
F1 2018 je odlična, na pc-u je igram ali je ista i na konzolama. Sjajan sp ima, sa odličnom karijerom i još dosta propratnih sadržaja. Svaka preporuka od mene za igru

GTS ne bih preporučio bez PS+ i online-a, jedino je to doživljaj za sebe...isključivo igram kad imam pretplatu.
F1 2018 je pak odličan sp, i u mnogome su poboljšali upravljanje volanom... Samo mi još Rally fali da upotpunim kolekciju, "pokidam volan"...ove novije nisam igrao.

Poručeno, paket je krenuo za Srbiju, videćemo da li vredi tih $200 :)
538cc41543bfe90c9a62a0d99893c9b2.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

sta ti je konkretno problem sa sonyjevim joypadom pa ti treba drugi, posebno po toj ceni?
ozbiljno pitam, bez ikakve zle namere

Ništa, čist hedonizam a i radoznalost

sta ti je konkretno problem sa sonyjevim joypadom pa ti treba drugi, posebno po toj ceni?
ozbiljno pitam, bez ikakve zle namere

Sa jedne strane hedonizam, sa druge strane ipak postoje razlike...

Ja sam bas sa jednim kolegom ovde na forumu razmenio utiske vezane za Xbox Elite vs Xbox One i DS4 kontroler, jer sam uzeo white elite i "obican" white xbox one kontroler preko amazona (jos nisam prelomio koji vracam nazad).DS4 obavlja posao ali ostavlja vrlo socijalan utisak i odaziv tastera - jedino su pecurke bolje od Xbox One "standard" kontrolera u svim ostalim parametrima ga sije obican XoS.
Elite je definitivno za stepenik vise i primecuje se poboljsanje u igrama (SF IV i Hollow Knight sam recimo intenzivno igrao, mnogo lakse se izvode potezi i ubada pravi tajming na Elitu nego na ova dva, do te mere da mi je frustracija tj mazohizam da igram na ds4 i xos kontrolerima). Jedino je kod elita Dpad (krstic) slabija tacka, odnosno "mushy" je u odnosu na ostale (xos-ov je bas clicky). Elite bih rekao da je bas dizajniran za FPS/trkacke igre (zbog 4 dodatna tastera i binding opcije...
Izrada je takodje bolja i odmah se oseti (ds4 plastika bukvalno kvrcka u rukama)... One gume ne preferiram jer mi se znoje dlanovi i bas se lepe za dzojstik, tako da je teksturisana plastika kod xbox one kontrolera najbolja opcija.
Zavisi sta se igra i koliko si u mogucnosti da das, ali elite jeste bolja opcija ako hoces "one controller to rule them all" i ako se bas intenzivno igras ( bukvalno ti se ne vraca nazad na obicne). Ali opet ne smatram da vredi 150e (120e white ed.nov sada, jer dodas jos 50/80e i uzmes XoS konzolu ili PS slim) tj 3x vise nego obicni, zbog QC problema koje ne bi smelo da postoje na takvom proizvodu...

Poslednja izmena:
Dok su kod mene totalno suprotni utisci :d

Kupio sam ds4 v2 i nema krckanja plastike, mushy dpad mi je mnogo komforniji od xbox kliktavog
Plastika njegova mi vise odgovara od xbox one elite gume koja mi nije prijala i grejali su mi se dlanovi
DS4 ima meksu dugmad i to MENI vise odgovara od glasnih dugmadi xbox one kontrolera.
Igrao sam se na xox i elite kontrolerom i jedva sam cekao da se vratim ili na xbox one s gamepad ili na ds4.

Pecurke su jedino za minimalnu nijansu bolje od ds4.

Pa sta su ti suprotni utisci, jedino za pecurke kod elita i dpad? Rekoh da se guma ni meni ne svidja na elitu jer mi se znoje dlanovi i lepe za dzojstik. DS4 ostavlja osecaj losije plastike u rukuma, cak i u odnosu na obican xos, but it gets the job done...
Pecurke su po mom ukusu na elitu - dobro utegnute, precizne (i zbog alu konstrukcijie prilicno tihe).
Tasteri (xyab) su mnogo taktilniji i "odzivniji" na elitu,pritom tisi, na xos-u su "supljikavi" i bucni ( i ds4 su tu negde sa xos-om, mozda malo bolji jer nisu toliko supljikavi). Bamperi su isto odlicni,bas imaju smooth hod (xos skoro slican osecaj daju ali se oseca/cuje supljikavo kliktanje) plus skracivanje hoda je po meni isto genijalno.

Recimo ja preferiram da igram na pecurkama - Hollow Knight je neigriv na xos-u (dpad je jedina opcija,ali i sporija reakcija), na ds4 moze da prodje, na elitu je uzivancija sa pecurkama. USF4 na dpadu (posebno onaj kruzni) kod elita je zlo koliko je lose bas zbog mekog dpada (iako ima blagog klika), tako da uopste ne mozes precizan pokret da napravis.

U celoj prici me jedino nervira sto sam i na desku osudjen na kabal, mogli su makar uz elite da zapakuju wireless adapter ili BT modul da spakuju u dzojstik. I sto je elite na bazi xbox one rev1 kontrolera (koji imaju serijske probleme sa bamperima i levim analognim) dok je ovaj standardni OS sa BT modulom poslednja revizija gde bi trebalo da su adresirani problemi...

+edit
Inace Astro je valjda otkupljen od strane Logitech-a. Uopste ne bi bilo lose da Sony izbaci neki "elite" model u kooperaciji sa njima (kao sto je MS sa Scuff-om odradio elite). Ne mora full modularan, ali makar da poradi na kvalitetu izrade i recimo boljim pecurkama, bamperima i tasterima, jer definitivno imaju mesta za napredak...

Poslednja izmena:
DS4 ostavlja osecaj losije plastike u rukuma, cak i u odnosu na obican xos, but it gets the job done...

Ovaj osecaj ja nisam imao sa DS4

Tasteri (xyab) su mnogo taktilniji i "odzivniji" na elitu,pritom tisi, na xos-u su "supljikavi" i bucni ( i ds4 su tu negde sa xos-om, mozda malo bolji jer nisu toliko supljikavi).

Nisam primecivao razliku u odzivu izmedju elite i xos. Isti su mi, plus su kliktaviji i bucniji od DS4

Bamperi su isto odlicni,bas imaju smooth hod (xos skoro slican osecaj daju ali se oseca/cuje supljikavo kliktanje) plus skracivanje hoda je po meni isto genijalno.

Ovde se apsolutno slazem, s tim sto imam naviku na R2 i L2, pa nisam nesto ni dozvolio da mi se RT i LT mnogo vise svide

uh, pokrenu se velika diskusija od mog pitanja :)
jednostavno me zanimalo da li je stvarno razlika bas do te mere velika da vredi dati 200€ posto sam ja Sonyjevim skroz zadovoljan (doduse igram 2-3 puta nedeljno po 2-3 sata u najboljem slucaju pz mozda zato i nemam potrebu ni za cim boljim)

To sve zavisi od potreba, a i od budžeta najvećim delom. Neko poput mene jednostavno voli da ima nešto skroz u *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*, a siguran sam da ima još takvih ljudi na ovom forumu :D

Days Gone 1h gameplay-a od pre neki dan, koliko sam video u pitanju je vec vidjena deonica (prvih 30min, posle toga ide noviji deo)... Cini mi se da je stizao mail sa tom promocijom...

+edit
Napucavanje (hit detection), AI i voznja bajkom mi i dalje lose deluju, ubisoft fc mapa/sistem mi licno bode oci (valjda nece biti previse filler sadrzaja). Ostaje da se vidi koliko storytelling moze da izvadi situaciju, jer je setting skroz ok i baca na TLOU.
Ako nista, mozda ce vec biti dostupna za ~30e do kraja godine, taman da se obrne uz TloU1 pre nego sto izbace TLOU2... :)

Poslednja izmena:
Meni se sve više svidja days gone što više gledam ove snimke gameplaya

Pretpostavljam da i FC5/New Dawn smatras vrhunskom zabavom? :)

Ej ljudi, jedno pitanje samo. U vezi igara prevedenih na hrvatski.

Hrvatski ima samo kad se igra kupi preko evropskog akaunta (UK) ili ima i na americkom (USA)? Vidim da je days gone jos jedna od igara koja ima hrvatski jezik podrzan.

Nema na US, samo evropski + UK region.

Bas suprotno, FC5 ne mogu da smislim :)

Ne znam, deluje mi zanimljivo na prvi pogled. Svakako neću da jurim sa kupovinom jer imam ogroman backlog

Verovatno ce biti negde oko 7.5-8/10 i to velikodusnih...
Veliki je "problem" sto smo prethodne 2 godine dobili zaista vanserijske ekskluzive (pa i Spajdija, tehnicki odlican ali koji jeste malo vise nahajpovan) koje su podigle ocekivanja i postavili benchmark na visok nivo, a tek se ocekuje furiozna zavrsnica. Pritom DG izgleda vrlo genericno, gameplay mehanike ne deluju obecavajuce, deluje kao nesto sto je trebalo da izadje pre 3-4 godine i moglo da iskoristi zombie hajp tog perioda...

(no pun intended) ali deluje vise kao igra koja pripada Xbox-u -> "TloU klon + dodaj Ubi open world formulu jer je to sada popularno, prica moze i da se sklepa..."

Poslednja izmena:
Za GoW je imalo na UK regionu, tako da bi moralo i na ovoj igri.

Vrh Dno