Pa sta su ti suprotni utisci, jedino za pecurke kod elita i dpad? Rekoh da se guma ni meni ne svidja na elitu jer mi se znoje dlanovi i lepe za dzojstik. DS4 ostavlja osecaj losije plastike u rukuma, cak i u odnosu na obican xos, but it gets the job done...
Pecurke su po mom ukusu na elitu - dobro utegnute, precizne (i zbog alu konstrukcijie prilicno tihe).
Tasteri (xyab) su mnogo taktilniji i "odzivniji" na elitu,pritom tisi, na xos-u su "supljikavi" i bucni ( i ds4 su tu negde sa xos-om, mozda malo bolji jer nisu toliko supljikavi). Bamperi su isto odlicni,bas imaju smooth hod (xos skoro slican osecaj daju ali se oseca/cuje supljikavo kliktanje) plus skracivanje hoda je po meni isto genijalno.
Recimo ja preferiram da igram na pecurkama - Hollow Knight je neigriv na xos-u (dpad je jedina opcija,ali i sporija reakcija), na ds4 moze da prodje, na elitu je uzivancija sa pecurkama. USF4 na dpadu (posebno onaj kruzni) kod elita je zlo koliko je lose bas zbog mekog dpada (iako ima blagog klika), tako da uopste ne mozes precizan pokret da napravis.
U celoj prici me jedino nervira sto sam i na desku osudjen na kabal, mogli su makar uz elite da zapakuju wireless adapter ili BT modul da spakuju u dzojstik. I sto je elite na bazi xbox one rev1 kontrolera (koji imaju serijske probleme sa bamperima i levim analognim) dok je ovaj standardni OS sa BT modulom poslednja revizija gde bi trebalo da su adresirani problemi...
+edit
Inace Astro je valjda otkupljen od strane Logitech-a. Uopste ne bi bilo lose da Sony izbaci neki "elite" model u kooperaciji sa njima (kao sto je MS sa Scuff-om odradio elite). Ne mora full modularan, ali makar da poradi na kvalitetu izrade i recimo boljim pecurkama, bamperima i tasterima, jer definitivno imaju mesta za napredak...