Šta je novo?

PlayStation - Diskusija o igrama

Aj nek mi neko objasni kako kupujete igre na PSN-u jer nema srbije da se izabere a kartica ne radi na drugim lokacijama Helpp...

Sutra, tj danas stize na PSN par veoma zanimljivih stvari:

1.Dante’s Inferno Demo - jedva cekam da vidim kako izgleda ova igra
2.Pixeljunk Shooter za 10$, znam da ce ovo obradovati mnoge old school igrace
3.inFamous DLC – Gigawatt Blades - ovo ne znam sta ce tacno biti, ali sigurno interesantno za mnoge...
4. Gomila GH pesma. :(

A šta je sa Infamousom što treba da se pojavi za PSN za $40?

Skinuo sam Pixeljunk Shooter i skroz je OK. Vidim da ovi momci ne mogu da omanu, čak ću i Monsterse da proverim, samo čekam Božić i Novu Godinu pa da vidim da li će biti nekih popusta :)

Ova igra ima par zanimljivih dodataka a neke prvi put vidim na PS3:

• Video Recording - čak ima i opcija za čuvanje snimka na HDD ili direktan upload na youtube - ovo sa čuvanjem video zapisa na HDD ne znam da li još neka igra ima.
• Playstation Home items - posle odredjenog broja pokupljenih dijamanata dobijate majce kao nagrade. Konačno neka interaktivnost sa Homeom.

Meni se svideo i Gravity Crash za zezanje, iako vidim da ga mnogi ne vole...

Ne svidja im se jer pruža izazov i ne mogu da ga predju za pola sata :p

Lično nije po mom ukusu ali razumem na koju grupaciju ciljaju i jako mi se svidela muzika u demou :)

Prva rečenica i druga nisu povezane.

Prva je opšta, druga je subjektivni dojam :D

Oce li neko da kupi Call Of Duty sa PSN. Zainteresovan sam za njega, ali nemam karticu za net, pa ne mogu tako. Ako neko oce, nek mi se javi na pvt

^Imas li bilo koju Visa karticu ?

Imam, ne radi mi na shopto, ne znam zasto....ranije je htelo, sad nece, kaze nedovoljno podataka da izvrsi autentifikaciju. Sve sam probao, vazeca je kartica, Visa Electron

Otvori nalog na www.entropay.com i kupuj sa tom virtelnom karticom na US PSN nalogu bez problema. Samo unesi u entropay prave podatke kao sa kartice i pravu adresu.
Ja sam tako kupio 20 PSN igara.
BTW imas od Stanisinja sticky temu na emugalaxy.

Evo ti full info:

[Tutorial]Entropay, način plaćanja na Store-u

Pošto se dosta ljudi interesuje za entropay i kupovinu na US Store-u, napisaću jedan tutorial koji će nadam se pomoći svim novim korisnicima, a i ljudima koji su naišli na probleme u dosadašnjem korišćenju ovog načina plaćanja.

Dakle ovako, pošto naše kartice ne rade ni na jednom Store-u, suština ovoga teksta je da objasni kako da napravite virtuelnu karticu uz pomoć koje ćete moći da nesmetano kupujete psn igre na US Store-u onoliko koliko vam finansije dozvoljavaju. Napomenuću i to da ovaj način plaćanja, na veliku žalost, nije moguć na EU Store-u, već samo na američkom.

Prvo, potrebno je da imate kreditnu karticu, neke od naših banki, sa kojom možete da trgujete online. Zatim, na sajtu http://www.entropay.com otvorite account da bi dobili željenu virtuenlnu karticu. Veoma je bitno da date prave podatke prilikom registracije, i za mjesto stanovanja i vođenja kartice. Možda ste čuli priče da je potrebno stavljati USA adrese da bi entropay acc. radio na US store-u, al to nije istina, stavite sve prave podatke i mirni ste.

Dakle, kad završite sa ispunjanjem polja, potrebno je da upišete vaš founding source, tj podatke o pravoj kreditnoj kartici sa koje ćete prebacivati novac na novu virtuelnu. To bi trebalo da bude kraj registracije, međutim, može se desiti da vam traže kopiju nekog od ličnih dokumenata, kao i kopiju obije strane kreditne kartrice radi provjere identiteta, broja kartice i CCV-a (security number - najčesće trocifreni broj na pozadini kartice). Ukoliko vam zatraže ovo, vaš account ne može biti aktivan dok ne pošaljete gore pomenuto na njihov mail na provjeru. Da li želite raditi tako nešto, to je potpuno na vama, po mojim dosadašnjim istraživanjima i iskustvima, sajt je jako pouzdan i profesionalan! Dakle, kad pošaljete slike ličnog dokumenta i kartice, vaš account će biti potpuno operativan i spreman za upotrebu.

Broj virtuelnih kartica koje možete napraviti na vašem accountu nije ograničen, ali u suštini za ovo vam neće trebati bez jedna. Uđite u vašu virtuelnu entropay karticu, i stisnite dugme „load card“. Sada je vrijeme da na nju prebacite i nešto para. Iznos koji možete prenijeti je ograničen iznosom na vašoj orginalnoj karici, i suma koju prenosite ne može biti manja od 15€ i veća od 1500€. Dobra stvar je što postoji i currency konvertor, koji definitivno olakšava posao. Pošto i Entropay mora od nečega da živi, prilikom svakle transakcije morate platiti taksu od 4.95% na prenesenu vrijednost. Ako sve prodje OK, u roku od 10tak sekundi, dobit ćete potvrdu da je transakcija uspjela.

E sada, meni je sve ovo radilo savršeno do prije mjesec dana kada mi se počeo javljati system error prilikom svakog pokušaja transakcije. Googlajuci vidio sam da ima podosta ljudi da se žale na ovaj problem. Poslije par mailova upućenih suport službi, ispostavilo se da je bio problem do payment getaway-a, i sada opet sve radi savršeno.

Kad ste završili aktivaciju accounta i prebacili koji dinar na njega, vrijeme je za shoping. Udjite u vaš US profil i u PS3 meniu udjite u account information pa billing information. Tu upišite podatke vezane za vašu entropay karticu i to je sve, dakle nema potrebe da prebacujete novac u wallet, već kada nešto kupite na Store-u, taj iznos će vam biti skinut sa konta vaše virtuelne kartice. Dakle jednostavno da jednostavnije ne može biti.

Znam za entro, lakse mi da neko kupi, pa podeli sa mnom, ja mu naravno uzvratim odredjenom kolicinom novaca :)

Kako moze biti lakse kad ovo odradis za 5 min ?

U svakom slučaju, jeftinije mu je.

^Evo ga trgovac. :p
Pa i u 00h. :d

ja sam kupio 7-8 igara preko UK PSN store-a sa regularnom VISA karticom, smooth.. ;)

Poznajem drugara koji je iskoristio vreme kad je provera bila blaža pa kupuje sa hrvatskom VISOM na austrijskom accountu.

OK, da pojednostavimo, oce neko da ucini uslugu, da kupi igru, ja mu dam kes? Simple as that...I jos mu ostane igra

Samo neka kratka pitanja: da li ako nabavim psn card mogu da kupujem sa UK psn-a (igre za psp me interesuju) i da li mogu sa nalogom sa entropy.com da kupujem na UK psn-u?

OK, da pojednostavimo, oce neko da ucini uslugu, da kupi igru, ja mu dam kes? Simple as that...I jos mu ostane igra

Velika smaracina... Prvo taj neko mora da ti da pristup svom accountu (sto ce reci da ces dobiti vise nego sto si platio) ili da kreira novi (nisam siguran ni da li mozes da vezes jednu klarticu za 2 accounta)... U svakom slucaju prevelika gnjavaza... A sto ti ne bi to sam uradio svojom karticom?

moze i tako, oce neko da mi kupi 20 eura, ima na shopto

Ako se dobro secam ti imas karticu, ali su odjednom prestali da je primaju na shopto?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno