kupi psn karticu na shopto ili ebay-u, ukucaj kod kad udjes u store i imaces 20f/50f kredita (zavisi kolko si vec kupio)
Ne svidja im se jer pruža izazov i ne mogu da ga predju za pola sata
Lično nije po mom ukusu ali razumem na koju grupaciju ciljaju i jako mi se svidela muzika u demou![]()
Prva rečenica i druga nisu povezane.
Prva je opšta, druga je subjektivni dojam![]()
[Tutorial]Entropay, način plaćanja na Store-u
Pošto se dosta ljudi interesuje za entropay i kupovinu na US Store-u, napisaću jedan tutorial koji će nadam se pomoći svim novim korisnicima, a i ljudima koji su naišli na probleme u dosadašnjem korišćenju ovog načina plaćanja.
Dakle ovako, pošto naše kartice ne rade ni na jednom Store-u, suština ovoga teksta je da objasni kako da napravite virtuelnu karticu uz pomoć koje ćete moći da nesmetano kupujete psn igre na US Store-u onoliko koliko vam finansije dozvoljavaju. Napomenuću i to da ovaj način plaćanja, na veliku žalost, nije moguć na EU Store-u, već samo na američkom.
Prvo, potrebno je da imate kreditnu karticu, neke od naših banki, sa kojom možete da trgujete online. Zatim, na sajtu http://www.entropay.com otvorite account da bi dobili željenu virtuenlnu karticu. Veoma je bitno da date prave podatke prilikom registracije, i za mjesto stanovanja i vođenja kartice. Možda ste čuli priče da je potrebno stavljati USA adrese da bi entropay acc. radio na US store-u, al to nije istina, stavite sve prave podatke i mirni ste.
Dakle, kad završite sa ispunjanjem polja, potrebno je da upišete vaš founding source, tj podatke o pravoj kreditnoj kartici sa koje ćete prebacivati novac na novu virtuelnu. To bi trebalo da bude kraj registracije, međutim, može se desiti da vam traže kopiju nekog od ličnih dokumenata, kao i kopiju obije strane kreditne kartrice radi provjere identiteta, broja kartice i CCV-a (security number - najčesće trocifreni broj na pozadini kartice). Ukoliko vam zatraže ovo, vaš account ne može biti aktivan dok ne pošaljete gore pomenuto na njihov mail na provjeru. Da li želite raditi tako nešto, to je potpuno na vama, po mojim dosadašnjim istraživanjima i iskustvima, sajt je jako pouzdan i profesionalan! Dakle, kad pošaljete slike ličnog dokumenta i kartice, vaš account će biti potpuno operativan i spreman za upotrebu.
Broj virtuelnih kartica koje možete napraviti na vašem accountu nije ograničen, ali u suštini za ovo vam neće trebati bez jedna. Uđite u vašu virtuelnu entropay karticu, i stisnite dugme „load card“. Sada je vrijeme da na nju prebacite i nešto para. Iznos koji možete prenijeti je ograničen iznosom na vašoj orginalnoj karici, i suma koju prenosite ne može biti manja od 15€ i veća od 1500€. Dobra stvar je što postoji i currency konvertor, koji definitivno olakšava posao. Pošto i Entropay mora od nečega da živi, prilikom svakle transakcije morate platiti taksu od 4.95% na prenesenu vrijednost. Ako sve prodje OK, u roku od 10tak sekundi, dobit ćete potvrdu da je transakcija uspjela.
E sada, meni je sve ovo radilo savršeno do prije mjesec dana kada mi se počeo javljati system error prilikom svakog pokušaja transakcije. Googlajuci vidio sam da ima podosta ljudi da se žale na ovaj problem. Poslije par mailova upućenih suport službi, ispostavilo se da je bio problem do payment getaway-a, i sada opet sve radi savršeno.
Kad ste završili aktivaciju accounta i prebacili koji dinar na njega, vrijeme je za shoping. Udjite u vaš US profil i u PS3 meniu udjite u account information pa billing information. Tu upišite podatke vezane za vašu entropay karticu i to je sve, dakle nema potrebe da prebacujete novac u wallet, već kada nešto kupite na Store-u, taj iznos će vam biti skinut sa konta vaše virtuelne kartice. Dakle jednostavno da jednostavnije ne može biti.
ja sam kupio 7-8 igara preko UK PSN store-a sa regularnom VISA karticom, smooth..![]()
OK, da pojednostavimo, oce neko da ucini uslugu, da kupi igru, ja mu dam kes? Simple as that...I jos mu ostane igra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari