Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Najbolje da ces dati nekome pristup nalogu zbog 15-20€ ustede na godinu.

Dada, video sam to za 2FA, ali ako sam dobro skontao, nije neophodno da se aktivira?
Ustvari, dodje mu na isto uključio ili ne.

OK, ako napravim potpuno nov nalog i dam nekom da mi aktivira pretplatu, suštinski ne mogu nesto mnogo da izgubim, tj ne vidim sta on može mnogo da dobije time što bi me potencijalno zavrnuo za taj nalog. Naravno, moze za te pare koje bih mu dao, ali to je sad druga priča. Jedino što bih za to otvorio novi email nalog.

Inace nije 15-20e uštede, nego preko 60-70e. Ustvari jos vise ako se uzme Deluxe.

Svakako mora biti turski nalog, pa cak sve i da nije nov, ne mogu vam ga uzeti.
Bez pristupa mailu i datumu rodjenja koji je ostavljen, ne moze nista da uradi.

Problem je u tome sto ne znate kako je platio pretplatu. Pre par meseci x turskih naloga je ugaseno jer su Rusi preprodavci koristili kradene kartice i sa istima radili top up virtuelnih kartica.

Aha, dobro je i to znati. Ja bih svakako gledao ove neke sa najviše prodatih i najboljim ocenama.

Ko sta ima jos da podeli od predloga i sugestija nece da škodi. Naravno, potpuno nov nalog bih napravio, samo za PS plus. Drugi nalog bi bio za kupovinu nekih igara i igranje istih.

Znaci ako dobro kontam, prvo napravim glavni ps nalog na US, a onda posle dodatni na TR?

Aha, dobro je i to znati. Ja bih svakako gledao ove neke sa najviše prodatih i najboljim ocenama.

Ko sta ima jos da podeli od predloga i sugestija nece da škodi. Naravno, potpuno nov nalog bih napravio, samo za PS plus. Drugi nalog bi bio za kupovinu nekih igara i igranje istih.

Znaci ako dobro kontam, prvo napravim glavni ps nalog na US, a onda posle dodatni na TR?
Da, glavni nalog USA - Aljaska, pa možeš dva turčina, jedan za igre, drugi za PS Plus.
A možeš za svaku igru koju rešiš da kupiš praviti poseban turski nalog, što je napraktičnije ako po odigranoj igri odlučiš da igru i nalog prodaš.

Mislim da za TR nema vaucera i da su to sve nalozi
Da su nalozi ne bi mu tražili da im da pass i 2FA od svog naloga na koji želi da mu instaliraju kupljenu pretplatu...
Jednostavno bi mu poslali podatke od nekog svog naloga koji su kreirali, i to je to.
Dakle trebalo bi da su vaučeri...

Jedino što nigde ne vidim da li iko od prodavaca sa ovog sajta koji je @nikornla poslao prihvata uplate, a da nije u nekim kripto coinima...

Poslednja izmena od urednika:
Nema vaucera za turske pretplate, nego mu traze nalog jer ne zele da ih prave sami (neki i to rade, naplacivali su 2e po nalogu), drugo napravis nalog na svoj mail itd. Kupuju tako sto placaju ili turskim platnim karticama ili dopune nalog lirama pa uzmu pretplatu.

Edit: ne mora da pravi dva turska naloga, neka napravi samo jedan i za pretplatu i za igre...naravno ako zeli posle da prodaje igre onda je najbolje svaka igra poseban nalog kao sto si predlozio.
Naravno

Profulao sam popust kada je bio za COD MW2, kako najjeftinije uzeti kljuc za PS5, onaj cross gen verzija mislim, ali ne acc?

Ili, mozda bi pristao na acc ako je neki preodavac legit i da je mnogo jeftinije. Hvala.

Možda nisam pratio na času, ali ću da pitam rade li naše kartice na Turskom Playstation storu?

Da, glavni nalog USA - Aljaska, pa možeš dva turčina, jedan za igre, drugi za PS Plus.
A možeš za svaku igru koju rešiš da kupiš praviti poseban turski nalog, što je napraktičnije ako po odigranoj igri odlučiš da igru i nalog prodaš.

Da su nalozi ne bi mu tražili da im da pass i 2FA od svog naloga na koji želi da mu instaliraju kupljenu pretplatu...
Jednostavno bi mu poslali podatke od nekog svog naloga koji su kreirali, i to je to.
Dakle trebalo bi da su vaučeri...

Jedino što nigde ne vidim da li iko od prodavaca sa ovog sajta koji je @nikornla poslao prihvata uplate, a da nije u nekim kripto coinima...
Nema vaucera za turske pretplate, nego mu traze nalog jer ne zele da ih prave sami (neki i to rade, naplacivali su 2e po nalogu), drugo napravis nalog na svoj mail itd. Kupuju tako sto placaju ili turskim platnim karticama ili dopune nalog lirama pa uzmu pretplatu.

Edit: ne mora da pravi dva turska naloga, neka napravi samo jedan i za pretplatu i za igre...naravno ako zeli posle da prodaje igre onda je najbolje svaka igra poseban nalog kao sto si predlozio.
Naravno

Ok. Znam za opciju da pravim nalog po igri, ali cu jedan nalog imati za sve igre koje inače planiram da imam i igram duze vreme ili jednostavno želim da ih imam.

Sto se tice jednog ili vise TR naloga, ipak bih odvojio PS+ pretplatu i igre jer ako sve spojim, ako bih posle opet produzavao, tu vec rizikujem da mi ode nalog sa igrama koje sam kupio.

Kako se onda uzimaju pojedinacne igre za TR? Kontam da je preko store-a cimanje, jer kontam da ne primaju nase kartice (ako sam dobro ispratio), pa mora opet neko da uzima za mene ili kako vec?

Nego, sad pogledah ovo sto @Čika_Kure rece... Ladno moze da se plati samo kriptom 🤦‍♂️

EDIT: sad malo istrazio i najcesce je podrzan Tether TRC20 (USDT). Na par mesta sam video i neki servis Perfect Money preko koga mogu da se obavljaju placanja preko kartice (ne znam detalje, nisam istrazivao).

U toku istrazivanja naleteh i na ovo, ima li neko iskustva sa ovakvim stvarima?

Poslednja izmena:
Po meni ne rizikujes nista, jer ne moze niko da ti otudji nalog ako nema pristup mailu i ako ne zna datum rodjenja koji si postavio kad si pravio nalog.
@vrobec samo turske platne kartice rade.

na plati.market ima brdo preprodavaca koji usluzno uzimaju pretplate ili rade dopunu walleta.
Za pretplatu se mozda i isplati, ali za wallet i ne bas toliko. Probao sam da uzmem 300tl, sto je inace oko 10eur (po google kalkulatoru), a checkout je iznosio oko 17eur (nakon svih sitnih dodataka).
Onda pogledam jednu od igara koju zelim da uzmem, unravel 2 i vidim da je na turskom store oko 2usd (57 try), dok je na us 5usd. Igru platim duplo manje, ali lire za igru platim duplo vise. Ne bas tako, ali ne bas ni daleko. Usteda je oko 40% na ovoj jeftinoj igri. Mrzi me da preracunavam za hogwarts, ali tesko da je tolika razlika

Imaju ovde neka upustva kako kupovati u turskom PS Store - https://www.hotukdeals.com/discussi...-with-disposable-revolut-virtual-visa-3458645

Samo da napomenem da metoda 1 i 2 sigurno ne rade za nas jer Crypto.com moze da se dobije samo ako ste UK gradjanin a Cryptopay kartica je blokirana pre nekh mesec dana i vise ne radi. Ostale metode nisam probao ali cu to sigurno uraditi kada krenu novogodisnji popusti.

na plati.market ima brdo preprodavaca koji usluzno uzimaju pretplate ili rade dopunu walleta.
Za pretplatu se mozda i isplati, ali za wallet i ne bas toliko. Probao sam da uzmem 300tl, sto je inace oko 10eur (po google kalkulatoru), a checkout je iznosio oko 17eur (nakon svih sitnih dodataka).
Onda pogledam jednu od igara koju zelim da uzmem, unravel 2 i vidim da je na turskom store oko 2usd (57 try), dok je na us 5usd. Igru platim duplo manje, ali lire za igru platim duplo vise. Ne bas tako, ali ne bas ni daleko. Usteda je oko 40% na ovoj jeftinoj igri. Mrzi me da preracunavam za hogwarts, ali tesko da je tolika razlika
Dada, naleteo sam i na plati kad sam gledao neke opcije, ali zaboravih na to. Kontam da su tu pretežno ruski prodavci? Ako jesu, mozda je za nijansu riskantnije bas iz razloga mogućih ukradenih kartica.

Zapravo, evo upravo random nabo nekog na plati što prodaje TR pretplate i prepoznajem ime prodavca sa onog drugog sajta, samo bih rekao da je ovde nesto skuplje.

@Aragorn, ako sam dobro video, nista od ponuđenih opcija nećemo moći da iskoristimo.

Plati uzima razlicite provizije u zavisnosti da li je u pitanju top up ili pretplata...
Pa se onda na to placa i provizija na nacin placanja...
Sve u svemu tesko da se bez turske kartice moze proci po ceni koja je na storu...pogotovo sto je dosta cena promenjeno proslog vikenda a i pretplate ce gore vrlo brzo.

Gde je trenutno najpovoljnije uzeti ovaj srednji PS Plus Exrta paket?

Pozdrav,
Pokušavam da napravim TUR nalog na Playstation-u, ali mi ne prolazi ni sa VPN-om (sa mobilnog) niti bez njega.
Samo kad sve završim kaže - account ne može biti kreiran u ovom trenutku.
Ovaj USA što ga koristim sam napravio bez VPN-a i bez problema pre par godina.
Da li se nešto promenilo u međuvremenu?

Gde je trenutno najpovoljnije uzeti ovaj srednji PS Plus Exrta paket?

Na https://www.eneba.com/ nisam do sada kupovao ali imaš za 53-56$ (računaj fee):

Ima neka fora s ovim kuponom, neko će već da objasni, jer je ovo stari kupon za PS+ nalog.

Poslednja izmena:
Hvala. Ova eneba.com ponuda, gore koliko vidim je plus a ja sam pitao za Plus Extra, srednji paket gde imas i preko 400 naslova za PS4 i PS5?

Tih reedem vaucera za stari ps+ je sve manje...sa njima u stvari dobijes essential pretplatu, koju onda prebacis doplatom u extra.
Znaci potrebno je i da kupis dopunu za wallet, naravno u valuti regiona na kojem ti je napravljen nalog.

Pravim novi nalog koji cu za godinu, dve da ostavim nekome i bice USA.
E sad, ako bi bio ljubazan da razjasnis, koja je prednost kupovanja starog vaucera sa tom essential pretplatom, pa doplate i cele te akcije?
Koliko je to sve zajedno povoljnije nego prosto uzeti pretplatu za tih ~95€ ili kupiti gift karticu od 100 USD i odraditi reedem kartice i kupiti PS Plus Extra sa tim novcem?
Hvala.
Hajde jos jedno glupo pitanje... a kolika je doplata sa tog Essentials na Extra? Gde to pise?

Da odgovorim sam sebi..
Can I upgrade my PS Plus essential to extra?

When you upgrade, you'll be charged a fee to bring your current account in line with the cost of Extra or Premium. So, for example, if you've paid for a full year of PS Plus Essential already ($59.99), that will be discounted from the cost of upgrading to PS Plus Extra ($99.99) for a year.Dec 14, 2022

Dakle, moram kupiti dopunu da platim razliku... koja je onda prednost te metode od kupovine dopune od 100 USD i kupovine cistog PS Plus Extra naloga na 365 dana za 99 USD??? Iskreno mi nista nije jasno.

Poslednja izmena:
Mislim da nije mnogo povoljnije od kupovine dopune od 100 usd.

U samom ps+ meniju konzole je pisalo koliko kosta upgrade. Ne bih tacno znao da ti kazem u dolar koliko kosta upgrade, ali za neku svotu je manje od razlike u ceni izmedju Essential-a i Extra tiera.

Meni sad npr trazi 5.36 usd za 49 preostalih dana Essential pretplate.

OK, jasno... tih par dolara je zanemariva razlika.
Mislio sam da nema onih fora sa nalozima iz juzne amerike kao za XBOX, da ne ispadnem budala i platim 100 usd nesto sto drugi placa 25-30 USD.
A vidim na KP da prodaju neke PS5 Primary naloge za 3-4k dinara, pa reko da nije to to...

Nazad
Vrh Dno