Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Na PSN UK je danas krenuo Days of Play, pored igara i PS Plus godina dana je na akciji 34.99 funti...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
*mjau**mjau**mjau*, ovo je neverovatno. Neke igre su jeftinije i do 85%. Zanima me samo ako sada kupim igru dok je na ovom popustu, posle kad prodje Days of play igra mi ostaje zauvek? Nista se ne menja?

Hmmmm, čitam teme ovde na forumu, pa se izvinjavam zbog ovog pitanja: Kako za Ps plus može biti nalog? Zar nije uvek kod? Zar nije nalog kad se kupuju igrice, a ne ps plus? Kako da znam i kad budem pitao da li je nalog ili kod, kako da znam da je kod a ne nalog? *mjau**mjau**mjau*, nije mi to baš najjasnije, a ps4 sam uzeo pre možda mesec dana. I još jedno: Ako imam ps plus i mogu da skinem igricu koja je dž ovog mseca, mogu li kasnije zbog prostora na disku da je izbrišem, odnosno hoću li je tako potpuno i zauvek izgubiti ili mogu ponovo da je downloadujem? Čini mi se da negde pročitah da uvek mogu da je vratim, ali sad ne mogu da nadjem gde sam to pročitao.

Ako ti pošalje podatke u vidu e-mail adrese da napraviš nalog, znači da to deliš sa nekim i jasno odustaješ. Ako ti da kod da uradiš reedem na tvom nalogu, onda je to to.

PS Plus igre možeš da brišeš koliko god hoćeš. Njima imaš pristup sve dok imaš pretplatu.

Za 5$ sada imaš Definitive Edition u kojem i Ground Zeroes dolazi.

*mjau**mjau**mjau*, ovo je neverovatno. Neke igre su jeftinije i do 85%. Zanima me samo ako sada kupim igru dok je na ovom popustu, posle kad prodje Days of play igra mi ostaje zauvek? Nista se ne menja?

Tako je. Kao i svaka kupovina, samo što je sada sniženo.

Poslednja izmena:
Hvala, matori.
Top. Full. Extra. Odoh odmah da pazarim 5-6 igara :)

Zasto bre koristite UK nalog, najskuplji je od svega. US je daleko najbolji.

Ovo je i mene uvek interesovalo jer mi se cini da na US ima veci izbor igara i da je malo jeftiniji. E sad, posle 6 meseci PS-a, pocinjem da primecujem neke stvari. Cini mi se da:
Igre na US jesu jeftinije, ali ima par dolara taksa pri kupovini. Nisam nikad jos kupio nista sa UK, ali isao sam do check out-a da vidim kako izgleda i cini mi se da tamo nema taksa (neka me neko ispravi ako gresim).
Sa US sam kupio solidan broj igara za ovih 6 meseci (sigurno vise od 10) i kao pouzdano mesto za kupovinu PS wallet dopuna, nasao sam sebi gamecarddelivery.com Tamo su vauceri uvek par dolara skuplji da ih kupis od njihove vrednosti, tipa vaucer od $20 kosta $22.99 itd.
Sa druge strane, na cdkeys, UK vauceri su stalno jeftiniji par funti da ih kupis, od njihove prave vrednosti, tako da se meni cini da sve ovo dodje na jako slicno.

Uopste nisam gamer, samo sam navucen na Watch_Dogs 2 (i cekam Legion :D ), celokupnu zahebanciju radim zbog klinaca, pa bih voleo ako neko od iskusnih moze objektivno u par reci da kaze prednosti i mane jednog i drugog marketa.

Druže u US odabereš state koji nema porez i nemaš porez...vrlo je jednostavno [emoji56][emoji6]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Izaberi adresu nekog hotela u Oregonu i ne placas nista dodatno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrlo je jednostavno kad znas :D kao i sve ostalo :D Vidis, neiskustvo, kad sam pravio prvi PS account, zalepio se za NY to mi prvo palo na pamet. Ne kazem da su accounts uklesani u kamen, uvek mogu napraviti novi, nego sad vec ima 4 profila na konzoli sa raznim save-ovima, a i PS+ je vezan za taj prvi NY account. Videcu neku kombinatoriku za nove kupovine, lepo je znati ovaj info, hvala.

Btw, "adresu nekog hotela u Oregonu" - to su mi i ranije pricali iskusni pre nego sto sam napravio prvi account - kao "stavi adresu neke crkve, stavi adresu ovoga i onoga". Imam 4 profila na konzoli - 2 sa US NY, 1 UK i 1 JP - nigde nisam morao da upisujem adresu tipa ulica i broj, svuda je bio samo postal code i state/oblast zavisi od drzave. U cemu je fora? Gde vam trazi da kucate adrese? (Sve account-e sam napravio sa konzole, ne iz browser-a sa nekog drugog uredjaja)

Sto se tice US store ja sam se zeznuo, platio danak neiskustvu, kupio PES odatle da bih mogao online sa bratom, caka je sto je brat inao PES sa Evropskog store-a pa ns možemo jedan prptov drugog.

Zna li mo jel i za Fifu isto tako?

Послато са SM-G900F помоћу Тапатока

Najverovatnije jer ti je nalog na drugoj regiji...
PES je isao za dz prakticno (5-6e), Fifa je 9.99e.
Trenutno Spajdi GOTY, Days Gone vanila, Ni No Kuni su vrlo povoljni

pa možete promijeniti sada adresu akaunta da više porez ne plaćate

isto tako imate g2a, offgamers i cdkeys p nađete gdje je u datim trenutku najjeftinija dopuna

a kada je igra u evropi ili im na akciji meni u većini slučajeva offgamers bude top, par naloga sam napravio njemačka/austrija jer dopunu od npr. 20 eura platim 17 eura

*mjau**mjau**mjau* imate psn4.com pa vidite gdje vam se isplati najviše uzeti igru, ako treba napravite nalog za tu državu to vam je 5min

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Kao sto rekosmo vise puta najbolje je imati oba naloga i UK i US pa saltate. Nije uvek US najpovoljniji, prosle godine je daleko povoljniji bio UK. Sve zavisi, sve se menja.

Takodje treba paziti na to sto je PES recimo region locked i ne mozete igrati online sa nasima ako kupite na US Storu.

Itd itd...

Ja sam na UK, jeste da mi nekad dodje i kazem sto nisam US, ali ko da prelazi sad kad sam sve igre i platine obrnuo ovamo, a nisam neko ko koristi vise naloga, volim da imam jedan i to je to.

Tako da smo tu gde smo, dok ne ubace Srbiju. :D

Ja imam US, UK i SG (Singapur) nalog...skidam na sva 3, a igram na primarnom, US nalogu, uvek. I te kako vredi imati UK, a pride i jedan azijski...poredim cene na svim nalozima, a gde mi najniža odgovara, uzimam...a to nije uvek US. Čak je i PS+ uglavnom najpovoljniji na SG, ispod 30$...kome treba.
Dopuna preko dobro svima poznatih sajtova, i brige nema...gde je najpovoljnije uzimam, a onda kupovina igara po gore pomenutom principu.

Upravo sam to hteo da kažem, kada sam napisao da je najbolje imati i UK i US naloge mislio sam da sa jednog i drugog skidate igre ali je samo jedan faktički vaš i na njemu skupljate trofeje itd... Možete imati i princip -jedan nalog jedna igra, odnosno share varijanta pa delite sa nekim i smanjujete još cenu, to je već do vas...

share varijanta pa delite sa nekim i smanjujete još cenu, to je već do vas...

O ovome sam razmisljao i pricao sa kolegom, ali nismo sigurni. Interesuje me:
  1. Da li je bezbedno u smislu da nam iz bilo kog (a stvarno ne znam kog) razloga ne banuju accounts ili ne daj Boze konzole
  2. Da li moze on da doda moj primarni account, na kome imam gomilu kupljenih igara i PS+, kao svoj sekundarni account i onda da moze da koristi taj moj account da poskida moje igre i da ih igra na svojoj konzoli sa svog primarnog account-a (i sve to isto, ali obrnuto na mojoj strani)
  3. Ako je ovo gore moguce, da li onda on moze da poskida i moje PS+ igre iz mog library-ja i da ih igra sa svog account-a (ima i on PS+ ali je kupio konzolu skoro, pa nema igre od decembra, januara.....)

Pazi, ne bih delio sa bilo kim, ovo je kolega u koga imam puno poverenje i on u mene, ali stvarno se ne bih upustao ako postoji bilo kakav rizik od bana prvenstveno, pa tek posle tehnicki aspekt, da li je igranje izvodljivo, itd.

Hvala.

1. Nemate nikakve brige
2. On doda tvoj account i stavi ga kao primary, a ti ne stavljas na primary (dakle samo on). I onda on igra sa svog naloga. Isto a obrnuto za njegov nalog koji daje tebi, ti stavljas na primary a on ne.
3. Moze

Sasvim je korektno na ovaj nacin deliti licne naloge sa nekim koga dobro znas

Ljudi jel i Fifa ima tu caku kao PES da ne moze da se igra online jedan protiv drugog ako su igre kupljene na razlicitim regionima (EU-USA) ?

I sad jedno extra glupo pitanje..

Kako vi odabirate dzojstike za 2 igraca na PES? Recimo pokrenem PES na jedan ACC, moj, dodje do opcije da se izabere za koliko igraca, 2 najcesce, i da bi se izabrao drugi plejer on mora da ukljuci dzojstik i kad ga ukljuci i izabere taj moj ACC gde je pokrenuta igra onda se diskonektuje s mog dzojstika. Znaci da bi ja ponovo upalio dzojstik moram da udjem na drugi nalog na konzoli.

Jel to tako ide tj mora tako ili ima neki drugi nacin? I kako uopste igrati ako na konzoli ima samo jedan nalog? :D

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Nema u Fifi tog ograničenja. Nalećem na ljude iz celog sveta, a region mi je na US.

Što se tiče 2 gamepad-a, pa ako taj drugi nema PSN nalog, dovoljno je da odabere Guest i to je to.

Ja imam US, UK i SG (Singapur) nalog...skidam na sva 3, a igram na primarnom, US nalogu, uvek. I te kako vredi imati UK, a pride i jedan azijski...poredim cene na svim nalozima, a gde mi najniža odgovara, uzimam...a to nije uvek US. Čak je i PS+ uglavnom najpovoljniji na SG, ispod 30$...kome treba.
Dopuna preko dobro svima poznatih sajtova, i brige nema...gde je najpovoljnije uzimam, a onda kupovina igara po gore pomenutom principu.
Kako uplatiti ps+ na SG? Ja imam samo nalog na USA...

Ako budem imao PS+ na SG, da li cu moci da koristim PS+ popuste na USA storeu?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Kako uplatiti ps+ na SG? Ja imam samo nalog na USA...

Ako budem imao PS+ na SG, da li cu moci da koristim PS+ popuste na USA storeu?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Ne, popusti važe samo na storu za koji imaš ps plus

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Kako su lepo namestili Fifu za 10.19$ pa moras uzeti kupon od 20$ :D

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

To je uglavnom nama u takvim situacijama, jer se dovijamo dopunama. Većina u svetu kupuje direktno preko svoje platne kartice i plaća u cent.

Jeste to, u pravu si ali, nije to problem, placao bih i ja al ne prihvata nase kartice a PayPal mi se nece poveze, sve kao javlja da je sifra netacna a nije.

Zato i rekoh, nama koji smo u zemljama gde nije zvanično PS prodavnica dostupna, moramo tako.

To je uglavnom nama u takvim situacijama, jer se dovijamo dopunama. Većina u svetu kupuje direktno preko svoje platne kartice i plaća u cent.

Pa i ovako plaćas u cent, ja kupim PSN karticu na Amazonu koja košta isto koliko i vredi..

Pa placa al ne moze platiti 10.19$ bez kartice od 20$, ne znam ima li od 15$ ili 5$ pa da kombinuje. Nije tih 19centi problem samo po sebi vec sto se mora potrositi vise nego sto realno treba coveku.

Oni ne kupuju te dopune, nego direktno kupuju igre iz ps store svojim platnim karticama.

Nazad
Vrh Dno