Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Pre par dana "odneo" debelog na "servis" > prod'o. Stariji sin bio u fazonu garant je prodao, sad će da kupi pro, žena u fazonu "nadaj se". Juče stigao pro, rek'o sine kazaćemo mami da je ovo slim sa Temu-a. 😁
Naravno, supruga vrlo dobro zna šta je pro šta slim, iako ne mogu da je nateram da igra češće sa nama.
@nikornla hvala drug. ☺️

za koliko si prodao debelog?
jel se isplati zamena za pro?

Dualsense koji sam dobio uz Pro je drastično lakši nego onaj koji je išao uz original (prva pre-order verzija)
Verovatno je i kvalitet srozan dosta.

A dajte za igre utiske. Recimo nema da se nadje soni PS5 Pro da se iznajmi kako bi sam video da li vredi.

Bas su lepi ovi ukrasi... Moderni... Lice na neke drzace za svece 😀

A dajte za igre utiske. Recimo nema da se nadje soni PS5 Pro da se iznajmi kako bi sam video da li vredi.
Tehnički možeš da uporediš samo igre koje su dobile pro enhanced boost. Trenutno njakam Final Fantasy 7 Rebirth koji jeste enhanced i stvarno radi fantastično, ali nemam s čim da uporedim jer istu igru nisam igrao na fat petici.

Što se tiče utisaka u igrama na base vs pro konzoli, Spajdermen je super iskustvo na PS5 Pro.
Prvi deo Spider-Man Remastered sam odigrao na base konzoli ranije i sećam se da mi je slika bila ružnjikava u Performance modu, pa sam odigrao u Fidelity 40fps VRR modu. Prošlog meseca sam odigrao Miles Morales u Performance Pro modu sa otključanim framerate-om. Samo iskustvo glatkog penjanja i ljuljanja kroz Njujork je bilo baš moćno. Kvalitet slike je fenomenalan, primeti se malo aliasing u daljini ali ne smeta.
Upalio sam ponovo prvi deo da uporedim iz sećanja i u 15ak minuta mi je delovalo super, u Performance Pro modu sa otključanim framerate-om deluje slično kao MM, pre svega kretanje je glatko i slika oštra uz malo primetniji aliasing i čudnjikave refleksije. Inače izbacili su stare modove pa ne može direktno da se promeni i uporedi, može se menjati samo između Fidelity i Performance Pro podešavanja.
Spider-Man 2 me čeka već godinama na japanskom nalogu, i pričekaće još malo dok ne dođe na red.

Danas je i stariji ponovo krenuo SP1 (inače to nam je prva igra koju smo uzeli kad smo uzeli PS4 pre par godina) japanski SP2 stoji na čekanju 😁

I meni je od pre mesec, dva, prvi spajdi na listi, a japanac ce tamo negde 2028. doci na red kako je krenulo 😅

Kod mene je stigao na red God of War Ragnarok i sreća pa je u katalogu da ne moram da otvaram disk koji sam kupio onda kad su bili počeli Ananas Mastercard kuponi pre par godina. Može da nastavi da skuplja prašinu na polici. 😅

Ovo sa Indijom radi odlicno sa sve nasim karticama, hvala...ovo nije bilo u moje vreme 😅 .

Dodatno pitanje za PS+, jasno je da moze da se uzme preko Indije, ali kako se bese onda ponasa onaj drugi (moj stari, glavni UK nalog koji nema ps+)? Jel ps+ iz druge zemlje otkljucava to na svim nalozima (igrao bih samo na svom starom UK)? Kako se ponasa generalno taj nalog kad je aktivna ps+ pretplata na indijskom? Sta radi, a sta ne?

Sorry za mali upad, hvala...

Imaćeš PS plus benefite i na UK nalogu dok je indijski prisutan na konzoli, samo nećeš moći da koristiš cloud save i da skidaš igre direktno sa njega, već to moraš sa indijskog, logično. Online play radi bez problema.

Pitanje/razmišljanje:
Kupiću PS5 Pro sigurno do izlaska GTA6, e da li ga uzeti odmah, po cijeni od oko 720e, ili kasnije nekad?
Da li šou sa cijenama RAM-a i GPU-ova moze uticati, možda poskupi i PS5? A mozda bude i jeftiniji, mada teže?
Koliko pratim tržište, trebalo bi da ga je lako prodati i nakon godinu - dvije, bez nekog značajnog gubitka vrijednosti..

Ako mozes da uzmes uzmi, moze samo skuplje da bude u buducnosti

Biće samo skuplje, ja sam isto uzeo baš iz tog razloga.
Ako planiraš da uzmeš, nemoj da čekaš

Iskreno, zbog celog tog ludila sam počeo i ja s vremena na vreme da bacim pogled na cene, iako sam bio u fazonu da nema sile da predjem na pro.

Nazad
Vrh Dno