Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Mali broj igara naivno podržava M+K.
Ja sam jednom probao da povežem, radilo je ok u meniju, ali kad sam ušao u neku igru, više ne funkcioniše.
Čuo sam za više tih adaptera, ali nikad nisam probao.

Mnoge igre sam preskočio jer nemaju m&k podršku, jedna od poslednjih agonija koje sam preživeo je bila sa Baldur's Gate III. Ona muka sa kontrolerom je neopisiva. Svaka čast svakom ko može da se igra tako.

Takođe mi je bilo mučno i sa Doom Eternal. Pakao sa kontrolerom.

Naravno, ne kažem da je nemoguće navići se, samo komfor i kontrola koju čovek ima sa mišem i tastaturom u pojedinim igrama (i žanrovima uopšte) ne može da se poredi sa kontrolerom.

Iskreno se nadam da će full m&k support biti implementiran sa PS6 pa da konzola bude full pandan PC-u bar po pitanju kontrole u igrama.

Nisam se jos usudio da igram FPS na konzoli, ali vežbam na TPS i sličnim igrama, pa cu jednog dana da se oprobam u nečemu.

Ja sam kupio CP Ultimate za PS, ali sacekace itekako vremena dok ne "ojačam".

Osedeće ti kose dok ga ne upališ ako još nisi ni jedan fps probao 🤣

Na PS zapravo jesam (prva ili druga igra od kad imam PS) i batalio sam jako brzo. Radi se o Deathloop.

Потврђујем да БФ6 ради екстра са тастатуром и мишем на ПС5. Само се убаци усб и ради за медаљу.

Hteo bih da proširim memorije na sonijima u igraonici, komada 4.

Msm da bi mi 500gb bilo dosta ali bih možda odradio i 1TB ako razlika u doplati nije ogromna.

Znam da postoje neki preduslovi koje m2 mora da ispunjava, jel postoje neki modeli koji su proverenog kvlaiteta i best buy u ove namene?

Не знам да ли ће то бити довољно ако је за играоницу, ако имаш доста игрица, и дигиталне и диск заузимају меморију.
Треба да узмеш брже дискове, пожељно је са хладњаком.
Ја сам узео Fury renegade 1T, видим да је сад скоро дупло скупљи него пре две године.

Не знам да ли ће то бити довољно ако је за играоницу, ако имаш доста игрица, и дигиталне и диск заузимају меморију.
Треба да узмеш брже дискове, пожељно је са хладњаком.
Ја сам узео Fury renegade 1T, видим да је сад скоро дупло скупљи него пре две године.

Sa obzirom da na hdd imam samo igre za dvoje i što može u split screen ili 1vs1 msm da bi mi i 500 radilo posao jer već manje više imam sve od toga. Klasika, Fifa, Nba, Mortal kombat (sad sam uzeo 1 to mi i pravi problem, 135gb...) Teken 7, Tenis, Dirt 5, WRC, Šrek i Sonic Trke, Wipeout i sl.

Znam da treba brže, i da postoje uslovi koje treba da ispune zato i pitam 🙂

Samo digitalne i imam ne kapiram igraonice koje kupuju igre na diskovima što vidim po neakd na insta i sl...

Našao sam šta je problem. Možda nekom pomogne ako ima sličan bag...

Igra je iz nekog razloga izlistana u pretrazi na PS aplikaciji kao "Call of Duty" iako je Black Ops 3. Kada se ukuca u pretragu "Call of Duty" izlazi pod tim nazivom (i ne piše da je besplatna, trenutno, nego piše puna cena). Ali kada se klikne na nju, vidi se da je besplatna i da može da se doda u library I da se skine na konzolu.

P.S. Ako se na kompjuteru u internet browseru traži igra, izlistana je kao "Black Ops 3"i može da se doda u Library, ali iz browsera ne može da se da komanda da se instalira na konzolu.
Jel imao neko slican problem nakon oktobra?
Konkretno, za PS+ essential igre za Decembar (Killing Floor 3 i The Outlast Trials) preko PCa prikazuje "Age restricted - Sorry, you are not eligible to view this content."?
Prvi put da mi se to desava na ovom accountu, vidim da za Mortal kombat dobijam isto.
Direkt sa konzole sam uspeo da dodam The Outlast Trials, ali iako mi na PCu stoji "Download to console", kad otvorim link dobijam error / broken page i "This probably isn't what you're looking for...".
Killing floor 3 mi uopste ne nalazi u searchu na konzoli.

PlayStation 5 ROM keys leaked — jailbreaking could be made easier with BootROM codes

Anyone who can get their hands on the hex strings now has the hardware code that will allow jailbreakers to try decrypting and analyzing the console’s bootloader.
This is an unpatchable problem for Sony, because these keys cannot be changed and are burned directly in the APU.

Drustvo, jel ima neko iskustva sa zvuznicima za PS5?
Dok je raspust, hocu klincu da prebacim PS5 u drugu sobu gde imam monitor za posao, ali on nema audio output. mislim da ima jack 3,5mm tako da bi realno trebalo da mogu da se povezu bilo koji zvucnici na njega. Jel postoji jos neka opcija da zasigurno radi, tipa zvucnici na usb-A, usb-C, etc... ?
Takodje, pitanje za PS portal, jel i dalje stoji da wireless slusalice mogu samo PS original slusalice?

Ljudi, treba mi preporuka u privatnoj poruci za servis za PS5. Samo se ugasio tokom igre. Beograd u pitanju.
Izasao iz garancije, naravno.

Ne znam kakva je situacija sa USB zvučnicima, ali PS5 ne sarađuje lepo sa većinom USB DAC-ova, postoji neki volume limit i zvuk je previše tih ako ide preko USB-a. Mislim da ćeš moći da povežeš zvučnike na audio jack na monitoru i da će biti ok HDMI do monitora i audio jack u monitor. Javi šta si uradio, baš me zanima.

Како сарађује са Soundbar?
Још увек/опет планирам узети неки и за Sony и за Fox55web625, све је повезано и да могу мизку питати са телефона.
За око ми је запао Xiaomi soundbar pro 2.0 или 2.1.

Pa soundbar je takodje povezan na tv, nije direktno na soni tako da si miran

То је ок, два HDMI су тренутно заузета један можда повремено.
Да ли је оптика ок, да ради и за ТВ и за Сони, као сад на ТВ звучницима.
Да ли је то баш 5/15 пута јачи звук?
Пре бих ишао на 2.0 него на 2.1.

PlayStation 5 ROM keys leaked — jailbreaking could be made easier with BootROM codes

Kako se uvek ovi unpatchable jailbreakovi pojave u 4. godini konzole, racunajuci od Sonija 3…
Nekako ova piraterija postala maltretiranje za sve zivo 🙂

То је ок, два HDMI су тренутно заузета један можда повремено.
Да ли је оптика ок, да ради и за ТВ и за Сони, као сад на ТВ звучницима.
Да ли је то баш 5/15 пута јачи звук?
Пре бих ишао на 2.0 него на 2.1.

Ne razumem bas pitanje iskreno, ali kod mene je ovako povezano
Ps5 -> hdmi 2.1 kabl -> TV -> opticki kabl -> 2.1 soundbar 🙂

Soundbar вежеш преко оптичког не преко HDMI?
Sony наравно мора на HDMI?

Nazad
Vrh Dno