Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Horor je iskustvo gde run od 3h sjebes sa jednim losim potezom, pa sve ispocetka :D

Meni jedna od najjačih/najdražih horora Alien Isolation pa kilometar ničega i onda ostali naslovi ..nadam se dobrom sličnom nastavku .Koliko sam neprospavanih noći,živaca i godina života skratio sa tom igrom ko zna .

Upravo mi Returnal blokirao (zamrzla slika), u prvih 10 min. Igranja. Probao sa PS dugmetom da izađem iz igre, ali "closing game app..." je samo vrtelo u krug. Morao sam da resetujem konzolu držeći power dugme na njoj, nakon čega se pojavilo nešto tipa restoring nešto... u procentima (slično kao kada se pokreće PS4 nakon nestanka struje). Returnal nisam ponovo pokretao. Pre toga se ćerkica igrala, i ja nekih sat vremena igrao Demon Souls.
Trebam li da se zabrinem? Ili možda ima neke veze sa kvalitetom interneta, jer zna povremeno da zaštuca?

Ja pržio CP2077 mesecima i nikad nije zabadao.Mada imam ga na disku ako to nešto znači uopšte 🤔 .

I meni je na disku, a zabadao mi je od kako sam uzeo Phantom Liberty. Tacnije posle 2.0 update-a.

P.S. mislim da mi posle 2.02 nije zabo nijednom.

Zabadali vam na isti način kako sam opisao? Da ne može ni da se izađe, niti da ugasi igru, već mora "nasilno" gašenje dugmetom na konzoli?

Ne tako, izbaci mi da postoji greska i da posaljem report sto sam i radio. Posle upalim igru ponovo. Nije zabadal konzola vec igra.

Probaj neki zahtevniji naslov da oznojis konzolu. Nego jesi ti pominjao da si stavio drugi HDMI kabl koji se greje?

Nisam. Ali jeste drugi, kvalitetan. PrOveriću svakako da li se greje. Sada ću da probam Horizon FW

Ne bi trebala konzola da zabada tako,ja se ne sećam da mi se ikad desilo da moram fizički da uradim reset na njoj sve ove godine .Mada nije da igram svaki dan ,više casual par puta nedeljno po par sati .Klinci u glavnom vikendom isto ili prilikom raspusta je prže puno .

Drugar je nedavno imao problema sa njegovom konzolom, nakon godinu i po dana korišćenja, mislim da je prva serija. Problem se javljao svaki put kad pokrene bilo koju PS5 only igru. Posle kratkog vremena zabode i užasno bude vrela. Ostale igre su mu normalno radile.

Kod mene je dakle zabola igra, zamrzla slika, ali kontroler je reagovao na PS dugme - na kratko stiskanje se čuo zvuk, a na zadržavanje PS dugmeta da izađem na home screen iskočila poruka, na sred ekrana, tipa "closing the app..." i tako sam čekao nekih 5, 6 min. dok nisam potegao dugme na konzoli. Konzola u tom trenutku skroz tiha bez znakova zagrevanja.

Juče je ćerka celo poslepodne igrala Genshin Ipact, Roblox, Astro's Playroom. Ja sam kasnije pustio da se skidaju dve igre uporedo. Prvo se instalirao Demon's Souls, igrao sam ga skoro sat vremena dok se Returnal nije skinuo komplet. Odmah prešao na njega i zabode posle 10 min. Možda Returnal trebao da "nalegne". :D

Na kraju, kao što rekoh, instalirao i Horizon FW (full grafika, VRR, HDR), igrao preko sat vremena bez ikakvih problema. Konzola tiha i hladna, HDMI kabl se ne greje, pozadi izduvava topao vazduh, sve regularno.

Ja sam imao isti/sličan problem - na kraju sam provalio da mi se ventilator uopšte nije vrteo. I ako bih ga ja sam zavrteo nečim, sve kul :D

Ima pisanje negde u temi, dobio sam novu konzolu uz malo cimanja.

U sustini dokle god se ne ponavlja isti problem redovno, nema potrebe da brines i razmisljas o tome. Meni se desavalo da po neka igra zabode i da se ugasi (fifa svaka u prvih mesec-dva) ali da zabode na taj nacin nije. Ali ne mora nista da znaci, mozda samo pogodio neki bug pa se zaglavilo na taj nacin. To sa procentima je database rebuild, isto kao i kad struja nestane, jer si uradio hard reset na buttonu na konzoli

U bre fifa na 50%, to jos nije bilo ovako rano. Bilo je oko 30% svake godine na bf

Meni jedna od najjačih/najdražih horora Alien Isolation pa kilometar ničega i onda ostali naslovi ..nadam se dobrom sličnom nastavku .Koliko sam neprospavanih noći,živaca i godina života skratio sa tom igrom ko zna .
Ja se nikad nisam usudio da je igram dalje od one scene kada se Alien prvi put pojavi i nabaci likotu na rep.
Izgasio sam je oma. :censored:

Izvinjavam se ako sam nekom naporan. Setih se još nešto.

Šta je sa Sleep Mode funkcijom? U podsvesti mi da sam negde pročitao da je bagovit i da bi trebalo da ide na disable. Čak mi i ortak sa kojim sam sinoć bio u voice chat-u spomenuo to (voice je i dalje radio kad zabola igra).

Kod mene je Sleep uključen sa opcijom da samo napaja USB portove na 3h, kao što mi je i na PS4, koliko džojstici da se napune. Dakle 3h svetli žutom bojom i onda se potpuno isključi.
Međutim, jutros vidim da PS5 i dalje svetli žuto. Je l' to normalno? Ako poredim sa PS4, deluje mi da nije.

Okej, nego me i dalje zanima da li je normalno da konzola svetli žuto konstantno dok je u rest modu iako sam čekirao da bude samo 3h? Očekivao sam da se rest mod isključi nakon 3h, kao što je na PS4 slučaj.

Ja koliko sam shvatio, tih 3h je da iskljuci power supply za USB port gde se pune dzojstici, a Sony svetli i dalje narandzasto kada je u standby-u, kao sto svetli plavo kada je ukljucen.

Barem sam ja to primetio, kada sam jedno vreme drzao PS5 u standby-u par dana.

To je to onda, hvala. Bunilo me jer mi PS4 ima ista podešavanja, ali se narandžasta boja gasi nakon tih 3h. To sam shvatao kao prelazak iz standby u turn-off.

Nisam. Ali jeste drugi, kvalitetan. PrOveriću svakako da li se greje. Sada ću da probam Horizon FW
Kazi mi koj je to HDMI kabl,moracu i ja da menjam,ovaj se nenormalno greje kad igram zahtevne igre.
U pitanju je Linkom HDMI 2.1 3m.
Bilo ko ako ima neki savet u vezi kvalitetnog HDMI kabla,bio bih mu zahvalan.

Poslednja izmena:

Iako obožavam TLoU generalno, ja zaista ne znam šta PS5 verzija može da ponudi više u odnosu na PS4.

Jedino FPS, mada ne znam ni kakvo je stanje trenutno sa PS4 verzijom.

Pritom igra prelepo izgleda i dalje, rekao bih rame uz rame uz neke nativne PS5 igre.

Tako da zaista ne vidim nikakvu poentu, ako se obistini.

Nazad
Vrh Dno