Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ako ugasis trigere (ako te budu nervirali kao sto nerviraju mene) trajace prilicno dugo baterija.

@cartridge DualSense baterija traje zavisno od igre koja ga u potpunosti koristi krace ili istko koliko i PS4 kontroler ako igra ne podrzava napredne funkcije kontrolera i ako ugasis napredne funkcije kao sto rece @shomiNBGD. Ne znam dal si uzeo i dodatni kontroler ali razmisli o ulaganju u charging station veoma je koristan.

Nisam uzeo dodatni kontroler, ali imam u planu, kao i charging station. Do tada ću igrati na jednom kotroleru. DualShock sa prikačenim slušalicama, šta god igrao, mi traje ceo dan skoro, nego kroz razne priče i iskustva drugih, do sada sam stekao utisak da generalno baterija na DualSense kraće traje. Kapiram da ću u nekom trenutku u toku igranja morati da ga prikačim.

Nisam uzeo dodatni kontroler, ali imam u planu, kao i charging station. Do tada ću igrati na jednom kotroleru. DualShock sa prikačenim slušalicama, šta god igrao, mi traje ceo dan skoro, nego kroz razne priče i iskustva drugih, do sada sam stekao utisak da generalno baterija na DualSense kraće traje. Kapiram da ću u nekom trenutku u toku igranja morati da ga prikačim.

Mojim koriscenjem mogu sigurno 5 ili 6h da izguram, nikad nisam igrao u cugu ali recimo da ga punim jednom nedeljno a skoro svako vece odigram oko sat vremena fifu..

Koliko dzojstika moze da se prikaci na PS5?
Ja uzeo upravo 😊😊😊

4 komada

Zamenio sam HDMI kabal koji ide uz konzolu,zbog male duzine, sa ovim HDMI kablom https://gigatron.rs/hdmi-kablovi/linkom-kabl-hdmi-21-3m-481178
I primetih da je konektor (metalni ,crveni deo) koji je uboden u soni,bas vreo za vreme igranja zahtevnih igrica. To sa njegovim HDMI kablom nisam primetio.
E sad pitanje jedno -
da li mogu tako zeznuti ,izgoreti, HDMI ulaz na soniju ili se samo bespotrebno utripujem?

Gotovo, kupljeno! Taman ćerkicu da iznenadim, ali tek žena što će sada da se "obraduje" :unsure:

LM, pitanje. Obzirom da baterija DualSensu znatno kraće traje u odnosu na PS4 gamepad, a imam kabl od 2m, zna li neko koliko je vremena potrebno da se napuni u toku igranja?
Uzmi još jedan kontroler, pa igraj sa ćerkicom a imaćeš uvek i rezervni napunjen kada igraš solo.
Mislim da sam najbrže ispraznio DualSense za nekih ~6 sati ali pošto imam 4 DualSense, to nije nikakav problem.

Probaj i ti Astro's Playroom da vidiš šta sve može DualSense

Meni sin od 4 godine "obrnuo" Astro Playroom, i to nije znao da je završio nego se bunio kad je vidio endgame credits, u fazonu "tata kad će više da prođu ova slova" :D

Ma da, bio sam pored sve vreme, probao sam neke deonice, zanimljivo nema šta. Ali kad je počela da duva u njega i da mlati rukama, faca supruge koja kulira sa nama u sobi u WTF fazonu 🤨 ...

Mada mislim da ću kasnije isključiti i vibraciju i otpor trigera, eksperimentisaću šta mi više odgovara ovisno od igre do igre.

Astro Playroom je super demo ali na zalost, ponajvise pokazuje koliko su triggeri i napredna vibracija ignorisani od strane developera. Toliko mogucnosti. Nula adaptacija. Kao i touchpad. Ja se nadam da ce u buducnosti touchpad izbaciti i postaviti nekoliko novih kontrola. Moze stati najmanje deset. Mnoge igre su lakse za igrati sa dualsense edge samo zato sto ima par kontrola vise.

Nisam probao Astro Playroom, ali bih rekao da su u Detroit: Become Human poprilicno iskoristili mogucnosti. Doduse, tek kad sam igrao The Medium, saznao sam za jos neke funkcije za koje pre toga nisam znao da postoje. Najbolji primer je bio otpor L2/R2, kad sam mislio da mi je geknuo kontroler, a ispostavilo se da je u pitanju feature :D

Returnal i Spiderman 2 lepo koriste trigere. Npr u Returnal je pola stiska pucanje a ceo stisak granata ili alt fire. Sad kad pomenuh mogao bih ponovo Returnal da opicim.

Samo sto DualSense Edge kosta kao 3-4 obicna DualSense...

Bio sam se jedno vreme zagrejao da kupim jedan "Pro" kontroler za Warzone jer ima dodatnih trigera, ali sam odustao.

Ali kada sam video cenu ovog Edge-a, bio sam u fazonu pa ovo je pola konzole. 😒

Returnal i Spiderman 2 lepo koriste trigere. Npr u Returnal je pola stiska pucanje a ceo stisak granata ili alt fire. Sad kad pomenuh mogao bih ponovo Returnal da opicim.
meni je to fanomenalna igra... hteo sam i ja opet da je igram... cak mozda i neki onaj coop... mozda mozemo i da probamo ako je neko raspolozan...

nemam pojma... Ja je kupio pa je zato i vidim kao dostupnu u katalogu... nisam obratio paznju da li je iz ps+ ili iz licnog kataloga

Ja je isto imam, ali mislim da sam je dobio uz onaj katalog od 20 igara kada sam kupio PS5.

EDIT: Ovo pise kada pretrazujem po google-u:
4.49. 4,4K ratings. $69.99. Included$69.99. Subscribe to PlayStation Plus Extra to access this game and hundreds more in the Game Catalog

Returnal je tu od samog pocetka extra kataloga, moze i dalje se igra

Samo sto DualSense Edge kosta kao 3-4 obicna DualSense...

Bio sam se jedno vreme zagrejao da kupim jedan "Pro" kontroler za Warzone jer ima dodatnih trigera, ali sam odustao.

Ali kada sam video cenu ovog Edge-a, bio sam u fazonu pa ovo je pola konzole. 😒
Najveca fora je sto extremeRate ima ledja sa dodatkom za 10x manju cenu tako da covek sam moze da doda jos 2-4 dugmeta na ledjima + leptire za skori dzabe ali se gubi mogucnost punjenja preko charging sstationa.
ja sam jedan svoj kontroler prepravio, pa posle skinuo jer sam prestao da igram shootere i jer mi je bitnije da ga lako punim na charging stationu. sad dodatak bleji u fioci :D

Def fale bar 2 leptira sa donje strane. na obicnom ali cena DS Edga je kao sto ti kazes kolega prenaduvana.

@cartridge moj klinac je u startu kad sam uzeo soni pikao po nekoliko sati bez potrebe za punjenjem, ja sam presao 400h GT7 i nikad nije zafalilio baterije tako da imas sigurnih 6+ sati igranja. Mada Spiderman MM je npr gutao bateriju jedno 3x brze nego GT7.

Returnal mi je jedna od sledecih na listi, samo pre toga hocu neku malo opusteniju, da nema bas nikakvih "horror like" elemenata, s obzirom da su mi zadnje dve igre bile bas takve.

Sto se tice Edge kontrolera, zaista ne razumem opravdanost tolike cene. Kad sam prvi put video cenu, mislio sam da je neka greska u pitanju.

Vrh Dno