Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Neki kao pišu da se otkači drugi kontroler jer ps ga vidi kao drugi profil bla bla. Ovo je bio problem i na 23 i opet ovde🤦‍♂️ Košta petinu cene konzole, a ne mogu jednu prostu stvar da srede🤡
Skini eFootball 😂 pa da vidis sta je patnja
Jesam ali nisam još probao. Svideo mi se u odnosu na fifu.

Poceo da igram Calisto i isto dropa fps na trenutke kada su tranzicije nekih animacija kod borbe i otvaranja vrata. ali je igra bila i gora kada je izasla.
Aj bas zapazi, kad budes npr u "SHU" kad se ukljuci ona masina koja vrti one gluposti na koje mozes da bacis protivnike, znaci primetio sam da u bilo kom delu igrice kad se vrte te masine, u njihovoj blizi fps pada po difoltu

Neki kao pišu da se otkači drugi kontroler jer ps ga vidi kao drugi profil bla bla. Ovo je bio problem i na 23 i opet ovde🤦‍♂️ Košta petinu cene konzole, a ne mogu jednu prostu stvar da srede🤡

Jesam ali nisam još probao. Svideo mi se u odnosu na fifu.
Gameplay je odličan ali proizvod je nekompletan a ipak hajde kad je besplatan. Nema svih timova i modova (lige, kupovi i majvažnije master liga koja je zaštitni znak PESa tj eFootballa bec 25 godina). Online igranje je put za L.Lazarević. Stoga za 1na1 ili 2na2 bombona. Moze i online protiv poznanika 1na1.

Pojavio se leak sa igrama koje ce biti dostupne uz PS Extra/Premium od Oktobra:

• Gotham Knights
  • The Dark Pictures Anthology: House of Ashes
  • Disco Elysium The Final Cut
  • Gungrave G.O.R.E
  • Elite Dangerous
  • Dead Island Definitive Edition
  • Alien Isolation
  • Far Changing Tides

Sta je ovdje slim leba im, nadao sam se u kockastiji i skladniji izgled tipa ovako nesto, mada sam znao da je malo vjerovatno...

Izgleda da su promenili postolje, piše "Vertical stand sold separately" dok postolje koje se dobije uz novu konzolu radi samo horizonatlno...
Screenshot_29.png

Poslednja izmena:
Promene

Prilozi

• IMG_5807.jpeg
    IMG_5807.jpeg
    93.9 KB · Pregleda: 104
Jel imao neko problem sa L2/R2 da se onako teze pritiska, kao da se jače zategao onaj feder ili kako da ga nazovem i postoji li neko lakse rešenje ili već moram da se pozivam na reklamaciju? Dugme radi, ali smara jer nije kako treba. To mi se desilo i traje na L2, a u jednom momentu i na R2, ali posle malo pritiskanja se oslobodilo i R2 trenutno radi ok.

EDIT: nastavio da igram i pri vibraciji se čuje onako kao da nešto krči u kontroleru, a opet se desilo da se pritiskom na R2 u trenutku kao zaglavi i opet oslobodi dugme.

Poslednja izmena:
Hmmm, nisam 100% siguran, ali ovo je izgleda feature u okviru konzole/igre da mi po potrebi blokira ove dugmiće. Probao sam drugi kontroler i isto se desava, a sad sam procitao da postoji tzv Controller Trigger Intensity koji određuje da li će i koliki biti otpor za L2/R2.

Hmmm, nisam 100% siguran, ali ovo je izgleda feature u okviru konzole/igre da mi po potrebi blokira ove dugmiće. Probao sam drugi kontroler i isto se desava, a sad sam procitao da postoji tzv Controller Trigger Intensity koji određuje da li će i koliki biti otpor za L2/R2.
Nije mi jasno kako do sad to nisi skontao. Pricali su o tome pred izlazak konzole kao da su tocak izmislili. I nije u pitanju opruga vec motorić:

image.png

U FPS igrama simulira trigger. U racing igrama "teže" kocenje itd.

Pa skoro sam kupio ps5, ovo mi je tipa treća ili cetvrta igra koju igram i do sada nisam primetio takvo ponašanje kontrolera.

Prvo sam pomislio da je mozda ta oprugica riknula ili se nesto zaglavilo, sad kad sam skontao da je feature, jasno mi je da nije opruga.

PS vesti uopste nisam pratio, tako da sam poprilicno zelen ušao u celu priču.

@emaremare - The Medium.

Kada god imas neku sumnju ili zelis da vidis kako sve to radi na PS5 kontroleru, palis igru Astro bot gde je su najbolje iskoriscene sve mogucnosti koje kontroler nudi.
Kada je meni trigger krenuo da krcka u nekoj igri, upalio Asto i toga nije bilo. Savrseno su sve napravili.
To je svakako prva igra koju treba proci sa novom konzolom.

Kada god imas neku sumnju ili zelis da vidis kako sve to radi na PS5 kontroleru, palis igru Astro bot gde je su najbolje iskoriscene sve mogucnosti koje kontroler nudi.
Kada je meni trigger krenuo da krcka u nekoj igri, upalio Asto i toga nije bilo. Savrseno su sve napravili.
To je svakako prva igra koju treba proci sa novom konzolom.
На Астро су баш сви покрети искоришћени. Како тастери тако и само померање контролера ради померања самог бота/јунака игрице.
Вртиш конролер око осе и бот се врти око шипке.

Ne zaradjuju oni na konzolama. Zato je sve ostalo preskupo.

Citam da su digli cene u Japanu za dodatke... ne znam dal ce toga i na nasim trzistima biti, deluje mi da nece jer je u Japanu bilo do sada jeftinije.

DualSense White/Black
Old: (EUR 49 / USD 52)
New: (EUR 60 / USD 63)

DualSense Cosmic Red / Nova Pink / Galactic Purple / Starlight Blue / Gray Camouflage
Old: (EUR 52 / USD 55)
New: (EUR 63 / USD 67)

Pusle 3D Wireless-Headset
Old: (EUR 70 / USD 74)
New: (EUR 82 / USD 87)

Nazad
Vrh Dno