Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Pozdrav,
Jedno pitanje u vezi Callisto Protocola na Ps5.
Poceo sam da igram igricu posto je na ps+, medjutim imam veliki performance issues.
Pre svega, stuttering kad recimo korstim shiv za otvaranje vrata ili kad ulazim u novi sektor ili regiju uvek igra secne dok ucita.
E sad ovo i nije neki problem, ali igra je pocela bas da FPS dropa. Npr. kad se dodje do dela igre kad se udje u "SHU", i krece deo sa onom velikom masinom za mlevenje, gde treba da se protivnici bace koristeci onu super moc, krene toliko da pada fps, da ono nema sanse ni da je blizu 60 fps-a
U pitanju je performance mod, i ps5 verzija, sa poslednjim apdejtom.
Da li je neko imao slicnih problema?
Ili je ovo do konzole?
Nemoguce da igra radi ovoliko lose.

I ja počeo juče da igram ,ista verzija performance mod i sve lepo klizi .

Ja dam prvi put primetio to kod paše na novom pesu krene da renda užasno. On šeta konzolu non stop pa kontam da je mozda do toga .

Pa do konzole je premesta se non stop, otisao hdmi port od silnog raskacivanja. Verovatno je jos nesto odleimilo... a mozda i nije ali sva je prilika da jeste.

Nema to nikakve veze sa padom fpsa.
@Fishing for urf probaj da prebacis na quality mod pa da vratis na performance mod i takodje probaj da uradis rebuild database

Nema to nikakve veze sa padom fpsa.
@Fishing for urf probaj da prebacis na quality mod pa da vratis na performance mod i takodje probaj da uradis rebuild database
E u vezi toga.
Posto sam kupio sony 5 pre malo vise od mesec dana, da li gubim garanciju ako idem na rebuild database?
MIslio sam da odnesem konzolu na reklamaciju u gigatron.

Rebuild database nema veze sa garancijom… možeš to slobodno da odradiš.

• Clear Cache and Rebuild Database
    Select Clear System Software Cache if you’re experiencing system feature issues or performance drops.
    Select Rebuild Database to scan the drive and create a new database of all content on the system. This option is useful if you’re experiencing system feature issues or a game icon remains on Home after it has been deleted.

Ja imam problema sa propadanjem slike FPS je kao i dalje na max ali slika je kao iz sekvenci par sekundi , to mi se desava sa GT7 kad istovremeno pada mrak i krece da se menja vreme (pocinje kisa) i u minecraftu kad se igra u 2 pa oba igraca nataloze dosta TNTa i aktiviraju ga istovremeno pa tipa sekund nakon prve eksplozije i do kraja eksplozija preostalih TNTova propada slika sto bi rekao @emaremare kao da konzola trokira/ trotluje.

Da napomenem GT7 je na internoj memoriji a Minecraft je na SSDu. Ciscenje kesa ili rebuild baze ne pomaze za ovo bar meni. Imam i dosta praznog mesta i na internoj i na ssdu tako da nije ni do pune memorije.

Meni je krenula da se cuje konzola poslednjih par dana. Posto sedim blizu, igram efootball, i cuje se razlika u zvuku kad je crni ekran i kad ima sliku na ekranu. Mislim da nije coil whine (imao sam napajanje znam kako zvuci) a ni ventilator.

Poceo da igram Calisto i isto dropa fps na trenutke kada su tranzicije nekih animacija kod borbe i otvaranja vrata. ali je igra bila i gora kada je izasla.

Poceo da igram Calisto i isto dropa fps na trenutke kada su tranzicije nekih animacija kod borbe i otvaranja vrata. ali je igra bila i gora kada je izasla.
U performance mode-u ili?

performance

Da li je moguće da mi u Fifa 24 resetuje settings na default evo već drugi put za par dana?! Probao i save profile i sve što sam našao na netu ne vredi. Kakvi kre*eni🤦‍♂️ da jednu osnovnu stvar ne mogu da srede. Ima li neko rešenje?

Ma i kod mene se stalno desava isto. Nekad resetuje setings, nekad samo izbaci na startu one ekrane za pocetnu konfiguraciju, uzas zivi. A ako ne ubijem igru kad gasim konzolu, posle toga mi fale razne ikonice i slicice u menijima :D

Da li je moguće da mi u Fifa 24 resetuje settings na default evo već drugi put za par dana?! Probao i save profile i sve što sam našao na netu ne vredi. Kakvi kre*eni🤦‍♂️ da jednu osnovnu stvar ne mogu da srede. Ima li neko rešenje?
Skini eFootball 😂 pa da vidis sta je patnja

Meni se jos nije desilo, al me ubi razlika u gameplayu u odnosu na fifu23 🤦‍♂️

I ja posle par godina pazario fifu, mislio sam da mi se resetuju podešavanja jer delim nalog. Bruka šta napraviše od igre.

Ma jedne te iste bug-ove vuku vec par godina. Evidentno je da samo rade reskin igre i dodaju par feature-a u gameplay i to je to. Ali opet svi kupujemo...

Je l imate povezan EA nalog? Jer mi se to nikada nije desilo, a furam fifu od tipa 09.
Nikad nikakav bag, osim onih gameplay bugova koji su opšte prisutni.

Nisam siguran, nije neophodno da EA nalog i PSN budu isti/na istom mejlu. Znam da sam morao da se logujem jednom i da sam ukucavao šifru za EA.

Aj posle kad dodjem do konzole provericu, ako uspem da pronadjem uopste taj deo

Nazad
Vrh Dno