Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Jel postoji neka pucačina za 2 igrača lokalno, ali gde samo stojiš i pucaš, bez kretanja?

Probao sam sa ženom VR verziju Starship Troopers i dopalo joj se (jer nije navikla na džojstik za kretanje), pa rekoh da vidim jel ima nešto slično bez VR-a za PS5.

Ova prica oko PS5 PRO iduce godine, da li ima price oko unapredjenja PS4 igara? Nema mi logike da izdaju PS5 PRO, koji bi dobro dosao, ako nativno PS4 igre ne iskoristavaju jaci hardware ni kod PS5. Mislim da su sve ove glasine jedan veliki trollfest. Ne mogu izdati novu konzolu ako nema igara za nju.

Upaliti PS5 Pro i igrati RDR2 mi je paradoks.

Pa to, nemoguce je da rade remaster tudjih igara. Moraju nekako emulirati za novi hardware. Izdat ce Pro za 5 igara.

Vjerovatno će izaci kad/tad. A neko je bacio maglu,jer je Sony spustio cijenu ps5 u Eu/Usa i gotovo.
Realno cijena 475 je ta,koja se prodavale i ranije konzole ps4 itd. Ne vidim famu da je prodaju kao nekad za 1000e,prodaju 5 na za nedelju dana a ovamo 50. Zna se sto im se vise isplati.
Meni smeta sto je ps5 zaista glomazan,jedva sam uvalio u tv komodi horizontalno,al dobro ima prostora da dise sto je najbitnije 😎

Neces moci da igras GTA VI iznad 30 fps-a tj da nije "cinematic feel"... Because Sony & 30fps games:p
I PS5pro je pitanje da li ce moci da gura 60fps locked ili kao GoW na ps4pro sa onih bangavih "otkljucanih" 45fps. Jeza me uhvati kada se setim.
Verovatno ce da odrade optimizaciju za starije jace Sonijeve ekskluzive (i to je upitno), ostatak naslova standardno zavisi od studija...

Unlocked fps je zapravo odlicna stvar ako postoji kao toggle u podesavanjima, pogotovo u vremenu kada je vsync/vrr omogucen na sistemskom nivou na konzolama. 40fps je takodje skoro pa standard za sve njihove 1st party ekskluzive a realno to bi trebao da bude cilj i mnogim drugima. Sto se tice patcheva to ce apsolutno zavisiti od samih devova a ko vec nije izbacio ni za PS5 neki update tesko da ce i za taj potencijalni HW upgrade...

Zdravo svima, jel neko imao iskustva sa Xim Apex adapterom na PS5 ili bilo kojim adapterom na koji moze da se nakaci mis i tastatura?

Koliko ja znam, ne treba ti adapter... mozes da ukacis i ovako mis i tastaturu. Samo ne podrzava svaka igra mis i tastaturu.

Steta sto GTA VI nece tako skoro izaci, mozda sledece godine ali verovatno tek 2025
Zavrsio juce story mode na PS5, vrlo dobro iskustvo, fluidno vrlo, grafika onako ali ipak je stara igra, tek malo dosminkana u ovoj next gen verziji.
Dugo se radi na svakoj narednoj verziji igre ali sa razlogom, druge igre ne mogu ni da joj prismrde po produkciji i svemu ostalom.

Nema tu par igara koje se mogu igrati preko miša. XBOX je nesto bolji po tom pitanju ali nista drasticno. Cronus Zen je najpopularniji adapter ali se nadam da ga neces koristiti za multiplayer. Cronus Zen je čit.

^
UK i spanski amazon nudili kontrolere za 50ak evrica, mada ne vredi cimanje zbog garancije.

Btw videh da je Amazon (de) nudio i Spider-Man faceplate za digi/disc verzije kao pre-order ali je nestalo...

Edit
evo ih u linku samo skrol na dole

65evrica za faceplate od Sonija direct, 80e za Spajdi kontroler.

Koliko jedna odlična igra može da utiče na dalji tok igranja, to je neverovatno… barem kad sam ja u pitanju.

Posle završenog GoW Ragnaroka, ništa mi se preterano novo nije igralo, iako imam dosta toga… pa sam napravio pauzu igrajući uglavnom PES.

Počeo Spiderman MM i nije me preterano zainteresovao pa batalio, vrv zbog toga sto je GoW postavio standard kao prethodno predjena singleplayer igra.

Počeo sa Ghost of Tsushima, pocetak mi bio meh… i gomila nekih sitnica koje su mi kvarile utisak, kao npr kada odradim assassination pa pola lika prođe kroz protivnika, bio sam se već smorio u fazonu kako ovo može da prođe kod neke ekskluzive. A tu me je GoW sigurno razmazio, tu nisam primećivao te sitnice ili ti nije ih bilo.

I pored tih gluposti, naterao sam se da nastavim da igram i sad uživam u igri. :)
Kako više igram, više mi se svidja i pored tih sitnih bagova.

Najgore kada kupis ps5,uz dodas ps+ extra ili premijum i onda si kao pas pusten lanca,ne znas na koju ces stranu. Sloboda ti je data, samo moras da odaberes fokus.
Ovo pricam jer nisam igrao nista od ps4 naslova

Koliko jedna odlična igra može da utiče na dalji tok igranja, to je neverovatno… barem kad sam ja u pitanju.

Posle završenog GoW Ragnaroka, ništa mi se preterano novo nije igralo, iako imam dosta toga… pa sam napravio pauzu igrajući uglavnom PES.

Počeo Spiderman MM i nije me preterano zainteresovao pa batalio, vrv zbog toga sto je GoW postavio standard kao prethodno predjena singleplayer igra.

Počeo sa Ghost of Tsushima, pocetak mi bio meh… i gomila nekih sitnica koje su mi kvarile utisak, kao npr kada odradim assassination pa pola lika prođe kroz protivnika, bio sam se već smorio u fazonu kako ovo može da prođe kod neke ekskluzive. A tu me je GoW sigurno razmazio, tu nisam primećivao te sitnice ili ti nije ih bilo.

I pored tih gluposti, naterao sam se da nastavim da igram i sad uživam u igri. :)

Slicna prica, bas malo sam koristio PS5 od kad sam zavrsio Ragnarok.

Ali pre neki dan sam krenuo Final Fantasy XVI, i sve preporuke, oduvala me je igra vec posle prva 2-3 sata, bas dobra voznja.
Toliko da mi ne smeta ni 30fps mod..

Najgore kada kupis ps5,uz dodas ps+ extra ili premijum i onda si kao pas pusten lanca,ne znas na koju ces stranu. Sloboda ti je data, samo moras da odaberes fokus.
Ovo pricam jer nisam igrao nista od ps4 naslova
To ti je zato što ništa od igara prethodne generacije nisi igrao. Da jesi, kukao bi zbog nedostatka PS5 eskluziva kao i pola foruma...

To ti je zato što ništa od igara prethodne generacije nisi igrao. Da jesi, kukao bi zbog nedostatka PS5 eskluziva kao i pola foruma...
Pa vjerovatno,al u tom slusaju ne bih ja iskreno kupovao ps5,kada vecinom mozes igrati na ps4.
Ja imam ps3 od 2009,imam i tu jos par naslova da odigram,al pored ps5 mislim da ih nikad necu odigrati

Support for compatible Dolby Atmos-enabled audio devices​

3D Audio powered by Tempest 3D AudioTech can now be enjoyed by those who own compatible Dolby Atmos-enabled HDMI devices such as soundbars, TVs or home theater systems. Tempest 3D AudioTech specifically renders to the Dolby Atmos audio devices in use – including overhead channels – allowing for even greater levels of immersion in the audioscapes of PS5 games. ***

• To turn on Dolby Atmos, go to [Settings] > [Sound] > [Audio Output] > [Audio Format (Priority)], and then select [Dolby Atmos].
Konacno je ubacen i Atmos output.

Ne znam da li je ovo ono sto je Cerny svojevremeno rekao da ce pored slusalica i TV-a, HRTF doci i na dedicated surround sisteme?

Poslednja izmena:
Nema tu par igara koje se mogu igrati preko miša. XBOX je nesto bolji po tom pitanju ali nista drasticno. Cronus Zen je najpopularniji adapter ali se nadam da ga neces koristiti za multiplayer. Cronus Zen je čit.
Ma ne igram MP, jednostavno mi mnogo nedostaju sočni headhsotovi u stealth approach igrama ( hitman,far cry, sniper elite itd...) gde god da moze stealth ja cu probati stealth 😆 izvezbao sam i na dzojstiku dosta dobro ali nije mi to to, pa posto vidjam sve vise ljudi da koriste adpatere za to, reko da pitam dal je neko probao.

Meni se to desilo sa RDR2, secam se da sam ga presao za nedelju dana, mislim da nisam pipao nista dobrih pola godine ako ne i vise...
Odigrao Shadow of the Tomb Raider, zatim uleteo Spajdi, pa obrnuo GTA 4 i GTA V preko leta, zatim odigrao GoW i na kraju RDR2... Verovatno je bilo i do zasicenja.
Doduse ta 2018 godina (?! lebe mekani 5 godina) je bila bas dobra dobra za gejming -puna odlicnih naslova, ne pamtim da smo skoro imali.
Mislim da ce ove biti slicna situacija.

Iskreno Tsushima je dobar, ali kada prodjes prvu regiju sve je manje vise isto i bas je dosta grindy i repetativan open world, ali "zanatski" dobro odradjen - srednjovekovni Japan je vrhunski docaran.
Slicno mi se desilo i sa prvih Horizon-om, solidna igra koju prica i svet najvise vadi da guras napred.
Gameplay je dosta repetativan sto me i najvise odbija da zapocnem nastavak

ali sve open world igre, ili bolje da kazem da bar ja nisam igrao neku koja nije repetitivna od nekog trenutka...

Nazad
Vrh Dno