baltam0s
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.02.2009
- Poena
- 485
Pa pazi, dobili su metrike i podatke sa terena što nisu ranije imali - videli su gde mogu da uštede %, a da izgube malo ili uopšte ne izgube performanse.Nisam siguran da je činjenično dokazano da je PS5 v. 1000 > 1100 > 1200... To je više neki "mit" među korisnicima...
Stoji da je sistem hlađenja bio masivniji, ali i lošije dizajniran i osmišljen (ako je verovati Sony).
Ja im lično ne verujem jer mi nije logično da im je sinula neka revolucionarna ideja pa da su za godinu dana dva puta menjali dizajnna kojem su radili godinama. Pre će biti da je osnovni motiv bio ušteda materijala i samim tim pojeftinjenje troškova proizvonje konzole.
Međutim SoC su spustili sa 7nm na 6, fakat manje troši, manje se greje, verujem da će i ovak "ošiani" hladnjak biti ok...
E sad "najavili" su slim verziju, tu će svakako ponovo biti redizajna, smanjenja prostora, pitaj boga kako će to raditi u praksi...
EDIT: Stoji da 1200 može biti bučniji jer Sony brlja sa ventovima i ugrađuje četiri različite verzije istih, od kojih neke i nisu baš tihe...
Mislim, oni skupljaju tonu podataka, tako da je sasvim izvesno da su promenu uradili na osnovu nečega opipljivog.