Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Nisam siguran da je činjenično dokazano da je PS5 v. 1000 > 1100 > 1200... To je više neki "mit" među korisnicima...

Stoji da je sistem hlađenja bio masivniji, ali i lošije dizajniran i osmišljen (ako je verovati Sony).
Ja im lično ne verujem jer mi nije logično da im je sinula neka revolucionarna ideja pa da su za godinu dana dva puta menjali dizajnna kojem su radili godinama. Pre će biti da je osnovni motiv bio ušteda materijala i samim tim pojeftinjenje troškova proizvonje konzole.

Međutim SoC su spustili sa 7nm na 6, fakat manje troši, manje se greje, verujem da će i ovak "ošiani" hladnjak biti ok...

E sad "najavili" su slim verziju, tu će svakako ponovo biti redizajna, smanjenja prostora, pitaj boga kako će to raditi u praksi...

EDIT: Stoji da 1200 može biti bučniji jer Sony brlja sa ventovima i ugrađuje četiri različite verzije istih, od kojih neke i nisu baš tihe...
Pa pazi, dobili su metrike i podatke sa terena što nisu ranije imali - videli su gde mogu da uštede %, a da izgube malo ili uopšte ne izgube performanse.
Mislim, oni skupljaju tonu podataka, tako da je sasvim izvesno da su promenu uradili na osnovu nečega opipljivog.

@Čika_Kure

Sta znam, Austin Evans mislim da je radio poredjenje sve 3 kada je izasla revizija...
Svako moze da baci pogled i proceni sam. Naravno uzorci su previse mali da bi se doneo utisak.
Za lutriju sa kulerima je svakako uvek veselo i iritantno, jos i iz perioda PS4 secam se da su se ovde zalili na forumu da su kod nekih pro konzole bile kao turbine aviona.

Ja, da kucnem u drvo, nisam imao ni sa PS5pro ni sada sa digital takvih problema.
Moram da budem bas pored konzole, na pola metra da bih ga uopste cuo prilikom duzeg igranja.
Nesto "bucnija" je bila samo prilikom kopiranja sa konzolnog SSD-a na novi interni, a i tada to nije bilo bucno vec se samo kuler cuo.

Sto me podseti, posto sam uzeo novi 2tb SSD- da li PS5 igre sa "starog" internog od 1tb mogu da se prebace na externi 1tb hdd pa posle nazad na taj novi interni 2tb SSD (kada se odradi formatirenja) ili to kopiranje na externi HDD vazi samo za PS4 naslove?
U suprotnom me ceka formatiranje i redownload naslova...

+edit
Btw ne znam da li je bilo...
Izgleda da FFXVI (u odredjenoj deonici tj cutscene sa graphics mode ) prouzrokuje da PS5 kresuje zbog pregrevanja APU-a i CPU

Poslednja izmena:
U Hrvatskoj nekakva akcija, verovatno da malo otresu zalihe. Cena od čak 475€ za verziju sa čitačem. Na popustu i kontroleri. Možda bude nešto slično i kod nas.
Svuda je sada akcija, to je globalna kampanja Sony-ja. Bila reklama kod nas na TVu, bez firme, kontakta i slicnog, samo se reklamira PS5 i cena.
Inace cena kod nas u Srbiji je za tu disk verziju spustena sa 75k na 65k.

Svuda je sada akcija, to je globalna kampanja Sony-ja. Bila reklama kod nas na TVu, bez firme, kontakta i slicnog, samo se reklamira PS5 i cena.
Inace cena kod nas u Srbiji je za tu disk verziju spustena sa 75k na 65k.
Kod nas 475 EUR ispade 65.000 dinara. :rolleyes:

Ako ti je za utehu na Amazonu AT/DE didzital moze za 450e, disk verzija za 550e da se pazari...

Ne vidim celu poentu sa Amazonom, jer ne salju za Srbiju, i ako salju, izadje mnogo skuplje, uopsteno pricam.
Plus garancija ne postoji. Jedini Amazon je KP, koji em brzi, em jeftinije (ako ces za kes), i mozes da vratis prodavcu ako se nesto desi.

Znam, recicete ima prevoznika, sema i ostalo, isto sranje, drugo pakovanje, opet mu dodjes na isto.
KP kes, na rate nasi prodavci i to je to.

To sto je nesto na Amazonu jeftino, ne znaci da je isplativo.
Sto sam ga vise gledao i hteo da potrosim silne novce, nikad posle preracunavanja nije bio isplativ. I to sa njihovim ultra popustima, a da je regularna cena, tek.

Poenta je da su se izjednačili sa cenama u EU i da ne delju toliko kao pre...
Ako je za neku utehu

Uzeh ja (opet) PS5, ovaj put disk verziju (12xx serija) i što se buke tiče, rekao bih da se u radu isto čuju. Nisam čuo/osetio neku razliku.

@Čika_Kure

Sto me podseti, posto sam uzeo novi 2tb SSD- da li PS5 igre sa "starog" internog od 1tb mogu da se prebace na externi 1tb hdd pa posle nazad na taj novi interni 2tb SSD (kada se odradi formatirenja) ili to kopiranje na externi HDD vazi samo za PS4 naslove?
U suprotnom me ceka formatiranje i redownload naslova...

Na externi HDD mogu samo PS4 igre.

Mene interesuje radnje,jer nemam vremena za KP. Par dana sam jos u Srbiji,reko da uzmem DS.

Ako imaš nekoga u SRB ko ima Intesa Visa karticu u Gigatronu daju 15% popusta na džojstike uz Visu. Na KP imaš par radnji gde možeš lično otići i uzeti.
Hvala drug. Trenutno sam na Zlatiboru,Gigatron je par minuta od mene,pa cu da svratim da vidim dal imaju na stanju. Na sajtu njhovom prikazano je da ih nemaju na stanju.

Pitanje jedno, uzeo bih SSD za PS5, imam par opcija:
WD Black SN850X 1TB - 87€; 2TB - 143€
Samsung 980 Pro 1TB 86€; 2TB - 136€
Corsair MP600 pro lpx 1TB 90€; 2TB - 131€
Sva tri su sa heatsink-om.
Ima li tu neke bitne razlike ili može lagano eci peci pec? :D

Hvala.

Pitanje jedno, uzeo bih SSD za PS5, imam par opcija:
WD Black SN850X 1TB - 87€; 2TB - 143€
Samsung 980 Pro 1TB 86€; 2TB - 136€
Corsair MP600 pro lpx 1TB 90€; 2TB - 131€
Sva tri su sa heatsink-om.
Ima li tu neke bitne razlike ili može lagano eci peci pec? :D

Hvala.
Mislim da je neki forumski konsenzus da za te svrhe treba da se razmotri i Kingston KC3000, 1TB košta 9500 din...

Yep.
U principu mu sa svim dodje na isto, barem sto se PS5-ice tice cisto sumnjam da ce moci da iskoristi puni read potencijal m2 ssd-a... Da se bavi video obradom -> WD/Samsung ili Seagate.
Ja bih uzeo sta je najpovoljnija kombinacija od nekog pouzdanog brenda...
KC3000 ako moze da nadje povoljno + heatsink obicno bude bestbuy. Crucial p5 plus isto zna da bude povoljan.
Ako mu ista znaci Seagate 530 i Fury Renegade su malo hladniji od konkurencije...

Meni je recimo sn850x 1tb bacao 5200mb/s, crucial p5plus 2tb oko je nesto malo iznad 5600mb/s, razlike iskreno nisam video... Crucial 2tb+heatsink combo u Cyberportu 112e bio pre nedelju dana...Oba sam direktno zab'o u PS5 bez prethodnog update-a fw-a na desku i oba su sa bequiet mc1 (obican ne mc1 pro) heatsinkom su skroz ok... Izdrzala su veca kopiranja bez stucanja...
Btw. i TBW je vrlo irelevantan za PS5, sumnjam da obicni korisnici mogu da ispucaju 1.2PB upisa tokom 5 godina kolika je "standardna" garancija., u svakom slucaju ce nadziveti konzolu.

Ako mu ista znaci Seagate 530 i Fury Renegade su malo hladniji od konkurencije...
Ja sam uzeo Fury Renegade upravo zbog ovoga. Ovaj model:

147555-kingston-1tb-m-2-nvme-ssd-fury-renegade-sfyrsk-1000g-3.jpg

Imam opciju iz NL i verovatno iz DE sa Amazona, danas i sutra je Prime Day pa da iskoristim.

@djomla43

Isprati cene na geizhals.de
Mislim da trenutna ponuda i nije nesto, prethodnih par nedelja su izletali i povoljniji dealovi...

Нисам успео да убацим печ за Пес2021.
Дигитална верзија не види усб стик.
Форматирани у ексФат како ми је речено у овој теми.
Да ли неко има сличан проблем?
Да ли је неко качио усб стик на дигиталну верзију?

Ne vidi uopste ili iz igre kada udjes u edit mode? Ako se ne varam ne vidi fajlove ako nisu ubaceni u folder pod nazivom WEPES

Nazad
Vrh Dno