Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Narode, ako moze neko da mi razjasni par stvari oko kupovine igre kao sto je Diablo 4 na Soniju..

Elem, igrao sam Diablo 4 betu (server slam) sa EU/UK nalogom i sa njim sam povezao svoj Blizzard nalog. Da li to sad znaci da ja moram da kupim igru na EU/UK nalogu ili mogu da kupim na US nalogu i da je opet povezem sa postojecim Blizzard nalogom? Pitam jer mi je jeftinije na US nalogu a i vec imam neke achievemente iz bete koje bih zeleo da zadrzim..

Hvala unapred na pomoci, nadam se da nije previse konfuzno :D
Ako planiraš da zadržiš ostvareno, moraćeš EU/UK...
Ne znam samo kako si igrao preorder bez kupovine.

Igrao je open betu koja je bila dostupna u vise navrata svima.
Probaj na USA nalogu, ako nece, odradi refund.

Ja sam je igrao na kompu, closed betu prvo, pa open betu prvi put, drugi put me mrzelo. Mozda je bila open beta i treci put, ne secam se. Ali moglo je da se igra for free.
Svakako ako ima dva naloga, moze da igra igru sa oba, nebitno na kom je kupljena. Ja imam dosta igara na prethodnom UK nalogu, koje sada igram na glavnom, US.

@Labello Vrh, hvala ti! Uzecu onda preko US, jer Soni ocigledno misli da je 70 dolara isto sto i 70 funti >.<

Ja sam je igrao na kompu, closed betu prvo, pa open betu prvi put, drugi put me mrzelo. Mozda je bila open beta i treci put, ne secam se. Ali moglo je da se igra for free.
Svakako ako ima dva naloga, moze da igra igru sa oba, nebitno na kom je kupljena. Ja imam dosta igara na prethodnom UK nalogu, koje sada igram na glavnom, US.
NIsam znao da po nosilac-gost sistemu mogu da se povežu nalozi iz razlučitih regiona.

Čak i ako mogu napredak u igri na jednom nalogu (trofeji i sl) neće biti vidljiv i dostupan na drugom, a to njega zanima.

Da li ovaj popust za preplatu na us nalozima može da se ostvari i iz Srbije? Vidim da je 25%, ali kad odem da pazarim, ne dobijam popust.

NIsam znao da po nosilac-gost sistemu mogu da se povežu nalozi iz razlučitih regiona.

Čak i ako mogu napredak u igri na jednom nalogu (trofeji i sl) neće biti vidljiv i dostupan na drugom, a to njega zanima.
Meni je jedino bitno da ja mogu da nastavim da igram na EU nalogu i da mi ostanu svi trofeji iz CB za Ašavicu na tom nalogu a da igra bude kupljena preko US, trofeji na US su mi nebitni :)

Da li ovaj popust za preplatu na us nalozima može da se ostvari i iz Srbije? Vidim da je 25%, ali kad odem da pazarim, ne dobijam popust
Pa moraš da imaš US nalog. Evo meni radi. 20230602_211954.jpg

Meni je jedino bitno da ja mogu da nastavim da igram na EU nalogu i da mi ostanu svi trofeji iz CB za Ašavicu na tom nalogu a da igra bude kupljena preko US, trofeji na US su mi nebitni :)
Ja baš i pišem da po meni to ne može... Da su nalozi iz istog reguona moglo bi...

Uf, smorio sam se sad zesce.. Za Diablo IV treba PS+ da bi mogao da igram.. Kad sam igrao betu, moglo je bez toga i nije mi uopste palo na pamet da ce biti potrebno za release.. Nista od igranja ipak za mene :(

Jedno pitanje, kupio bih Diablo IV nosilac nalog za PS4 (posto je jeftiniji), ali bih igru igrao na PS5, pa me interesuje da li neko zna da li bih mogao da upgrade-ujem igru u verziju za peticu? Vidim na netu da je free upgrade.

Kako ovo nije palo nikome do sada na pamet, dobro si smislio 👌
Uzimas na KP ili na Razmeni ?
Na Razmeni bih uzeo, sigurnija mi je kad je šerovanje u pitanju. Znači izvodljivo je ta varijanta koju sam naveo? Mislim nema razloga da nije, ali reko’ da ipak proverim.

Nije naravno, salim se ja malo jer ne moze tako kako si zamislio :)
Ti ako kupis PS4 nosioca moras da ga igras samo na PS4, jer ako igras na PS5 izbacivace iz igre coveka koji je kupio PS5 nosilac.

Moras da kupis na razmeni tacno ono sto zelis da igras

Jel moze neko ko bas zna u vezi PS+ regiona/zavrzlama i jeftine pretplate da mi se javi na PP za savete? Treba da se igra Diablo 4 za par dana a jos nisam sredio pretplatu >.<

Na cdkeys imate i popuat ako uzmete gift card. 68 funti kost gift card od 80 funti, a i us je nesto jeftiniji tako da mozete ustedeti jos par evrica.

A nije to to kad se igra solo Kure.. Cak sam negde citao da ni sam Blizzard ne moze da se odluci jel treba ili ne treba, bilo je valjda nekih postova na tviteru, jedan kaze ovako drugi onako.. Uglavnom, uzeo sam pretplatu dao sam im 60 evra, pilicari raspali!! Al dobro, makar cu igrati sa drugarima.. :)

Uzeo malo da igram Demon's Souls dok cekam Dijabla da izadje, osim demoa Hellpointa, to mi je jedini susret sa Souls/like igrom.. I odma sam ispizdeo na pocetku.. Predjem malo vise, naidjem na jednog jakog neprijatelja kog prvi put vidim, ubije me iz dva udarca, igra me vrati na jebeni pocetak.. Odma sam krenuo da psujem i izasao iz igre :'D
Isto ima jedan deo gde je rupa koja nije tako ocigledna, naravno propadnem dole i zaginem.. Vratim se posle tu i vidim neko ostavio poruku "Now is not a good time for falling", koji trolovi :D

I šta bi na kraju, jel može da se igra D4 bez PS+? Danima već čitam da neće moći nikako a vidim da sad ovde neko reče da će ipak moći

Moći će bez PS Plus pretplate, s tim da je naravno potrebno imati nju za neke delove igre koji mogu jedino u multiplayer-u da se pređu.

I šta bi na kraju, jel može da se igra D4 bez PS+? Danima već čitam da neće moći nikako a vidim da sad ovde neko reče da će ipak moći
Не могу ти са сигурношћу потврдити јер имам ПС плус претплату и јутрос приликом логовања ми је само избацио код са којим сам се логовао на Бетлнет налог (који имам од раније)...

Из оног што је писано ових дана испада да не треба, али немаш опције чета, прављење партија, ПВП битки и сл...

Ne treba, na više mesta je potvrđeno u praksi kod "stranih" korisnika...

Eto čekam da neko od kolega sa foruma potvrdi i u praksi.
Ok, dok neko ne potvrdi biće ovakva situacija treba - ne treba. Ja kažem da treba, ali možda i grešim, who knows. :sneaky: Svakako imam PS+ tako da me to ne kaći.

Nazad
Vrh Dno