Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ja sam do skora držao u igraonici PS3 zbog PES2013. Isto tako, dugo, dugo vremena sam držao PS2 zbog PES6. Ljudi su robovi navike. Teško prihvataju nove stvari. I moji klinici recimo, više se igrali na PS4 nego na PS5.

Probao milion puta na ove nove PES-ove da se naviknem i nikako nisam uspeo. I dalje mi je PES5 neprikosnoven zbog tog balansa, ima sasvim dovoljno promenljivih da ne bude baš totalno straightforward, a opet, u suštini je jednostavan i ultra zabavan. Imam neku pečovanu verziju, koja kad se podesi u kombinaciji sa LOD mixerom izgleda skroz korektno u visokoj rezoluciji, kad kažem korektno to znači na neki način i lepo.

Dok je recimo sa NBA2k potpuno druga priča, nekako je taj core same igre ostao manje-više isti, i na svaku novu verziju se brzo naviknem, što znači da može i tako.

Kad sam kupio PS5 imao sam volje da sa decom pikam novi PES, bez obzira na gore napisano, navikao bih se nekako, ali ovo je stvarno krš. Fifu ne bih kupovao jer mislim da ću baciti pare i da neće igrati, jedino negde ako natrčim na polovan disk.

Ja sam vise vukao na PES6 sto se najboljeg tice... ali tada izmedju tih verzija nije bilo puno razlike, znacajan skok se desio cini mi se sa 2008 i od tada vise nije bio isti.

Ja igram novi PES tj eFootball i dobar je. I dalje je taj osecaj kada sutnes, odnosno fizika lopte neprikosnovena. Animacije i kretanja igraca, nije na nivou jedne Fife ali mi to ne smeta toliko u toj meri... bitno je da nema onih driblinga kao u Fifi.

Fifu isto rado odigram, ali nisam igrao ovogodisnju verziju. Mozda cu nabaviti sledecu tj EA Sport Football ili kako ce se vec zvati.

Ali PES je i dalje PES sto se fizike lopte tice.

Kada vec pricate o PES-u, koji je najnoviji PES a da se moze igrati PVE Master liga? Ja je nisam dotakeo od PES6 ili mozda cak 5-ice. Ovo novije nisam pratio osim sto sam znao samo probati i to je to. Inace sam ganjao Fifu ali da, odrastao sam uz PES. Ili bolje reci "Winning Eleven". lol
Hvala.

2021 ujedno i poslednji PES ima ML, sad je eFootball.

@psaras grešiš, odličan je za 1na1 samo se treba navići na nove kontrole. Online divizije su umobolija to izbegavaj...

Ljudi, pitanje jedno. Hoce drugar da kupi PS5, digital verziju. Da li postoji neki problem u odnosu na disk verziju, pregrevanje ili slicno? Disk drive mu uopste nije bitan.

Pitanje za ljubitelje Diablo fransize i Soni disk igrace, ima li poente kupiti Diablo 4 na disku ili jok?

Samo ako je collectors edition. Ovako ce skupljati prasinu disk.

Ja sam vec dobio ponudu za 25% popusta, juče sam obnovio pretplatu a bila je pred istekom.

Jel negde potvrdjeno sta ce se dati kao free games preko PSN + Essential za Juni 2023.? Negde kao da sam procitao COD Vanguard i Demon`s Souls.... Sta bi bilo trece?

Tesko demon souls obzirom da je u ekstra pretplati od samog starta

Negde sam procitao to, i ubrzo posle su skinuli sve clanke. Kao bas su se neki cudili sto je Sony tako ubrzano izbacio nasliv koje zeli ds podeli Demon's Souls i COD Vanguard. Videcemo sutra, ali nije losa mesec, ako bude ovako.

Ma nema nikakvih pouzdanih informacija jos uvek, gde god da si procitao za COD i DS sigurno je izmisljotina.

Prosle godine je bila Fifa22 u maju, ne bi me cudilo da bude sada Fifa23

Pošto je ovo poslednja EA FIFA, nije isključeno da će i ona doći na PS Plus u nekom momentu.

0e39efb929cc911df1bc16da423fc6bbf6246607.jpg

EA nema više njihovu licencu, pa će se tako naredni fudbal zvati EA Sports FC. Dok FIFA planira da izda neku svoju igru.

Istekao im je poslednji ugovor o saradnji (da li je bio na 10g ili tako nesto slicno nije ni bitno). Verovatno nisu mogli da se usaglase oko para.
Postojeca fifa ce biti ovo https://www.ea.com/games/ea-sports-fc a koliko sam razumeo bice licencirano sve osim svetskog prvenstva.
A za novu fifu mi deluje da ce 2k da preuzme, kao sto su uzeli NBA.

U svakom slucaju mislim da ce zdrava konkurencija biti samo bolja po nas korisnike.

Nego šta treći igrač posle 30 godina ulazi na tržište da razmrda ove balvane. Pogotovo ako je 2K to će biti prava stvar.
Zbog ove situacije je verovatno pogani Konami brže bolje i promenio ime u e-Football da preduhitri EA.

Nazad
Vrh Dno