Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

I ja sam taze vlasnik konzole,nemam bas puno vremena za igru ali dajem otkaz pc gamingu 😁. Nisam uzeo ps+ smatrao sam posto necu igrati nista online.😐 Jesu li dostupne igre tih 20-ak i nakon isteka ps+ ili je moram imati uvek za igranje?
 
Stigao neki apdejt opet, sta je pametno ciniti apdejtovati ili ostati na neku stariju verziju radi nekog moguceg jailbreak-a?
 
Stigao neki apdejt opet, sta je pametno ciniti apdejtovati ili ostati na neku stariju verziju radi nekog moguceg jailbreak-a?
Ma neće JB skoro...
Sa živom razmenom i mogućnošću da se cena igre podeli na troje, ne vredi se ni cimati sa JB (moje mišljenje)...

Edit: Takođe, zaboravih da napišem, jednom kupljenu i pređenu igru, pod uslovom da ne nameravaš da je čuvaš u kolekciji, možeš preprodati na razmeni za 70-80% cene po kojoj si je kupio, pa te legalno igranje stvarno izađe skoro džabe.
 
To sam i planirao samo ostaviti nesto tipa Pes,neku voznju...
 
Fyi, vidim u gamecentru- (u žičkoj, bg) da imaju dual charging station na stanju.
 
Nadam se da nije puno offtopic ali da li je neko koristio dualsense na PCu, win10? Konkretno za steam igre i kako ga prepoznaje? Dobio sam dva uz PS5, jedan neotpakovan pa da ga nekad probam za PC igre.

Znam da steam ima postavke sada i za PS ali nisam siguran da li je plug and play kao xbox-ov.
 
Zanimljiv lineup igara za launch, nadam se da ce da nastave u slicnom stilu sa dodavanjem novih igara.
 
Dobra ponuda igara za ps4/5 i ubisoft+, lista sa klasičnim igrama dosta slabija.
 
Danas sam doživeo prvi peh sa konzolom - sve radi kako treba dok ne upalim neku igru. U tom trenutku se gasi uz pištanje (3 bipa). Svašta sam probao, i na kraju uradim factory reset i tu mi u toku setup-a kaže da je konzola pretopla.

Rastavim je, kao produvam (iako je čista) sastavim i upalim - opet isto.
Na kraju je slučajno upalim nakon skidanja stranica (kao da se bolje hladi) i izvalim da ventilator ne radi uopšte.
Na prvi pogled sve povezano kako treba. Zavrtim ga ja ručno, on nastavi da vrti - upalim igru i sve radi kako treba.

Poludeo sam.
A kad zatvorim konzolu, opet ne vrti. Tako da sada stoji otvorena da je vidim i da ga zavrtim ako treba, pa ide na garanciju samo sutra da mi prođe igranje sa društvom.
Da dam update - ovlašćeni servis (mislim ProMobi) nekako nije mogao da uoči da se ventilator ne pali sa konzolom i da se gasi kada se pregreje u igrama.
Idem da uzmem konzolu posle posla, pa baš ću da probam da li se automagično rešilo.
 
Nisu mogli da uoče da li se pali vent sa konzolom ili u toku igranja? Jel tamo radi ekipa rezidenata iz Palmotićeve? Neverovatno...

Ili ja nešto nisam dobro razumeo...
 
Samo to sam dobio u mejlu:

“Nakon upisa softvera i testiranja,navedeni nedostatak nije uočen,test OK. DOA NOT OK.”

Videću baš sad kad odem, a ako se ponavlja, onda ću već sa napalmom da krenem opet.
 
ahhh... takve muke sam imao ja sa grafickom pre 10+godina... Dokazati da se ventilator u odredjenom trenutku ugasi sto dovodi do pregrevanja grafike i crash-a...
 
burazeru joypad driftuje, odneo na servis u G... Odjavili ga, mora sa konzolom da donese🤦‍♂️
 
Vidim da se stick drift javlja kada stoje dzojstici dugo. Meni se nije javio, a bilo je perioda da i po par nedelja nisam koristio konzolu. Meni stoje na DualSense stanici za punjenje, moguce da je manja sansa da se tako nesto desi ako se koristi stanica?
 
Prasina i masni prsti :)
 
I naravno da se pa gasi i da ventilator i dalje ne radi

Kompletni idioti, upalili su konzolu, odradili factory reset, protrčali kroz menije i rekli radi. Da su imali barem malo volje da urade svoj posao, da skinu stranicu i da vide da se ventilator ne vrti.

Sutra ih zovem, pa baš da vidim šta će reći.
 
sad kad krece novi ps+ vreme je za ekspanziju memorije... jel i dalje onaj wd ssd najpovoljniji ili sam nestonistripovao?

gamepadove rotirati da jedan ne bude neaktivan i kupi prasinu
 
ja sam nesto gledao da narucim XPG 1TB GAMMIX S70 Blade - 12-13k u inostranstvu
 
Sad čitam, da li je moguće da je Sony tokom poslednjeg kvartala fisklalne 2021. godine prodao 3,9 miliona PS5 konzola (fiskalna godina za 2021. se završava 31.03.2022) tj. ukupno 19,1 miliona komada od pojavljivanja konzole, a da je samo u tom fiskalnom kvartalu prodao čak 20,1 milion PS4 konzola.

Mislim God damn eto razloga zašto im se baš i ne žuri da obustave podršku za PS4 i u potpunosti se posvete PS5.
 
Verovatno si ti tu nešto pomešao :)
 
Pa nije nemoguce, oni su obustavili proizvodnju PS4 Pro, ali obican se valjda i dalje pravi
 
Verovatno si ti tu nešto pomešao :)

Posle su apdejtovali info da je PS5 ipak prodat u 19,3 a ne 17,3 miliona primeraka, ali info o broju prodatih PS4 u tom kvartalu nisu korigovali.
 
Gotovo sigurno tu misle na isti životni vek po izlascima obe konzole. Odnosno ps4 se toliko prodao za isti period po svom izlasku.

Verovatno kombinacija lošeg razumevanja i lošeg prevoda
 
Loše su preveli, sad sam video strane vesti. Nisu toliko ps4 prodali u istom periodu, neko otprilike za isti period nakon launcha ps4.
 
Nazad
Vrh Dno