Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

e ok. sad je jasno... video sam legacy of thieves, pa sam pomislio da je i ekspanzija tu...

Ukoliko imaš jednu od te dve: Uncharted 4 ili Uncharted: Lost Legacy na disku za PS4 možeš da uradiš upgrade na PS5 digitalnu verziju Uncharted: Legacy of thieves za 10$/10£. Jedino što disk mora da bude prisutan u drive-u kad želiš da igraš. Nije moguće uraditi upgrade sa verzije koja je dobijena preko PS+

Zavrsio sam danas Returnal.
Sjajna igra, bas mi je legla, jeste teska ali vredi ulozenog vremena.

Preporucujem da se na youtube odgleda video gde su objasnjena sva oruzija, bice vam lakse, posto njihov izbor mnogo utice na tezinu.

Ako imate PS5 - nemojte da propustite ovu igru.

Koliko sadrzaja ima? Odnosno koliko treba da se igra otprilike? Ok mi je da dam 50usd za jedno 40 sati igranja u suprotnom cekam jos malo :D Doduse u wishlistu je odavno, cekam uskrsnje popuste :D

Meni licno je trebalo oko 25 sati da je predjem.

Uhvati je na popustu i podeli sa nekim (nosilac / gost).
A moze da se ulovi i polovan disk na oglasima

Sta bi ste vi rekli, vredi li sad uzeti PS4, pa cekati dogodine i nadati se da ce da se pojavi neki "ps5 bundle/slim" ili nesto tako? Koliko sam ispratio, dobar deo najavljenih igrica ce izaci i na PS4 (GoW Ragnarok, Horizon Forbidden West je vec izasao, Hogwarts Legacy...) jedino sto bi igrao a da nece izaci na PS4 je Spiderman 2, a on izlazi tek sledece godine...

Ps4 pro, ps4 nikako.

Slazem se imao sam kratko ps4 pro a kod brata sam igrao obican ps4 razlika je na 4k bas primetna.

PRO ima supersampling, to omogucava prikaz 4k rezolucije na 1080p monitoru/tvu, dobijas ostriju sliku, naravno igra mora raditi u nativnoj 4k rezoluciji recimo kao witcher 3, dok recimo bloodborne radi na 1080p i tu supersampling nema nikakvog efekta. Pro ima vise nego duplo bolji gpu i nekih 30% jaci cpu od ostalih ps4. Takodje neke igre su pro enhanced, imas spisak ovde https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps4-pro-enhancements.3101/

Sta bi ste vi rekli, vredi li sad uzeti PS4, pa cekati dogodine i nadati se da ce da se pojavi neki "ps5 bundle/slim" ili nesto tako? Koliko sam ispratio, dobar deo najavljenih igrica ce izaci i na PS4 (GoW Ragnarok, Horizon Forbidden West je vec izasao, Hogwarts Legacy...) jedino sto bi igrao a da nece izaci na PS4 je Spiderman 2, a on izlazi tek sledece godine...
PS5 bundle može i sad da se nađe, doduše po nešto većoj ceni jer dolazi sa 3 igre. Na kp može da se uzme bez igara, opet veća cena, ali jeftinije nego u domaćoj radnji. A PS5 Slim pitanje da li će izaći i kad. Iskreno ne verujem da ti se isplati da ideš na PS4 jer koliko vidim i njemu su podigli cenu i prodaju ga sa igrama, makar u našim radnjama, ne znam kakva je situacija na kp. I još ako ćeš posle da ga prodaš da bi uzeo PS5, bićeš na gubitku. Pametnije je možda da ideš odmah na peticu. Imaćeš bolju grafiku, podršku za 60fps i moći ćeš da igraš sve buduće igre, tako da ćeš biti miran godinama bez potrebe da prodaješ konzolu i kupuješ novu. Ja bih makar tako uradila.

PS5 bundle može i sad da se nađe, doduše po nešto većoj ceni jer dolazi sa 3 igre. Na kp može da se uzme bez igara, opet veća cena, ali jeftinije nego u domaćoj radnji. A PS5 Slim pitanje da li će izaći i kad. Iskreno ne verujem da ti se isplati da ideš na PS4 jer koliko vidim i njemu su podigli cenu i prodaju ga sa igrama, makar u našim radnjama, ne znam kakva je situacija na kp. I još ako ćeš posle da ga prodaš da bi uzeo PS5, bićeš na gubitku. Pametnije je možda da ideš odmah na peticu. Imaćeš bolju grafiku, podršku za 60fps i moći ćeš da igraš sve buduće igre, tako da ćeš biti miran godinama bez potrebe da prodaješ konzolu i kupuješ novu. Ja bih makar tako uradila.
Slažem se u potpunosti, jedini problem mi je realno previsoka cena trenutno. Čak i da se kupi na kp, gde većina traži oko 700e za samu konzolu, opet tu ima još troška dok se uzme koja igrica, PS Plus itd... Nadam se da će se u neko skorije vreme promeniti situacija na tržištu, kad bi se mogao naći za ~500e, to bi bilo super. PS4 mi je delovao zanimljivo sad, jer imam ponudu od drugara da uzmem za nekih 200e, pa ne znam da li bi me "držao" dok ne uspem nabaviti PS5.

Pa pazi, ako imaš za 200e konzolu i to još od ortaka pa nije baš mačka u džaku, plus ako nisi igrao većinu igara za PS4.. Onda što i da ne. Sit ćeš se naigrati predobrih igara sa četvorke, pa možda čak posle uspeš i bez prevelikog gubitka da ga prodaš.

Mislim, ja bih ti naravno savetovato da ipak uzmeš peticu, ali razumem i finansijski aspekt, baš je tu prevelika razlika, celih 500e.

Koristim 1080p monitor za igranje, ima li potrebe za pro modelom? Osim razlike pro/slim, smatras li da "vredi" sada uzeti PS4 pa dogodine preci na PS5 ako postane dostupniji?
Iskreno mislim da vredi. Imam ps5 odigrao sam mozda tri igre koje su bas vidljivo bolje od ps4, sve ostale su bile ps4 igre.. Ali PS4 je naspram PS4pro pravo mucenje... Gledam klince kako igraju Fortnite, Minecraft, ostale dragunlije, nikad da pokrene igru + jos i secne tu i tamo. To stvarno vise ne vredi razmatrati.

Pa pazi, ako imaš za 200e konzolu i to još od ortaka pa nije baš mačka u džaku, plus ako nisi igrao većinu igara za PS4.. Onda što i da ne. Sit ćeš se naigrati predobrih igara sa četvorke, pa možda čak posle uspeš i bez prevelikog gubitka da ga prodaš.

Mislim, ja bih ti naravno savetovato da ipak uzmeš peticu, ali razumem i finansijski aspekt, baš je tu prevelika razlika, celih 500e.
Pa, ima tu par stvari koje nisam igrao, npr Bloodborne, Miles Moralesa, Last of Us 2,Horizon Forbidden West, kao i ove koje tek trebaju izaći (GoW Ragnarok najbitniji).
Iskreno mislim da vredi. Imam ps5 odigrao sam mozda tri igre koje su bas vidljivo bolje od ps4, sve ostale su bile ps4 igre.. Ali PS4 je naspram PS4pro pravo mucenje... Gledam klince kako igraju Fortnite, Minecraft, ostale dragunlije, nikad da pokrene igru + jos i secne tu i tamo. To stvarno vise ne vredi razmatrati.
Da, razlika je solidna. Hvala na savetima.

Obavezno ubaci SSD, pravi veliku razliku kod PS4/Pro, znam iz licnog iskustva

Pa, ima tu par stvari koje nisam igrao, npr Bloodborne, Miles Moralesa, Last of Us 2,Horizon Forbidden West, kao i ove koje tek trebaju izaći (GoW Ragnarok najbitniji).
Pošto si očigledno odigrao većinu ps eksluziva, bolje skupljaj pare da uzmeš ps5 nego da igraš Forbidden West i Ragnarok na četvorci.

Pošto si očigledno odigrao većinu ps eksluziva, bolje skupljaj pare da uzmeš ps5 nego da igraš Forbidden West i Ragnarok na četvorci.
Mislim da će tako na kraju i biti, delovao mi je primamljiv i Xbox zbog Game Pass-a, ali sam se uverio koliko su Sony ekskluzive fantastične, i da, makar samo zbog njih, vredi uzeti PS5. Još ako ovaj PS Plus Premium bude ponudio solidnu listu igara, a očekujem da hoće, onda više ni Game Pass neće biti nešto što "vuče" da kupim Xbox.

Pa taj Plus Premium je praktično ono što već sad nudi PS Now, plus će na launchu ubaciti još par nekih jačih naslova (par su i najavili čini mi se). Tako da manje više već sad možeš da vidiš šta se nudi, ne očekuju se neke prevelike promene (barem po onome što se piše po netu, niko ne zna 100% šta će biti).

Pa taj Plus Premium je praktično ono što već sad nudi PS Now, plus će na launchu ubaciti još par nekih jačih naslova (par su i najavili čini mi se). Tako da manje više već sad možeš da vidiš šta se nudi, ne očekuju se neke prevelike promene (barem po onome što se piše po netu, niko ne zna 100% šta će biti).
Pa okej, PS Now je imao u ponudi Spidermana, RDR2, Last of Us, God of War... ako će igrice tog kalibra biti i na Plus Premiumu, to će onda biti dobar "rival" Game Pass-u. Samo se nadam da neće stavljati "stare" verzije igara. Na PS Now su bile PS3 verzije Last of Us, Uncharted 1, 2 i 3, iako su u to vreme postojale PS4 verzije, tako da si preko PS Now bio primoran da ih strimuješ, što mi se i ne sviđa baš.

Ako kupim igru koja preko PS+ ima sniženju cenu, da li ću moći da je igram i kada/ako ne budem imao PS+ pretplatu?

Ako kupim igru koja preko PS+ ima sniženju cenu, da li ću moći da je igram i kada/ako ne budem imao PS+ pretplatu?
Ako je u pitanju PSStore kupovina koja ima oznacen PS+ popust to znaci da je to samo dodatni popust jer si pretplatnik ps+. I ta igra svakako postaje tvoja i mozes da je igras i kada ti istekne ps+. Samo free igre koliko znam ne mozes da igras nakon sto istekne pretplata

Jel još nekome ps5 počinje da bude dosadan? Nema ništa da se igra. Sve više igramo seriju s i starije dečije igre. Ja sam prešla spidermana, valhalu, racheta, sackaboy, returnal. Ostale ekslizive na ps4. Igre su im baš skupe.

Dobili smo mail da se ps+ transformiše bla bla. Nadam se jer ću ga prodati ako ovako nastave

A Forbidden West?
Mislim da će tek u 2023. biti nešto da se igra. Plašim se da će i Ragnarok da pomere tipa za feb. 2023.

Ja bas iz tog razloga se nisam ni cimao da jurim PS5. Jer sam sve igre presao na PS4, a ovo sto je izaslo na PS5 ne vuce me jos uvek, jedino Forbidden West, da ne gresim dusu, jer mi je prvi deo bila prva igra na PS4 i ujedno jedna od najboljih.

Mogli bi malo da nagruvaju naslove, ovako ako svake godine dobijemo po dva veca, nije mi to to.

I ja sam u istoj situaciji. Sve sam odigrao na PS4. Jedino bi kupio PS5 zbog Forbidden West. Zato sam i prešao na Series X (Argentina, game pass) dok se ne smiri situacija.

Inače i da hoće ne mogu da nagruvaju naslove jer se oni baziraju na kvalitetu a za takve igre danas treba sve više i više vremena da se naprave. Dobro je dok je tako. Ako krenu putem Ubishita piši propalo.

Ako sledeće godine izlazi PS5 pro kao što najavljuju nema poenta juriti sad ps5. I Microsoft je juče najavio jači x box za ovu godinu. Ispada da je ove midgen konzole već sad pregazilo vreme a ovi se biju ko će dati 1000e za ps5.

Vrh Dno