Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Pa iskreno moguce je i da mrezna karta ima neki feler, ali dok je pod garancijom sta te briga. Prilicno sam siguran da on brze resava reklamacije od domacih prodavnica 🤔

Ako već ne vidi ni jednu mrežu do restarta, mislim da nije do opreme/modema. Sigurno da imaš neke mreže komšijske okolo?

Ima ih da biras...za sad sam odradio dodelu fiksne adrese konzoli, dns-ove promenio, promenio kanal za wifi, ukljucio dmz...uglavnom stvari na koje sam naleteo guglajuci problem...ima po redditu ljudi sa identicnim problemom.
U svakom slucaju sve bih probao pre nego vratim konzolu.

Ja ne mogu uopste da ga vezem na wi-fi otkad sam kupio probao 10 puta nece da se poveze na mrezu kaze timeout neki error tp-link 843nd ruter, bocnuo lan kabal sljaka evo od nove godine tako.

Digital ili disk?

Kod mene radi normalno na kablu, ali me nervira sto je ok radilo bez kabla do pre neki dan.
Meni je TV na kablu posto imam samo jedan izlaz iz zida za lan. Ne bih da to diram.

Pa iskoristi taj tp link kao switch, da ti i sony i tv budu na kablu.
I ako imaš još nešto.

Ili kad možeš, uzmeš neki jeftini switch i rešiš problem.

Sve u svemu, sačekaj još malo - ako je do apdejta (što je vrlo moguće) izbaciće neki hotfix uskoro.

Ja sam uzeo Cudy gigabitni switch za oko 1000 din koji je brat bratu ~5x5cm i maltene se ne vidi. Uzmes smo i kratke patch kablice i milina.

Msm, znam da nije resenje problema ali ce ti poboljsati svakodnevno koriscenje i spasiti te patnje.
Ja na mom digitalu nisam ni probao wifi, pre godinu dana sam ubo kabl i ne mrdam ga i sve leti :D

Edit: U pitanju je ovaj, malo sam se precenio za dimenzije doduse ali je svakako minijaturan. Toliko sam ga platio i u Netiksu ja mislim, ali ga vise nema tamo

Ja sam uzeo ozbiljniji switch sa 24 porta preko koga mi kroz zidove ide net za ceo stan, negde oko 10 izlaza iz uticnica imam.
Izvoljevam malo zbog estetike, ni zbog cega drugog. Naravno da cu na kraju resiti problem lan-om ako nista drugo ne pomogne.
Ima malo i onoga da sam kupio nesto i da to treba da radi 🙂

Btw, dok pisem ovo, dva testa su normalno prosla sa normalnim brzinama, i nije pukla konekcija vec dva sata...ne znam sta bih rekao...mrzim ove "fantomske" probleme.

Razumem te u potpunosti, ja sam odradio isti setup sto se tice mreze. Cvoriste kod ulaznih vrata i mrezni kablovi kroz zidove do svih delova stana gde sam predvideo neku tehniku. Na tom mestu sam predvideo jednu uticnicu jer sam racunao na konzolu, ali sam u medjuvremenu uzeo i nas pa sam dodao mini switch.

Sreca je sto sam predvideo komodu ispod televizora bas za slucaj da moram da sirim pricu sa kablovima, pa se na kraju vidi samo ovo i to ako bas zagledas posto je ram sa slikom pozicioniran takticki :D

Prilozi

• 1648223884749.png
    1648223884749.png
    508 KB · Pregleda: 91
Ljudi pomoc, pisao sam na drugoj temi ali i ovde cu...
Kupio sam danas PS5 ali ne znam na koji region da otvorim acc us ili uk i koje su bitne razlike... prvenstveno bih igrao PES 2021

ako planira da igra sa nekime online pes mora da bude isti region

verovatno oba zbog promocija razlicitih odnosno razlicitih popusta a da igra na uk da bi igrao sa igracima iz evrope

i ne moze pes da se kupi us pa igra na uk sa igracima iz evrope, vezuje ga za region na kom je kupljen, mnogi smo se tako zeznuli

Upravo. Mrzi me da pišem ponovo, sve sam mu do detalja objasnio na pm.

U principu, bolje promocije na US, jeftiniji PS+, jeftinije dopune, ...

Rekao sam mu da ja imam Singspur za PS+ ali i za kupovinu nekih igara ali sam mu takođe napisao da mu je dovoljan US, ds ne komplikuje bez razloga.

Konkretno za PES sam mu napisao da pita u temi, čak i kako da postavi pitanje.

Doduše, za PES ne može da pogreši, tj. ne košta ga ništa:

Pa sad, ko živ, ko mrtav. 😂

Poslednja izmena:
Upravo. Mrzi me da pišem ponovo, sve sam mu do detalja objasnio na pm.

U principu, bolje promocije na US, jeftiniji PS+, jeftinije dopune, ...

Rekao sam mu da ja imam Singspur za PS+ ali i za kupovinu nekih igara ali sam mu takođe napisao da mu je dovoljan US, ds ne komplikuje bez razloga.

Konkretno za PES sam mu napisao da pita u temi, čak i kako da postavi pitanje.

Doduše, za PES ne može da pogreši, tj. ne košta ga ništa:

Pa sad, ko živ, ko mrtav. 😂
taj pes bolje da ne igra to je djubre, samo 2021

Zapravo, on i napisa da želi da igra samo 2021. Ne znam da li uopšte može da kupi PES. Ne igram PES, a ovi pišu da su ga povukli sa Store-a:

Digitala nemoguce. Disk mozda.

U sustini to je samo za pes bitno?
Ostalo mogu da kupujem na us store i on ce po lokaciji odredjivati najblizi server?

Najbolja varijanta da kupim polovan pes 2021 na disku, otvorim jos jedan uk acc i tamo ga instaliram?
To znaci da bi morao da kupim ps plus na uk store?

Evo dokaza da sa običnim 90w napajanjem može da se dobije boost kit za Fanatec. Iste brojke se dobijaju i kada se poveže jače napajanje. Obzirom da je pik bio 65w i to se sve dešava na sekund, a u većini slučajeva je negde između 20 i 40w, mislim da kvalitetno originalno 90w napajanje lagano može ovo da gura. Pritom ovo je jačina gde realno bole ruke posle 5-6 krugova, treba smanjiti za duže trke... gde pik ne prelazi 40w.

IMG_1674.jpg

8x ubrzan video
Pogledajte prilog Untitled Project-1000.mp4

Prilozi

• Screenshot 2022-03-25 at 09.21.52.png
    Screenshot 2022-03-25 at 09.21.52.png
    561 KB · Pregleda: 32
Može im se. Prodali su skoro duplo više konzola od MS. Dok ne osete ugroženost tako će se ponašati.

Ubacili su voice kontrole kroz meni, koji ne radi 😁. Pisalo je da trrba da se updateuje gamepad ali ne pokrece update kad spojim kabl.

Ipak radi ali ne bas najsrecnije

Poslednja izmena:
Pa konkurencija za 100 din vise daje mnogo veci izbor igara i nove naslove day one. Burazer ima xbox series x i gamepass ja ps5 i ps+, razlika u broju naslova i day one igara je stvarno ocigledan.
Evo ja sam kupio guardian of galaxy, dirt 4, jedi fallen order i snowrunner a brat sve ove igre ima na gamepassu.
Igrao sam na oba sistema slazem se dzojstik je bolji na ps5 vibracija vise nivoa, trigeri adaptivni ali sve to nije presudno da ne moze na xboxu da se uziva u igri trenutno je bolji bang for the buck.
Nema na boxu sony ekskluziva ghost of tutshima, last of us i uncharted ali znamo da ce te igre izaci kasnije na pc-ju onda nista ne gubimo sa xboxom, a vecina novih naslova ce biti multiplatformski.

Mislim da ce situacija u ovoj generaciji dosta da se promeni kada se ljudi budu vise informisali.

Mozda sam ja od retkih koji zali sto je kupio sony, za ljude koji imaju kolekcije igara na diskovima i naloge sa brdo igara izbor je jasan ps5 a mi ostali pc gejmeri i oni koji nisu fanovi japanskih igara bolji izbor je gamepass i xbox.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno