Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ajde jos jednom da pitam , posto i dalje nisam uspeo da namestim na zalost , znaci pomoc nekog iskusnog , moze i u poruci , elem problem je sledeci
Na PS 4 konzoli imam jedan nalog na kome je aktivna ps plus pretplata
Na PS 5 konzoli imam drugi nalog na kome je ps plus pretplata istekla , plus nalog sa PS 4 konzole koji ima aktivnu pretplatu , ali nikako ne uspevam da serujem ps plus sa tog naloga na nalog na kom je pretplata istekla . Gledao sam i na youtubu i trazio po internetu ali nisam uspeo . Da li ja pokusavam nesto sto je nemoguce ili gde gresim , svaka pomoc je dobrodosla .
 
Pa ja mislim da ne mozes nikako da serujes PS plus s naloga na nalog, ali svakako mozes skinuti igre na tom nalogu na kome imas plus i igrati ih sa ovog drugog gde nemas.
 
jel moguce da je gta v toliko dobar da je hit u 2022, meni je super ultra mega super ali 9 godina rodjaci... sram ih bilo lihvari jedni neka izbace tu 6icu
 
Ajde jos jednom da pitam , posto i dalje nisam uspeo da namestim na zalost , znaci pomoc nekog iskusnog , moze i u poruci , elem problem je sledeci
Na PS 4 konzoli imam jedan nalog na kome je aktivna ps plus pretplata
Na PS 5 konzoli imam drugi nalog na kome je ps plus pretplata istekla , plus nalog sa PS 4 konzole koji ima aktivnu pretplatu , ali nikako ne uspevam da serujem ps plus sa tog naloga na nalog na kom je pretplata istekla . Gledao sam i na youtubu i trazio po internetu ali nisam uspeo . Da li ja pokusavam nesto sto je nemoguce ili gde gresim , svaka pomoc je dobrodosla .
Ovo što ti je rekao @holland

Dakle imaš nalog bez PSplus (nalog 1) i nalog sa PSplus pretplatom (nalog 2). Igre koje se dobijaju mesečno na Ps plus možeš igrati na oba naloga sve dok na nalogu 2 plaćaš pretplatu. Da bi na nalogu 1 igrao igru treba da se prvo logiješ na nalog 2, odeš u library, izabereš igru koju želiš da instaliraš i pokreneš instalaciju. Potom se izloguješ sa naloga 2 i loguješ na nalog 1 (i ako ti je on namešten na primary i vezan za konzolu, što bi rekli nosilac) videćeš da se igea utedno skida, i moćeš je igrati čim se instalira.
 
Pa rekao je on sam da na petici ima oba naloga, nema razloga da mu ne radi..
 
Jesu li ovo makli u storeu onih 5 zvjezdica za ocjenjivanje igara, ili sam ja ćorav? Moguće da je odavno, nego sam davno i prodao PS4 Pro a tek od skoro imam PS5.

Ako jesu ovo mi je baš glupost, sad manje poznatije naslove moram da guglam, prije se odmah znalo ako je neko smeće, mada vjerovatno je i to razlog ukidanja rangiranja igara, da bi se prodalo što više svega (slično je uradio i YT sa dislike dugmetom)
 
Koja firma bi odbila
 
Da, oba naloga mora imati kreirana na konzoli.
Ali nalog 2. ne mora biti primarni tj. vezan za konzolu.

EDIT: @holland pa vidiš da kaže da mu ne radi...
Pa on je rekao da mu ne radi serovanje PS plus naloga, ja sam pretpostavio da je pokusao da doda plusic i na drugi nalog pa da bude nebitno s kojeg skida.

Ja sam isto to pokusao da uradim kad sam prv put uplatio Plus :)
 
Koju igru bih mogao da probam kako bih proverio da li mi je HDMI 2.1 kabl dobar?

Vidim da Dirt 5 radi u 120fps ali u nekoj dinamickoj rezoluciji, sto bi znacilo da verovatno i hdmi 2.0 zavrsava posao
 
Kad se prebaci u onaj High frame rate mod onda pokazuje 120fps, mada mi je lepse iskreno na obicnom Performance modu :D

Ako nekom znaci info, ovo je kabl sa Alija
 

Prilozi

  • 20220205_153907.jpg
    20220205_153907.jpg
    310.9 KB · Pregleda: 74
  • IMG-9ea53b09841c4290bf07ba6cea4225ac-V.png
    IMG-9ea53b09841c4290bf07ba6cea4225ac-V.png
    193.4 KB · Pregleda: 71
PS5 automatski prebacuje u 4k 120hz output mode, kolika god da je interna rezolucija (ako je sve podeseno na automatic) i 120hz omogucen. Skoro me je istripovao Uncharted 4 za koji sam video/cuo da je 1080p output i ocekivao sam da ce ostaviti na isto, medjutim output je i dalje 4k 120hz (YUV 422) a to sam provalio po tome sto C9 u tom modu zahteva da mu black level bude na low i mora rucno da se prebaci ili ce slika biti malo isprana.
 
Pa moze on da udje u output mod sa 120hz ali dzaba kada konzola ne izbacuje toliko.. Sad su na C1 dodali ovaj panel pa lepo pise odma koliko fps ima :)
 
Da li neko igra Hell Let Loose? Ima li novih vijesti o pečovanju PS5 verzije?

Igra ima lag na sve, akceleraciju nikako da podesim kako treba, sve radi sa zakašnjenjem. Totalno sam diskonektovan od controllera. I onda FPS dropovi da skoro nikada nije lockana na 60. Kompletno mi iskustvo stvara mučninu. Nikako mi ne ide da konvertovane PS4 igre za PS5 rade bolje nego ona koja je iskljucivo pravlejna za next gen.

Imam je i na Pcu ali iz principa necu, gledam da sto vise igram na konzoli radi navikavanja na controller i kako ej ona sporija, manje je stresno igrati. Nemam nikakvih problema s tim ali me glava zaboli s njom.
 
polako ima vremena, mišljenje je tu da bi se promenilo 😁... licno ne igrm puno fps ali kad igram sad igram na PS a ne na PC
 
Ja zadnju koju sam odigrao na konzoli a FPS je bila outer worlds. I sad mi nije jasno kako sam je odigrao. Sa takvim entuzijazmim sam poceo da je igram( jer mi je nekako podsecala na borderlands,moju omiljenu igru :) il je bar bila najomiljenija) da sam na kraju jedva cekao da je zavrsim.
 
Moram da pitam, da li sam ja jedini koji misli da FPS ne treba da se igra na konzoli?
Nisi jedini ali što bi rekli: Nužda zakon menja. Za sada treniram FPS na gamepad-u. Kad budem mogao da kupim grafičku vratiću se na PC.
 
Ja sam PC odavno izbacio tako da neke naslove kao npr fc5,fc6, cod… nisam probao jos uvek.
 
Jeste da su mis i tastatura zakon za fps, narocito za MP ali i dzojstik fino sljaka, dosta mi je tastature ceo dan, uzivancija je igrati iz polulezeceg polozaja.
U Singleplayer nemam nikakvih poteskoca, a skoro sam poceo MP da igram i to COD BO 4 i jedino mi smeta sto igra ubacuje igrace koji su 1000lvl i koji igraju na misu i tastaturi u igru sa totalnim pocetnicima.
Bilo bi dobro da MP FPS igre imaju neki mod za casual igrace koji igraju u polulezecem polozaju preko dzojstika 😀 bilo bi puno zanimljivije.
Cak i da igram preko misa i tas. ko ce se uhvatiti u kostac sa klincima koji u jednom danu odigraju sati koliko ja u mesec dana.
 
Moram da pitam, da li sam ja jedini koji misli da FPS ne treba da se igra na konzoli?
Jedini nisi sigurno, sto ne znaci da nema dosta nas koji igramo bez problema.
Ako sam mogao Doom Eternal na UV da predjem, mogu bilo koji fps.
 
Zamisli da si ziveo na zapadu i od malena rastao uz moderne konzole (PS2, PS3, PS4), prakticno nikada koristio misa i tastaturu za igre...

Nema tu treba ili ne treba. Samo subjektivno.
I onda im ubace igrače sa mišem i tastaturom gde ih ovi otresu kao malu decu :D

Ja na to gledam kao na hendikep koji ako svi igrači dele ne smanjuje zanimljivost igre. Kao one igre gde je jedna ruka vezana iza leđa. Bez obzira što preciznost nije ni blizu miša/tastature, zanimljivo je kao i sa njima.

Po meni je problem kompetitivni FPS u koji ubace ljude sa mišem i tastaturom, gde ovi sa džojstikom ne bi imali nikakve šanse i iznervirali bi se u roku od minut-dva.
 
Poenta je da je sve subjektivno. Jer jelte, imas ljude koji tek 20 dana igraju FPS-ove na gamepadu a imas i one sto igraju preko 5-10-20 godina.
A i onih sto igraju prakticno otkad su prohodali.
 
Nazad
Vrh Dno