Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Iza kulisa se svašta dešava i može u celu ovu priču dosta duboko da se udje, ali to već nisu priče za forum.

A sto da ne, verujem da bi većina nas bas volela da zna kako stvari funkcionišu, pritom cak i nije off-topic, a ako jeste može se napraviti i nova tema

Ovaj ps+ nalog o kom pricate? Posto nemam nalog, i ovo je prvi sony koji cu imati od ps1, odem na sajt, kreiram nalog na US, platim na cd keys kod i aktiviram i samo claim-ujem igre koje su free? Jel stalno imaju akcije za nove igre tipa jednom nedeljno ili to mogu da uradim i kad mi stigne Sony i uzmem ih sve odjednom?

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

samo da napomenem ovima koji do sada nisu uzimali PS+ da je ovo sada za 25e bas extra extra popust
nije bilo tako ranije, i nesto najpovoljnije sto je moglo da se nadje je 35e na amazonu
regularna cena je i dalje 60usd

sad da li je ova cena samo trenutno kako bi se pojacao hype pred izlazak petice, ili najava malo drugacije politike sony-a kako bi odgovorili na gamepass...vreme ce pokazati

Ovaj ps+ nalog o kom pricate? Posto nemam nalog, i ovo je prvi sony koji cu imati od ps1, odem na sajt, kreiram nalog na US, platim na cd keys kod i aktiviram i samo claim-ujem igre koje su free? Jel stalno imaju akcije za nove igre tipa jednom nedeljno ili to mogu da uradim i kad mi stigne Sony i uzmem ih sve odjednom?
odjednom ces dobiti onaj PS+ collection
a ako aktivirs pretplatu sada, dobices i po 2 igre mesecno za svaki mesec do tada
free igre za septembar npr su Street Fighter V i PUBG

vazna napomena je i da su ti igre koje dobijes preko PS+ validne dok ti vazi pretplata
ako nemas vazecu pretplatu ne mozes da ih igras

Hvala, kapiram. Ako uzmem 2 koda odjednom po god dana, jel se mogu odmah aktivirati ili 1 po 1? Ako je stvarno tako jeftino u odnosu na inace, za 25$ na god dana da ne razmisljam

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Hvala, kapiram. Ako uzmem 2 koda odjednom po god dana, jel se mogu odmah aktivirati ili 1 po 1? Ako je stvarno tako jeftino u odnosu na inace, za 25$ na god dana da ne razmisljam
mozes odmah obe
ja sam imao vazecu pretplatu do novembra ove god
juce sam uzeo ovo za 25e, aktivirao odmah i sad sam miran do novembra 2021

Čuo sam od prijatelja koji prati razvoj konzola i sonija generalno, kaže da će i na PS5 većina igara biti pravljena za 30 FPS.. Jel to tačno? Razmišljam se da pređem na PS5 ali me je to malo pokolebalo, jer sam na kompu navikao na 60 FPS a i više..

Jel zna neko kolko ce trajati ova akcija ps+ 25 USD?
Ako kupim sad kod, jel mogu da ga aktiviram u januaru recimo?

Čuo sam od prijatelja koji prati razvoj konzola i sonija generalno, kaže da će i na PS5 većina igara biti pravljena za 30 FPS.. Jel to tačno? Razmišljam se da pređem na PS5 ali me je to malo pokolebalo, jer sam na kompu navikao na 60 FPS a i više..
Za sad što znamo za ove igre koje su najavljene, sve će imati 60fps mode. Verujem da će se to nastaviti, i da će često biti 4k/30 sa raytracing ali i performance mod sa 4k/60

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Jel zna neko kolko ce trajati ova akcija ps+ 25 USD?
Ako kupim sad kod, jel mogu da ga aktiviram u januaru recimo?
Aktiviraj ga odmah, nećeš propasti za tri meseca a postoji velika šansa da kod nakon 3 meseca ne bude dobar. Tad nećeš moći ni da reklamiraš, ko će da ti prizna nakon 3 meseca

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Ja bih samo zamolio ljude koji bi voleli da predju sa sa PC-ja gde samo graficka kosta 600 Eur na konzolu koja kosta 500 ne ocekuju iste performanse....
Postoje druge stvari koje konzolama daju prednost, i svi konzolasi to znaju.......
Jednostavno je to druga filozofija i stvarno nemojte da se mucite....

PS. Da ne pominjem to i da se ocekuje da su igre besplatne ili da JB bude day 1......

Poslednja izmena:
Sa obzirom na ponudu u PS Collection, kao da nam je Sony sam dao JB prvog dana. Pogotovo ako sve to kosta manje od 3000 dinara...

Ajde pilac ne preteruj, nigde nije bilo pomena za dzaba igre niti JB, vec o performansama. Sta ti smeta sto hocu 60FPS u igrama? Pa covece, PS5 je mala zver koja je i vise nego sposobna za tako nesto, prosto mi nema logike da je ogranicavaju tako..

Ajde pilac ne preteruj, nigde nije bilo pomena za dzaba igre niti JB, vec o performansama. Sta ti smeta sto hocu 60FPS u igrama? Pa covece, PS5 je mala zver koja je i vise nego sposobna za tako nesto, prosto mi nema logike da je ogranicavaju tako..
Poenta cela (kod konzola generalno) je što će developeri prvenstveno razvijati igru da radi u 30fps sa što jačim detaljima, efektima itd jer casual publika (koja je da se ne lažemo velika većina) to prvo primeti, detalje, kvalitet grafike... Ako oni budu igru optimizovali da postoje nekakvi 4K ili performance modovi to je sve samo dodatni plus za nas gamere tj mogućnost izbora.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Radila je i do sada većina igara u 60fps-a. Tako da, tek sada sa ovom mašinom neće biti problema.
Edit: Krenuli pajseri po oglasima da nude konzole od 650€. Eee svakakvih fukara ima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
U CH su online prodavci svima obrisali sve narudžbine preko jedne. Ja bi im brisao i tu jednu realno.

Poslednja izmena:

Ah, nisi dovoljno dugo bio ovde da vidis sta ljudi koji dolaze sa PC platforme ocekuju od konzola....
Daleko od toga da meni smeta, samo ja to ne ocekujem i kao i sve prethodne konzole imacu PS5 day one....
A to da li je sposobna... Pa bice u GT na 120 FPS a drugi developeri neka se zapitaju zasto to nece bas tako raditi....

Ljudi, pravi se oko svega prevelika i nepotrebna misterija. Prosto, ne može konzola isto da košta u Srbiji kao u EU. Da li ste svesni postajanja troškova carine na primer? Jako je jednostavno, trenutno imate sistem od prilike ovakav - EU cena plus oko 10% za carinu.
Ranije jesu bile više maloprodajne cene, i daleko od toga da je to bilo opravdano na bilo koji način, ali je ta priča sažvakana stotinu puta. U pitanju je izmedju ostalog i začarani krug, gde zbog jake sive zone (šverc), legalne količine koje ulaze u zemlju nisu velike (iako je realna potreba našeg tržišta više nego solidna). Delom i to utiče na nabavne cene robe, koje su u legalnim tokovima dosta visoke zbog relativno malih ordera.
Ne može niko da kupi konzolu direktno od Sonija, i nemojte da se zavaravate da je Soni neka dobra korporacija koje sve nas jako voli, a nevaljali srpski legalni prodavci kupuju konzole za 150 evra, a vama prodaju za 600 evra [emoji2]
Iza kulisa se svašta dešava i može u celu ovu priču dosta duboko da se udje, ali to već nisu priče za forum.

Nije svuda ni u Evropi ta cena. Danska je 570 evra za ovaj sa diskom koliko sam video. Drugar mi rece Finska je 530. Tako da varira i tamo.

Koliko sam ja video i skapirao, cena nigde nije kao ona preporučena od Sonija, jer na tu cenu ide pdv ili koje već dažbine, zavisi od države. Tako da je i kod nas cena super.
I verovatno je tu Sony umešan sigurno oko nabavke i cene, jer hoće da im se konzola prodaje i zato su ovako iznenađujuće dobre cene i kod nas, ne sumnjam da bi konzole koštale po 100e više nego što sad koštaju, kod naših prodavaca, da Sony nije umešan u to.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Preorucene cene su jedno, a cena u radnji drugo. Veliki lanci mogu da prodaju po preporucenoj, dobiju dobre marže itd. Cena koji je Sony objavio nije to cena franco Japan pa na to dažbine transport itd. Potražnja diktira cenu koja će biti na ulici.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

580€ Mediamarkt u Swe, tako da bi u Nemačkom MM-u trebalo da bude samo jeftinije ;)

Pa ako je od sonija, ne bi trebalo da bude 440e, nego 399, ako je bas sve direktno. Neka glupost i dalje postoji tu, mada je drasticno bolje nego pre.

Ne može da bude 399-499$/€ nikako, jer na nju nije naveden iznos poreza koji zavisi od države do države. Zato se uvek i reklamira sa preporučenom cenom proizvođača i onda na nju računaš u odnosu na to gde živiš koliko ćeš da doplatiš.

Ova cena kod nas je i više nego odlična.

Gledajuci cene kod nas, stvarno ne znam iz koje drzave nam se isplati uvoz, a da nije bar malo cimanje + sto imamo 2 godone garancije...

Realno, davno nismo proizvod kojo dize toliki "hype" a da smo ga imali na D1 i pritom sa cenom koja je vrlo konkurentna. Da li na tome treba da zahvalimo Sony-ju ili nekome kod nas, mi nije preterano bitno.

No, ostaje cinjenica da kupovinom digital verzije konzole, ne podrzavamo nase prodavce u buucnosti...

Slezem se, ali mislim da je i njima fizicka igra mnogo veci prihod od same dopune novcanika...

Eeeee, kad se samo setim PS3 pre 10+ godina i uplate novca preko lazne kartice iz USA. Zaboravio sam i kako se zvao "servis"...

Uz duzno postovanje, podrzavanje domacih prodavaca mi je poslednje sto zelim sebi u zivotu....

Vrh Dno