Hahahah video sam danas tu fotku. Iskidao sam se. Neka baba ce morati biti odradjena za peticu![]()
Jao sto volim nubove kad krenu da sabiraju cene komponenata iz cenovnika Gigatrona, to se bukvalno ponavlja za svaku novu generaciju konzola![]()
![]()
A najjace od svega mi je kad ljudi pricaju o ceni, 50-100e gore-dole kao da je to neka stavka, a svaka igra po 60e, svaki dodatni joypad jos toliko![]()
![]()
Neki su ladno u fazonu nece da kupe Sony ako je 50e skuplji od Xboxa
Pa to je vece ludilo od onih koji nece da kupe The Last of Us 2
![]()
Pravo da ti kažem i mi mnogo volimo kada dodje tako neki stariji član koji voli da deli svoju mudrost na forumu kao na primer da mu je 30 i 60 fps-a u igrama isto...
Posebno kada se pravi da zna šta je ko od drugih članova odigrao (iako imaju veće igračko iskustvo u poslednjih 10ak godina i više su u toku od njega) i konstantno maskira svoj nedostatak poznavanja materije kroz analogiju uporedjivanja sa automobilima...
Ponajviše volimo takve ljude niskog čela, spojenih obrva, širokih nozdrva i mutnog pogleda, kod kojih odjekuje horsko pojanje kako CoD igraju samo glupi klinci, kako je samo prvi Call of Duty bio dobar, a nije ni on bio dobar, brale, jer je Medalja bila bolja, kako je samo Kanter hard-core, kako je Tuzla najbolji grad za život osim, možda, Kaknja... Mene još uvek ne mrzi da ih na forumu rekreativno zezam – bolje to nego da ih lovim samostrelom kao trofejnu divljač na obroncima Stare planine.
Prema Bloombergu, BOM za PS5 u februaru je bio 450$.
Prema onome sto znamo na osnovu Xbox One S & One S All digital, razlika u ceni je bila 50$ kad se AD pojavio, a sada je to oko 30$.
Tako da mozemo ocekivati razliku u ceni izmedju obicne i DE od bar 50$.
Znaci, pocetkom generacije je 50$, kasnije pada.
Uzevsi u obzir da ce Sony vise zaraditi ako proda igru preko svog Store-a, nego ako prodaje fizicku kopiju (stampanje, kutija, distribucija), i tu se ustedi (zaradi) ako idu s digitalnom konzolom.
Ne mogu sad da nadjem izvor, ali po secanju mislim da je razlika oko 10$ na 60$ cenu igre koja se ustedi.
Ako pogledamo cenu PS4 i njen BOM, mozemo da kazemo i da cena od 500$ nije nezamisliva za PS5, uzimajuci u obzir sve navedeno.
Tako da cena PS5 i procena da DE moze da kosta i do 100$ manje nego verzije s diskom nije gledanje u cenovnik Gigatrona.
Moraju da vode racuna o svemu, da je samo zarada u putanju i tih neverovatnih 15usd razlike po igrici sigurno bi oni krknuli 150 usd razlike i da forsiraju kupce na digitali. Ali moraju da balansiraju pa ce verovatno biti 70ak do 100 razlike. Al ga drvimo [emoji1787].Pre neki dan je bila anketa na reddit-u 70% ljudi se izjasnilo da kupuju konzolu sa bluray drajvom, i vecina se slaze da je razlika od 50$ premala izmedju verzija, da je realno da bude 100$ da bi motivisali ljude da kupe all digital verziju. Bolje za sony na duze staze, zaradjuju 15$ vise na prodaji digitalne igre neko fizicke
Pre neki dan je bila anketa na reddit-u 70% ljudi se izjasnilo da kupuju konzolu sa bluray drajvom, i vecina se slaze da je razlika od 50$ premala izmedju verzija, da je realno da bude 100$ da bi motivisali ljude da kupe all digital verziju. Bolje za sony na duze staze, zaradjuju 15$ vise na prodaji digitalne igre neko fizicke
Isto tako moras da shvatis da ima i ljudi koji ne kupuju igre day-one ili ne koriste sharing...
Vole da imaju svoju biblioteku, kakva god da je.
Dosta ljudi ce kupiti disk verziju kako bi odigrali i prodali dalje.
Ali, ako nas je istorija necemu naucila - cena konzole jeste bitna.
Pogledaj posednje 2 generacije.
Samo disk! ,)
I dalje priča o ceni ???
Ima logike Driver.
Samo ko nije izgubio acc i sve svoje digitalne igre ne zna sta znaci posjedovati igru.
Digital igre bi zbog tih nedostataka (bann acc, nema neta nema igranja itd.) trebalo da budu bar duplo jeftinije od fizickih igara, al kao sto Driver kaze, narod je glup iliti low IQ :d
Ok, kapiram ja tebe, ispastao si zbog svoje nepaznje i to je toSamo kazem kako stvari stvarno stoje, i to su cinjenice.
Fizicku igru posjedujes, digitalna je tu al se izgubi dok trepnes.
Ja sam izgubio origin acc, jer sam selio i mjenjao net i provajdera.
Poslije nemam pristup mailu koji je vezan za acc i pisi propalo.
Nisam mogao nikako sa origin supportom da dokazem da sam vlasnik acc.
Slicna prica i za sony ps3 acc, traze ti datume i stvari koje nemos dokazati ukoliko nemas pristup mailu, jer tamo si dobijao confirmation mail za kupovinu itd.
Uplay acc sam izgubio jer sam activitao 2fa:d i promjenio mob, ko ce misliti o svim tim sitnicama, imam ja i drugih briga u zivotu.
Kog su zmije ujedale i u jogurt puse.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari