Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Da li i dalje korisnici PS4 kada pređu na PS5 da dobijaju neke igre besplatno? Čini mi se da je tako bilo kada se pojavio PS5.

I dalje to važi, s tim da te igre dobijaju oni koji imaju PS Plus pretplatu.

drustvo, nabavio sam ps5 :D
e sad imam problem koji pokusavam od juce sam da resim, ali ne ide bas...
prebacio sam podatke sa ps4 na ps5 i ps plus pretplatu i sve sljaka
ali nalog koji sam imao na ps4 (kupljeni) ne mogu da aktiviram jer mi trazi 2 step autentication, a na uputstvu za instaliranje fife 22 sa ps4 koje sam kupio striktno stoji da se ne ukljucuje 2 step aut. tako da se bojim da necu moci da je aktiviram i igram.
da li je vec neko imao takav problem i sta da radim..?
hvala unapred na odgovoru

Pa to je podesavanje naloga, nema veze sa sonijem. Ako ga ti nisi aktivirao onda je to uradio onaj ko ti je prodao nalog

drustvo, nabavio sam ps5 :D
e sad imam problem koji pokusavam od juce sam da resim, ali ne ide bas...
prebacio sam podatke sa ps4 na ps5 i ps plus pretplatu i sve sljaka
ali nalog koji sam imao na ps4 (kupljeni) ne mogu da aktiviram jer mi trazi 2 step autentication, a na uputstvu za instaliranje fife 22 sa ps4 koje sam kupio striktno stoji da se ne ukljucuje 2 step aut. tako da se bojim da necu moci da je aktiviram i igram.
da li je vec neko imao takav problem i sta da radim..?
hvala unapred na odgovoru
Taj deo sa 2 step auth može da se klikne skip

pa u ekstazi mislim da se i ne secam dali sam kliknuo skip, ali mislim cak da nisam(u prvom paljenju ps5)
probao sam fifu na ps4 i radi i dalje, tako da bas i ne znam sta mi je ciniti, da ne kupujem opet fifu i za ps5
sve ostalo mi radi normalno i ps plus i igre koje sam prebacio...

Taj deo sa 2 step auth može da se klikne skip
Čemu služi onda two step verifikacija, ako može da ga skipuje ko god hoće, čak i neko ko nema pristup telefonu sa kojim je nalog povezan?

Može da se isključi to je tačno, ali tek kad taj na čiji broj mobilnog stiže verifikacija to potvrdi.

pa u ekstazi mislim da se i ne secam dali sam kliknuo skip, ali mislim cak da nisam(u prvom paljenju ps5)
probao sam fifu na ps4 i radi i dalje, tako da bas i ne znam sta mi je ciniti, da ne kupujem opet fifu i za ps5
sve ostalo mi radi normalno i ps plus i igre koje sam prebacio...
Potpuno je drugacija igra, neces se *****ati ako kupis :D

Čemu služi onda two step verifikacija, ako može da ga skipuje ko god hoće, čak i neko ko nema pristup telefonu sa kojim je nalog povezan?

Može da se isključi to je tačno, ali tek kad taj na čiji broj mobilnog stiže verifikacija to potvrdi.
Ne, nismo se razumeli. Ja sam mislio da je deaktivirano.
U suštini kad se logujes na bilo koji nalog na ps5, konzola ponudi da se odmah aktivira 2 step verifikacija, i tu može skip da se odabere.

sad su mi javili mailom od koga sam kupio account za fifu da se igrica veze za licencu na jednoj konzoli i da moze da se igra samo na ~maticnoj~ konzoli, tako da mi ne gine da kupim verziju za ps5

Ne, nismo se razumeli. Ja sam mislio da je deaktivirano.
U suštini kad se logujes na bilo koji nalog na ps5, konzola ponudi da se odmah aktivira 2 step verifikacija, i tu može skip da se odabere.
Da, da tu može...

@Ognjen77 čuveni srpski izum dva nosioc naloga, jedan za PS4, drugi za PS5. Mada i ti si naivan kao francuska sobarica, tobože nisi znao da kupuješ nalog koji će raditi samo na PS4, pa eto čim si kupio PS5, probao da prešaltaš. Dobro da je čovek stavio two step...

@Ognjen77 čuveni srpski izum dva nosioc naloga, jedan za PS4, drugi za PS5. Mada i ti si naivan kao francuska sobarica, tobože nisi znao da kupuješ nalog koji će raditi samo na PS4, pa eto čim si kupio PS5, probao da prešaltaš. Dobro da je čovek stavio two step...
Pa kako sad to? "Nema toga kod nas, "kada kupiš nalog ti si ga kupio i on je tvoj, ne može vlasnik naloga da te *****e, ...". On je napisao da je kupio nalog, zar ne? Šta ima tu sad prodavac da "drži" 2FA?

Seti se šta si pisao o preprodaji naloga. ;)

Pa kako sad to? "Nema toga kod nas, "kada kupiš nalog ti si ga kupio i on je tvoj, ne može vlasnik naloga da te *****e, ...". On je napisao da je kupio nalog, zar ne? Šta ima tu sad prodavac da "drži" 2FA?

Seti se šta si pisao o preprodaji naloga. ;)
Očigledno ili nisi upoznat sa odomaćenom dvostrukom prodajom nosioc naloga, jedan nosilac za PS4, drugi za PS5, koja stvara problem, kad se kupac napravi "francuz" kao Ognjen ili se samo praviš.

Dakle, Ognjen je kupio nosilac deo naloga za PS4 i to mu radi (njegove reči). Dakle šta je kupio to je dobio, a to što je on zamislio da će sad da prešalta nalog na PS5, neće da može jer je neko drugi kupio baš PS5 nosilac naloga za tu igru, i bio dovoljno pametan da se zaštiti.

Dakle ne drži prodavac 2FA, nego onaj koji je kupio nosilac nalog ali za PS5 ili organizator share.

Dok se sve prodavalo old school svaki nalog na samo dva dela, jedan nosilac, drugi gost, ovakvih problema nije moglo biti, a sad će ih biti sve više kad ovi koji su kupovali PS4 nosioca odluče da se naprave ludi kad kupe PS5 i probaju da prešaltaju nalog na PS5.

Zato ja lično, ili kupim ceo nalog za sebe, ili kupim gost nalog jer mi trofeji nisu toliko bitni koliko mi je bitno da mi neki francuz ne blokira pristup nalogu kad smisli da se prešalta.

Dakle, jedan nalog je dva puta prodat. Lepa zarada za preprodavca. :D

Nikda nisam kupio niti preprodao nalog, samo se sećam onoga što si ti pisao.

Sve je to legalno i normalno. :p

Da prekratimo "ubeđivanje", kome nije jasno neka se žali Sony-u. :ROFLMAO:

1635599193799.png

Poslednja izmena:
Dakle, jedan nalog je dva puta prodat. Lepa zarada za preprodavca. :D

Nikda nisam kupio niti preprodao nalog, samo se sećam onoga što si ti pisao.

Sve je to legalno i normalno. :p
Naravno da je legalno, da nije ne bi to Sony omogućio.

Problem nastaje kada neko poželi ono što nije kupio (da se prešalta sa PS4 nosioca kojeg je kupio, na PS5 nosioca kojeg je kupio neko drugi).

Pošto mi inputiraš nešto što ja nikad nisam tvrdio, samo da podvučem da ja od starta zagovaram da se takva prodaja ne dozvoli na sajtovima za razmenu igara, odnosno da, bez obzira na tu mogućnost da se nalog deli na tri dela koju je Sony dao, ostane stari metod razmene - jedan nalog jedan nosilac i jedan gost i to je to (ako si član na razmeni slobodno pogledaj moje postove i u to se uveri).

Naravno, i dalje mislim da je deljenje naloga super stvar i pored podosta alavih prodavaca koji su potrčali da tri puta zarade na jednom nalogu i pored malog broja nesavesnih kupaca (što je naravno uslovljeno i malim brojem prodatih PS5 konzola kod nas, i biće ih sve više kako budu nabavljali PS5).

Zakasnio sam sa editovanjem. Pogledaj sliku. ;)

I opet mešaš "deljenje" sa preprodajom. Sony to sigurno nije tako zamislio, "da mali Perica zaradi neki dinar".

Niko ti ne brani da deliš svoj nalog. Obrati pažnju na reč SVOJ. Niko ti nije dozvolio da isti preprodaješ, u tome je razlika i zbog toga ovi što budu "preveslani" mogu da "duvaju samo u trubu".

Fora sa fifom 22 je da ima posebna verzija za ps5 koja se posebno kupuje, mislim da je ovde ta situacija u pitanju. Za fifu 21 su imali besplatan upgrade na ps5 verziju, a ovde ne.

Mozes ti da igras i ps4 veziju igre na ps5. Ps5 vezija je igra za sebe i sve se krece od nule

Da, da tu može...

druze ja sam pitao za savet jer ne znam kako to ide, a to francuska sobarica i ostalo mislim da nije bas na mestu...
uostalom ne znam cemu ~napadi~ jer da znam sta radim sigurno ne bi na forumu trazio objasnjenje
i da uspeo sam da dobijem kod i sad mi treba dalja pomoc ako je neko voljan posto vidim da ima znalaca sa viskom vremena da mi pojasni kako nece da prihvati ps pretplatu koja je takodje prebacena a aktivna je jer sam skinuo vec bloodborne igru
hvala

Svaki kod moze da se iskoristi jednom, ako si se ulogovao sa nalogom koji ima ps plus aktivan onda ne treba nista drugo da radis

Prošlo je godinu dana od launcha, gde nabaljate konzole ako uopšte i dođete do njih?

To moras da vidis na ovoj temi

Bio danas kod druga da vidim uzivo PS5, dzojstik je vrh, opalio ratchet, spidermana, ni da se zacuje, sve leti, moracu da se bacim u kupovinu i ja. 😂

Evo jednog nesvakidasnjeg pitanja i ponude samo za benchovce.
Ima li neko ps5, idealno digitalca, da je necujna konzola?
Menjao bih svoj ps5 (sa domacom garancijom minus mesec dana koliko je star) i doplatio 200e za takodje polovan ps5 koji je necujan.
Moj primerak dogital ima onu necujnu verziju ventilatora (delta), ali ima blagi coil whije, zujanje iz napajanja, kao zvuk komarca. Neki primerci to imaju, neki nemaju, pun je reddit toga.
Ko god je bio kod mene i osluskivao, kaze da sam lud, ali ja sam opsednut tisinom kod uredjaja, pritom jedini trenuci kad stignem da igram su nocu, kad je potpuna tisina, i tad me uzasno iritira, a ne volim da igram sa slusalicama.
Ako je neko pratio moje komentare u temama kucista, mogao je videti da je moj poslednji build bio nr 200p sa 6 noctua ventilatora i milion custom modova na kucistu kako bih postigao potpunu tisinu pa mi sad to nedostaje na soniju, i zato nudim doplatu, jer mi tisina nema cenu :)

edit: p.s. ne prodajem konzolu, samo menjam uz moju doplatu, ako niko nece, moracu da prihvatim zvuke tehnike :)

Poslednja izmena:
Jel ima u najavi da ce negde da se pojavi ps5 u prodajii?

Nazad
Vrh Dno