Šta je novo?

Playstation 5 - Gde kupiti?

Mene sinoc us*o oglas, nasao series X neotpakovan za 600e. Neki Svaba kupio privatno pa mu stiglo u medjuvremenu iz Media Markt-a xbox a nece da skalpuje, sad bio ortak da ga pokupi.
Tako da izlazim iz Sony kluba, bila mi je bas duga zelja da probam xbox. Ako slucajno stigne preorder sa games-a ili gigatrona, prosledicu ovde rezervaciju

Nisam siguran sta si ovime hteo da kazes, mi koji cekamo konzolu da kupimo kroz normalne izvore ili eventualno po regularnoj nekoj ceni pa jos Digital sigurno ne dajemo 500 + € za konzolu...

Cene je koliko ja znam definisao Sony i one nece biti menjane zavisno od trenutne dostupnosti ja bih rekao....
Ma slažem se, da ne treba dati toliku lovu, ali ko čeka regularno Digital ima baš, baš da se načeka.

@beconase

Svaka čast, odlično si prošao, mesecima jurim redovno oglase za Series X, konzola je izgleda "egzotičnija" od PS5, šanse nema da se nađe, kod nas u prodavnicama ih nema uopšte od release date-a, a na oglasima cene po 700+E

Ja se prijavio za Digital odavno. Ne bih da dajem 120 evra vise za disk, kad nisam disk kupio 5+ godina. Valjda ce biti i Digital neki uskoro, svakako jos uvek nema nesto puno PS5 ekskluziva. Inace, drugar iz Danske koji je uzeo u Novembru PS5 kaze jedan kontroler dobio drift u levoj palici. Mora salje na reklamaciju.

Ako neko moze da mi kaze zasto je disk verzija tolika mana?

Evo recimo, ovaj oglas https://www.kupujemprodajem.com/kon.../ps5-spider-man-miles-morales/oglas/115716927

Covek prodaje igricu za 5000, novu relativno. Ko brani meni ili nekom drugom da kupi tu "polovnu" igru, predje je i za 7, 14 ili 45 dana je stavi na oglas i proda za iste pare?? Prakticno ga je igra izasla za dzabe?
Sa igrama koje se kupe digitalno, koliko razumem, to nije moguce???

Zasto bih kupovao nesto na disku i preplatio ( pricam za onoga ko kupi novu igru kod nas u radnji ) u odnosu na cenu digital verzije koja mi pritom ostaje da cak i ako prodam konzolu i kupim je u buducnosti npr. opet mogu da igram

Ako neko moze da mi kaze zasto je disk verzija tolika mana?

Evo recimo, ovaj oglas https://www.kupujemprodajem.com/kon.../ps5-spider-man-miles-morales/oglas/115716927

Covek prodaje igricu za 5000, novu relativno. Ko brani meni ili nekom drugom da kupi tu "polovnu" igru, predje je i za 7, 14 ili 45 dana je stavi na oglas i proda za iste pare?? Prakticno ga je igra izasla za dzabe?
Sa igrama koje se kupe digitalno, koliko razumem, to nije moguce???
Dodatno bih ti predložio da se informišeš o legalnom gamesharing-u digitalnih igara.. možeš sa nekim (brat, drug, kum) da deliš digitalne igre ako imate sličan ukus, bez da smetate jedan drugom. I onda kada izađe igra za 60-70 dolara - vas realno košta duplo manje, a ostaje vam "zauvek".

Da ne komentarišem što znam da su ljudi kupovali tipa NBA na disku za po dve-tri hiljade dinara posle nekog vremena od release-a, dok je istovremeno digitalna verzija bila tipa 3 dolara na akciji.

Da, to je prednost sto ostaje na nalogu.

Ali ja licno vise volim diskove.
Nekako te fizicki podseti sta bi mogao odigrati.
A recimo u Library Steama, Origina i Epica desi se danima da ne udjem.

Plus sto imam skoro sve PS4 ekskluzive na disku, tako da kad PS5 jednog dana bude u slobodnoj prodaji sto se kaze, nedigitalac za mene :).

Gotovo, stize nova verzija PS5 na TSMC N6 procesu, ~15-20% vece performanse u istom pakovanju, ili slicno u slim verziji, obican PS5 je vec zastareo :)

U tom periodu [2 godine posle premijere] je i PS4 dobio svoj prvi znacajni interni redizajn. Ponudili su tu novu Base PS4 konzolu u MGSV bundle-u, bila je tisa konzola od launch verzije.

Pih realno vredi cekati taj redizajn/nov procesor i godinu dana ako treba jer nema se sta ni igrati sad. Sacekas godinu dana, kupis konzolu u radnji za normalnu cenu i kupis jeftino naloge za igre koje su izasle u medjuvremenu
meni jedino sto nedostaje je nextgen nba 2k21, ovu godinu sam preskocio jer ne moze se kupiti ps5
Najbolje prodju oni koji cekaju slim kroz 3 godine.

Kad bi sve bilo tako onda bi valjalo i čekati. Ovo su samo najave i očekivanja a treba imati u vidu da se još ne zna kraj "krize" u snadbevanju čipova.

Nemoguće je da ja jedini vidim vrednost u tome što ću stare igre kojie nisam stigao da odigram, odigrati na jačem hardveru?
Mislim, ps4 slim radi dovoljno dobro, ali što ne bih odigrao nešto na boljem HW kad već mogu.

Nemoguće je da ja jedini vidim vrednost u tome što ću stare igre kojie nisam stigao da odigram, odigrati na jačem hardveru?
Mislim, ps4 slim radi dovoljno dobro, ali što ne bih odigrao nešto na boljem HW kad već mogu.
Nisi jedini. Meni je zadovoljsto ponovo odigrati GoW ili na primer GoT u 60fps i 4K.

Jedan od razloga sto nisam ni zavrsion GoT je sto sam presao na 4K TV, pa stari PS4 nije mogao vise da izgura, tj. videlo se da je 1080p rezolucija. Sada opet igram i uzivam.

Pojavljuje se još ps4 na oglasima na domaćom garancijom... Izgleda da stižu

Vise ce biti cd verzija na stanju nego digital, CD ce se stabilizovati dok digital nece nisu iz sony-a veverice. Taj novi ps5 sto imaju u planu da izbace sigurno ce ga pomeriti i gledati da ga sto bolje srede …

Управо питао GameS који сам на листи и рекли су 163. Не знам да ли је то лоше или добро хаха.

Eto, lepo sam vam rekao, još pre nego što je Sony to objavio:
Ma kakvi, do kraja godine sigurno ništa od normalne kupovine u radnjama. Pa oni još nisu rešili sve preordere, tek kad se liste očiste, počeće slobodna prodaja i na samom početku se očekuje identična situacija, gde će odmah po puštanju u prodaju zalihe sa rafova biti brzo prodate, najoptimističnije po meni je da se konzola normalno kupi, bez jurenja da se uzme čim se pojavi na rafu, znači da čovek bilo kad ode u neku radnju, plati i pokupi konzolu , tamo negde drugi kvartal 2022. Mada kako vreme prolazi tako se i taj rok pomera unapred.

Ovo je bila dobra kupovina, još u Subotici, taman. Nisam video. Ja jurim sad još jednu.

Da li je neko kontaktiran od neke prodavnice?
Screenshot_20210511_110935_com.android.chrome.png

Zapravo i nije. Nekih 100e samo. Ja sam do 100000 za konzolu i dodatni kontoler a ovaj je davao i punjač za 95000. Nego odakle mu stiže konzola? Odakle više konzole ispod žita? Ko to valja? Koja firma? Zato pitam da li je nekog zvala neka firma?

Nazad
Vrh Dno