Šta je novo?

Playstation 5 - Gde kupiti?

I to za digital. Blu je i dalje 750+
Mene cudi samo kako nema nigde preko da se uzme, iscimao sam svu rodbinu i prijatelje koji dolaze sad oko uskrsa (cak i one s kojima se cujem jednom godisnje 😂) bilo za seriju X ili ps5 i kazu nigde nema (Nemacka, Svica, Austrija) a na njihovim sajtovima za prodaju tipa KP su preko soma evra.
Jos ispade kod nas i najbolja situacija
Mislim da su i na tim sajtovima za prodaju u inostranstvu isto nasi ljudi 😂

I to za digital. Blu je i dalje 750+
Mene cudi samo kako nema nigde preko da se uzme, iscimao sam svu rodbinu i prijatelje koji dolaze sad oko uskrsa (cak i one s kojima se cujem jednom godisnje 😂) bilo za seriju X ili ps5 i kazu nigde nema (Nemacka, Svica, Austrija) a na njihovim sajtovima za prodaju tipa KP su preko soma evra.
Jos ispade kod nas i najbolja situacija
Smesno , moze se uzeti za 550-600 digitalac u nemackoj

Pa evo napisi mi u PM ako ne zelis ovde iz nekog razloga, gde se to moze uzeti mozda mi je promaklo, dolazi mi ortak kroz par dana pa da mu kazem da donese.
Saturn, Media Markt, nema ih nigde, na oglasima su soma evra i jace.

Da, poslali mi linkove mikimk i ckalja. i stand corrected 💪
Onda cu tami uzimati za 50ak evra sto bih prosao jeftinije ovde preko G ili TM i nije neka razlika

Preorder u novembru od CLshopa i dalje stoji. Niko se ne javlja na telefon vec danima, mada su mi na cetu na sajtu rekli da su tek skoro isporucili ture za preordere od 19.09 i 20.09 2020. Odmah su rekli da ne ocekuju da cu doci skoro na red 😀

Patnja se nastavlja.

Preorder u novembru od CLshopa i dalje stoji. Niko se ne javlja na telefon vec danima, mada su mi na cetu na sajtu rekli da su tek skoro isporucili ture za preordere od 19.09 i 20.09 2020. Odmah su rekli da ne ocekuju da cu doci skoro na red 😀

Patnja se nastavlja.
pa da, procitaj par postova iznad, imaju preko 200 na listama (bez ove poslednje ture)

Ил ми је пошандрцао компјутер, ил су управо уклонили "ускоро доступно" са сајта.

nije
sklonili
i ovo nisam pre video

nije
sklonili
i ovo nisam pre video
Ако мислиш на ту преордер страницу да ниси видео, ту је одувек. То јест откад је почео преордер.

Uf, sad kad skoce cene na KP za po 100e 😱

Шта је више ово? Као да смо на црном тржишту за неку реликвију а не за конзолу. Докле ће да зафркавају више... Ил су се мало играли са речима па је по њима "ускоро" за годину дана 🙂

Juče je na vrlo kratko (tipa nekoliko minuta) PS5 konzola (obe verzije) na THM sajtu bila u sekciji "na stanju" umesto u sekciji "nema na stanju", sa onim "uskoro dostupno" stikerom.
Cimnuo sam ih telefonom da pitam o čemu se radi, i da li kreće oglašavanje neke količine, i rečeno mi je nakon "uvida u bazu" da su bile dve konzole, ali da su obe rezervisane preko web shop-a.

Moja slobodna procena je da je pao neki snipe bot-om ili tako nešto, ali svakako valjda nije nastala fama zbog uskoro dostupne čitave dve konzole.

Niko ne zeza, jedino sto ne predstavljaju kupcima realno situaciju kakva je njima u kontaktu za distrubitivnom lancom.

Jednostavno zakon ponude i potraznje miki, uskoro stizu nestasice RAM-a, Smart Televizora i monitora uz ostalo. Sony prodao vise PS5 za pocetni period nego bilo koja konzola pre, ne mogu da se opasulje od nadprodaje, + koliko navalilo ljudi jer ne mogu graficke da nadju, ...

Patnja se nastavlja.
Ja, porucio kod njih 21. septembra 😐

Ti "novi" korisnici su poleteli jer sa jednom godišnjom PS+ pretplatom možeš sit da se naigraš a da ne kupiš ni jednu igru u tom periodu. Svako ima svoju računicu..

Realno sta mislite koliko konzola bi namirilo nas koji ne zelimo da pretplatimo u Srbiji ? Generalno jel mislite da ima vise od 300 ljudi na waitlistu po radnjama ? Lupio sam cifru, podrzavam da mi neko dodje i kaze da ima 3,5,7,10 puta toliko iako meni ne deluje tako

Ja mislim da bi između 600 i 800 komada bilo dosta u u ovom trenutku, neke cifre preko 1000 su mnogo za nas 😉

Verovatno ih nema previse, ali kad stignu 5 konzola za 3 meseca, plane odmah. Dodaj na tih 300 korisnika, 300 svercera koji vide svoju sansu za 200 evra bez motike.

Morace i ti sverceri da spuste cenu, garancija tece polako....na kraju ce biti domaca garancija sa 18 meseci, a ne 24,
Ja imam neki osecaj tako da izmedju 300 i 500 bi kod nas bilo skroz skroz ok.

Ja mislim da preterujete debelo 🙂, sa tih 800 komada.
Realnost je mislim bliza Ckaljinoj nizoj cifri, ja bih rekao i dosta ispod toga.

Nije mi jasna poenta. Konstantno je 3-4 strane konzola na kp.znaci da se ne prodaje. A, cena im je u 2 evra ista. Da li je moguće da svi misle da će prodati uz masnu zaradu?

CL - novembarska lista - bilo 500ljudi
ja zvao u feb mislim da rezervisem, stavili me na drugu llistu, bilo je 100ljudi...

Ako je tako mogu da zamislim da kod drugih moze da bude samo vise... Ispada da nas cifra od 1,000 ne moze dovesti u red

Mislim da ce kp da padne brzo iskreno jer i ti ljudi sto preprodaju ne vole da im pare stoje negde imaginarno.... Jos ako su ljudi koji rade u radnjama i dobili eventualno po nizoj ceni, pre su podlozni smanjivanju te cene sa oglasa jer zarada je sigurno tu

Nisam ispratio kako se krece kp iskreno i koliko komada ima, ali neko ko je spreman da plati malo vise od nabavne cene treba da pusti poruku 10 razlicitih prodavaca i negde ce proci sigurno....

...mnogi veruju i da je zemlja ravna...

Salu na stranu, ima sigurno i duplih prijava na mnogim mestima, ali realno ima i mnogo onih koji se nigde nisu prijavili a sigurno ce kupiti jedan cim se pojavi...

Pa zar nije ravna 🙃

Naravno ima i jednih i drugih slučajeva. Ali sa 500 konzola bi se dovoljno zasitilo tržište da mogu svi da nabave koji žele. Bar meni tako deluje

Nazad
Vrh Dno