Šta je novo?

Playstation 1 Classics

Jel si ti preshao vishe od prvog nivoa Crasha ? 🙂

Mislio sam da cesh da kazesh svashta, ali si ipak uspeo da me iznenadish 🙂, prestao sam da chitam posle Warpeda, to je kao da si rekao da je i Mind over mutant bolji :d

Sve igre koje sam nabrojao sam presao i to sa 100%.
Mozda te secanje izdaje(ipak si zasao u godine), pogledaj malo reviewove za sva 3 dela, mozda se prisetis.
Ne cudi me sto si prestao da citas ...

Haha, pa ti kad ti odgovara imash 15, a drugi put 30 godina, daj odluchi se koliko stvarno imash 🙂

Po izboru igara i onome shto ti je zanimljivo u njima imash 15 ili manje, to je sigurno 🙂

Poslednja izmena:
Imam 27, a ovde se prica o platformskim igrama koje su ionako namenjene deci(sem Conkera).
Mozes ti i nesto vickastije da smislis...

Ma nema bolje platforme od Flinka i Ristara, kada je PSone u pitanju onda su to Rayman, Lomax i prvi Crash, Warped je isto bio odlicna igra ali mu platformisanje nije bila jaca strana...

Uh gde se seti Ristara - ta platforma je možda bolja i od Sonic serijala na SEGI, po meni skoro pa rame uz rame sa Raymanom 😀

Ja ne znam da li se vi sećate koliko je platforma bilo u trećem licu kad se Crash pojavio za Sony 1? Ja kad pokušavam da se setim ijedne takve igre nešto mi ne ide, barem ne za Sony 1.

Inače, što se tiče toga da li je bila najbolja platforma... šta znam, definitivno ulazi u top 5 svih vremena, a kad neka igra udje tu, za njihovo medjusobno rangiranje obično subjektivne nijanse presudjuju.

Poslednja izmena:
Ja sam voleo i Spyro the Dragon serijal, odnosno prve tri igre koje je radio Insomniac, ostalo je bilo smece...

Igrao samo prvi deo ali mi je u neku ruku bio pomalo detinjast i nikad ga nisam previše voleo iako je bio sasvim OK. Od takvih igrica tu je posle bio i onaj Gex the Gecko, čini mi se?

Imali ste pandemonium. 3d platforma za PS1. Meni se svidjala onda.

Pandemonium 2 imaš i za PC koliko mi se čini 🙂

U to vreme takodje sjajna igra - prva za koju znam da je u platforme uvela više od 2D 🙂

Bilo je svega i svacega, ali WOW efekat koji je Crash 1 izazvao se retko gde vidjao. Tad je novost bila sto je uopste 3d, a prelazak u 3d je po pravilu znacio katastrofu bar u nekom smislu vezano za gameplay, a kod crash-a je sve odradjeno savrseno. Koliko sam se iznenadio kad sam posle par nivoa shvatio da postoje delovi gde ides "na dole", pa gde je pogled sa strane, kao u old school platformama, ma sve je predobro osmisljeno.

Gameplay uopste je nikad bolji, to je prva igra tog tipa koja je 3D, a i dalje imas dobar osecaj, odziv i preciznost kontrola kao u 2d-u i da ti generalno bude prijatno da igras.

Posle toga se cela industrija promenila, pa su i ocekivanja bila skroz drugacija, ali trenutak kad je kec izasao je bio bas poseban.

Kad sam video onaj nivo gde jases svinju, samo sto mi suze nisu krenule (bio sam klinac 🙂) i poceo da smisljam jos bolje strategije za ubedjivanje caleta da mi kupi playstation...(igrao sam ps1 od prvog dana gde sam stigao, ali sam dobio svoj otprilike kad je crash izasao).

Iako je cale imao sluha za te stvari, sam mi je kupio Amigu, C64 i Atari 2600 pre toga, nije pao dok nije video kako igram Total NBA 96 (ili NBA Shootout u ntsc verziji) sa drugarima na iznajmljenom playstation-u 🙂. Trenirao sam basket, pa je mozda nekako povezao da je to korisno, a verovatno se i on usrao koliko je dobro 😀. Mislim da je bilo presudno to sto je video Divca i cuo komentatora kako se dere Vladeee Diivaaac 🙂

Poslednja izmena:
Jedino sto igra nije zaista bila u 3d, kao neke na konkurentnoj konzoli 🙂.
Mene je vise odusevio Jumping Flash, ono je zaista bilo nesto novo, ne znam da li je neko od vas to igrao.

Cekajte ljudi, Jumping flash je izasao sa pojavom PS1, koliko se ja secam a crash mnogo kasnije....
To bi bilo kao da uporedjujete Adidas power soccer i PES (wininig eleven tadasnji) :d

Uh Adidas Soccer - gde se toga seti 😀 😀 😀

"Das is ajne granateeeeeeee!!!"
Kako da se ne setim, 100 DM me kostao tada original 😀

Sta izlazi sledece od PSone classic-a ?

Uh Adidas Soccer - gde se toga seti 😀 😀 😀
Najvise se secam Goal Storma, nismo se skidali sa njega i Twisted Metala u to vreme:
GOAL+STORM+97.bmp

Goal Storm = preteča ISS Pro Evolution = preteča Pro Evolution Soccera 😉

Igrali smo mi ISS jos na SNESu 🙂.
Mada te igre je radio KCEO, Winning Eleven(Goal Storm) je prva soccer igra koju ju radio KCET.

Poslednja izmena:
Mada te igre je radio KCEO, Winning Eleven(Goal Storm) jer prva soccer igra koju ju radio KCET.

Pa znam....
I ja sam iznajmljivao snes sa igrama kod okretnice 28-ice 😀
a buraz je skoro kupio 2 snesa sa 15 kertriza za 30 ojra 😀

Mada te igre je radio KCEO, Winning Eleven(Goal Storm) je prva soccer igra koju ju radio KCET.

Tada se zvao International Super Star Soccer Deluxe, nije to taj ISS posle Goal Storma 😉

Prvo je izasao ISS, pa tek onda ISS Deluxe.

Možda jeste ali ti fali jedno S - ovo o čemu mi pričamo (posle goal storma) je ISS Pro Evolution 😉

jedna od mojih onimljenih na kecu:
toy2.jpg

tacno se secam ovog nivoa
toystory2_screen001.jpg

jel igrao josh neko ovu igru?

Poslednja izmena:
Vratite se na temu. Bez "meni je ovo/ono retardirano" i bez laprdanja o Diablu.

Jel i dalje ne mogu da se shrauju PSone Classici ? Ne znam kako sam kroz share onda nabavio FF VII i MGS 1. 😀

Pa kupite psp pa igrajte klasike sa psone koliko hocete... To se isplati mnogo vise nego da se kupuju preko psn-a, jer na psn-u nema svih igrica i jos se placaju.

Nazad
Vrh Dno