Šta je novo?

PlaySeat Evo replika

^ http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=119739 izgleda extra ali je proglomazno :) ali mi se svidja sto je nasao rucnu is S2000 koja u kombinaciji sa G25 menjacem (koji podseca na onaj iz S2000) se stvarno dobro uklapa :) Jedino je malo bzvz veci volan, mislim ok za turisticke automobile, ali njesra za trkalice i formule :d

^
Verujem i ja da vecina ljudi nema mesta za cockpit u svojoj kuci :), ali mozda skinu neku ideju ili samo malo cackaju volan :). A sto se volana tice, mislim da je onaj sto se dobija uz g25/g27 kombinaciju dosta dobar. Kao sto rekoh, one pedale su dosta super. Mada primetio sam u onom snimku gde pokazuje kako radi menjac, rucica mu se ponekad zaglavi u neutralu. Ne znam da li je to do samog menjaca ili je to zbog njegovog tweakovanja.

Evo jos jedne ideje za pravljenje (DIY) kokpita, siguran sam da ovaj zauzima najmanje prostora kad se ne koristi, tacnije ne zauzima ga uopste. ;) Konstruktoru istog se :Klanjanje

Prikaz kokpita pocinje na 1:25
[YOUTUBE]RqZsW-uU5B4[/YOUTUBE]

Evo jos jedne ideje za pravljenje (DIY) kokpita, siguran sam da ovaj zauzima najmanje prostora kad se ne koristi, tacnije ne zauzima ga uopste. ;) Konstruktoru istog se :Klanjanje

Prikaz kokpita pocinje na 1:25
[YOUTUBE]RqZsW-uU5B4[/YOUTUBE]

B E Z O B R A Z L U K ! ! ! :mad:

Josh nema videa da se volan ne klima uopste, valjda je to neverovatan problem poshto kamere nisu svuda oko nas :d

Misliš da se u ovom što sam okačio klima? Meni izgleda čvrsto.

Kako to da samo driver moze da vidi na snimku niske rezolucije na youtube-u kako se konstrukcija drma? I ako se drma, to je toliko zanemarljivo da se uopste ne oseti tokom igranja.

Ja pricham za tvoj setup, koji se klima sigurno, i ne postoji "zanemarljivo" klimanje koje ne smeta, volan mora da bude chvrst kao da je na masivnom stolu (mali i lagani stolovi se takodje klimaju i to smeta), jer tako je u automobilu.

Ne znam kako da ti objasnim da se moj setup uopste ne klima, ili ja to ne osetim. Playseat je pravljen od nekih "lakih" cevi mnogo manjeg precnika, i to deluje veoma nestabilno, a moj setup je pravljen od celicnih cevi, plus su na spojevima dodata celicna pojacanja i volan je pricvrsen srafovima, a ne plasticnim sapama i nema teorije da se drma. Jel ti znas kakve su to cevcuge i koliko je to cvrsto kad se dobro izvari? Jedini problem bi moglo da pravi to sto smo u te sire cevi stavljali uze da bi se to moglo izvlaciti i da bi konstrukcija bila prilagodljiva, ali smo te unutrasnje uze cevi oblozili gumom, tako da zapravno ne pravi nikakav problem. I da sada snimam, ne bi na snimku nista mogao da vidis, pa cak i da se klima.

Ima laganih setupa koji se ne klimaju. Rinoseat GTR je tezak 12 kg!!! Uzmes ga pod misku i otrcis sa njim do drugara :) Sve je od aluminijuma, pametno projektovano i ucvrsceno na pravim mestima. Cvrsce, lakse i jeftinije od npr. Playseat-a. I sto je za nas iz ovog slepog sokaka jos vaznije, lako je dobavljivo.

Koliko je volan stabilan vidi se na videu. Morao sam da stavim i ovaj beli peskir da dodiruje kuciste volana kako bi na njemu mogao da primetim neko pomeranje.
Testirano sa GTR2, auto TVR400 NGT, 2 kruga na Imoli GP. Nisam mogao da probam iRacing jer sam ceo setup preneo u trpezariju gde nemam mogucnost da se prikljucim na net.
Forcefeedback podesavanja:
-effects: high
-strength: 90%

http://www.youtube.com/watch?v=a-LYtQzSmaQ

Sad trazim nacin da montiram Eyefinity na ovaj kokpit.

Koliko košta rinoseat GTR i kako može da se nabavi sem da se ode do Hrvatske? Jel se dobija i kadica?

Koliko košta rinoseat GTR i kako može da se nabavi sem da se ode do Hrvatske? Jel se dobija i kadica?

Cena je 270€ plus 30€ za transportne troskove. Placanje se vrsi Western Union-om (u posti). Inace paket je tezak oko 13kg, a na isporuku se ceka 2-3 nedelje. OVDE imas vise informacija o GTR-u.

Inace, svoj primerak GTR-a sam platio pre nedelju dana i ocekujem ga krajem ovog ili pocetkom sledeceg meseca. ;)

Soko, jel su ti ovi nasi naplatili carinu i druge harace, cisto da znam sta me ceka. :)

Nope, nista.
Stavio sam ga u gepek i dovezao ;)

Vidi, i da platis carinu i PDV nije strasno. 50-60 EUR. Medjutim, ako odes u redovni postupak treba ti spediter, cena 2-4 hiljade, platices carinski magacin 1-1.5 hiljadu, 900 dinara "naknada stvarnih troskova carinskih organa" - ovo jos niko nije uspeo da mi objasni sta je i zasto se placa. Mozda jos poneku taksu, ne mogu sad da se setim svih. E to je ono sto nenormalno povecava troskove.

Mnogo bre, 300 eura za sediste..

Nope, nista.
Stavio sam ga u gepek i dovezao ;)

Vidi, i da platis carinu i PDV nije strasno. 50-60 EUR. Medjutim, ako odes u redovni postupak treba ti spediter, cena 2-4 hiljade, platices carinski magacin 1-1.5 hiljadu, 900 dinara "naknada stvarnih troskova carinskih organa" - ovo jos niko nije uspeo da mi objasni sta je i zasto se placa. Mozda jos poneku taksu, ne mogu sad da se setim svih. E to je ono sto nenormalno povecava troskove.

Moj stize vozom. :)

Ma u redu je da mi naplate carinu i PDV sa nekom razumnom sumom, ali se nadam da necu imati (opet) posla sa spediterskim (lopovskim) sluzbama. U novembru prosle godine su me carina i spediterske usluge na neku figuru koju sam narucio iz engleske (vrednost je bila oko £115 sa transportnim troskovima) kostali 11.200din. Od te sume 4.300din. je otislo za carinski dug i PDV, a ostatak za spediterske usluge. Nemojte samo vi da me usluzujete. :cuss:

Shpediterske usluge se placaju iz UK zato shto oni uglavnom shalju kuririma, a ta roba ide na aerodrom i ima isti tretman kao da je neka firma uvezla, to su ostaci od Tita josh :) Posto su gabariti paketa za fizichka lica ogranicheni kada idu obichnom postom (nesto tipa 90cmx40cm), u to ovaj setup sigurno ne moze da stane pa bi moralo da ide kurirom shto znachi sigurno placanje shpeditera i svih ostalih dazbina za takvu stvar. Tako da je najbolje da odesh u Madjarsku i sam ga donesesh :)

Poslednja izmena:
Možda bi mogli da organizujemo neku grupnu kupovinu i da dobijemo popust? Jel ima još zainteresovanih?

za 300 evrica , ili u slucaju nekog mizernog popusta , vala ima da ga isklesam zubima iz cistog mermera :p

driver je napisao(la):
Shpediterske usluge se placaju iz UK zato shto oni uglavnom shalju kuririma, a ta roba ide na aerodrom i ima isti tretman kao da je neka firma uvezla, to su ostaci od Tita josh :) Posto su gabariti paketa za fizichka lica ogranicheni kada idu obichnom postom (nesto tipa 90cmx40cm), u to ovaj setup sigurno ne moze da stane pa bi moralo da ide kurirom shto znachi sigurno placanje shpeditera i svih ostalih dazbina za takvu stvar.

Neka bude kako mora, necu da nagadjam i baksuziram. ;) Inace, dimenzije kutije u koju je spakovan iznose 69x55x20cm.

Tako da je najbolje da odesh u Madjarsku i sam ga donesesh :)

Rinoseat se ne moze kupiti u slobodnoj prodaji (narucuje se preko net-a), a licno preuzimanje istog je moguce obaviti samo u hrvatskoj (tamo se i proizvodi).

Sad mi nista nije jasno, na Rinoseats sajtu ima neko odvratno sedishte koje se klima, i GTR, jel vi o njemu pricate ?

Poslednja izmena:
Jel neko probao da obrne pedale na g25? Da li se dobije bolji efekat.
Hteo bih da napravim kokpit za takav polozaj pedala u samom startu ako je bolji osecaj.

Nazad
Vrh Dno