-Kao shto je pre mene neko naveo pitanje je cime se firma bavi? Ne morash javno da iznosis nego zbog tebe.
- Dovoljno je reći da se 93% proizvodnje izvozi.
- Koliko joj je vazno to shto se nalazi na racunarima i da li neki racunar ne radi recimo 2 -3 dana?
- Ni jedan računar ne sme da ne radi više od dva dana. U proizvodnji ne više od dva sata.
- Da li firma radi radi 24h dnevno?
- Da, 7 dana u nedelji.
- 150 ljudi = 150 racunara malo mi deluje neverovatno. Moraju da imaju domara, vozaca, cistacicu, cuvara .. a njima ne treba racunar :d. Elem znaci bitan je tacan broj ranih stanica. Kao i recimo prosecna starost radnih stanica (ne kvari se isto racunara star 6 meseci i 6 godina, a to za tebe znaci da na 150 racunara tri puta nedeljno neshto crkne ili uopste ne crkava) dali su radne stanice brand ili zutaci?
- Kod mene 62 računara i 110 ljudi u AD-u. Brand name mašine koje se zanavljaju na 3 godine. 4 servera (Domain controler, AD, FPS i jedan koji vrti Oracle aplikaciju za potrebe proizvodnje), 8 switcheva, optika, 35 štampača, telefonska centrala, mobilni telefoni i gomila sitne opreme...
- Na skali od 1 - 10 koliko su vazni podatci na racunarima tj serveru.
- Veoma važni zato se i prave više paralelnih backup-ova.
- Dakle ako je tako koji je sistem backupovanja?
- Manuleno od strane korisnika, On fly sa servera na server potom na LTO tape uređaj, dnevno, nedeljno, mesečno.
- Dali se backup radi u istoj zgradi ili na dve fizicki razlicite lokacije ... ima tu gomila pitanja.
- Uređaj i trake se nalaze na dve fizičke lokacije, u drugim protiv-požarnim zonama. Trake su u sefu.
Ako ti treba da odgovarash za sve gore navedeno ispod 1500e nemoj ni da razmisljas.
- Tačno tako. Odgovornost je ogromna. Hmmmm, sa prekovremenim radom (koji je neminovan u 60-70% slučajeva) ja izvučem nešto preko 40K. Jad i beda.
Plus mislim da generalno jedna osoba ne moze fizicki da postigne da na svim nivoima ( pod ovim mislim tehnicka podrska korisnicima, servis i odrzavanje racunara mreze i na kraju servera) odrzava mrezu od 150 racunara bez i jednog pomocnika a da ne provodi na poslu 16h dnevno, a u tom slucaju jeb*** pare, posto nemash nishta sem posla i spavanja. Mada mozda i gresim.
Oh ne, toliko si u pravu da skidam kapu ali srpski management ne je*e dva posto. Radim sam i ne znam kako to postižem ali zato pixell odlazi iz ove firme. So long!