Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zna li neko gde ima LG50PS8000 kod nas?
Interesuje me cena jer imam ponudu (legalan uvoz) za 113000dinara.

'Ladnu su pajseri iz Tehnomarketa povecali cenu 42B430 za 4000 din :wall:

Ma opusteno ovaj model sto sam ja pazario podigli su 10.000,00 din. :p

@Gizmor, u pravu si mislio sam na dvd (US origin). Im JOS NEKIH SITNIH GRESKICA i PROPUSTA ali sad je kasno ne mogu da ispravim.

Nije tema o platama i zaradama ja sam se unapred ogradio i rekao izvini, to jos jednom mogu da ponovim.

B850 je skoro sve isto sto i b650 plus sto je najtanji! Cena za b650 mi je nerealno visoka i prosto ne mogu da verujem! Nesto tu ne stima. Nemoguce je da je on skuplji od g10 kad je politika Samsunga bila 25 % ispod u trenutku kad je izlazio. pA U USA JE 1300 $, NA AMAZONU.
Cesta je greska da ljudi permutuju kod Samsunga plasmu za lcd, oznake su iste, razlika je u pn i le i u velicini.

B650 i B850 su NEO PDP ekvivalenti.

Ma kakvo izvinjavanje opusteno nego samo da docaram iz mog ugla kako to izgleda iliti stanovnika Montreala sa malko iznad prosecnom platom. Cena za B650 je zaista nerealno visoka i ne znam zasto je to tako kad sam i sam gledao na Amazonu za 1300 a zamisli ne shipuju za Kanadu?!?!? :wall::wall::wall:
Da naravno da se gresi oko oznake ali odavno sam provalio da je LE-LCD a PN Plazma.
Sto se tice 850 samo je tanji od 650 to je to a? Sta znam velika cifra za sadasnji budzet ufff bem ti televizore :d:d:d

Pre par dana sam pazario 42PQ3000 na akciji za 53K,dosao kuci raspakovao nakacio kablovsku (ikom najgoru) i wd hd media player. Bez kalibracije tv daje odlicnu sliku a verujem da ce davati bolju posle recimo 100 do 150 sati rada i kada se pravilno kalibrise a pogotovu nakon recimo 1000 sati rada. I najvise me je iznenadio prikaz sd materijala,ono sto sto sam video na samsung,philips plazmama i ostalim lcd panelima,ovaj lg daje mnogo bolju sliku. A koliko sam upucen da PQ3000 i PQ6000 imaju isti panel samo je razlika u dodatcima koji ima pq6000 (ispravite me ako gresim).

ako nekog jos nesto interesuje nek pita,nisam strucnjak za rivjuove, a i ja sam hteo neto da pitam znam da je prvih 100 sati bitno da slika bude preko celog ekrana ali bez obzira na to jel se moze iraditi kalibracija odma?

Naleteo sam na par mesta na dijagonale 42 i na jednom mestu mislim 46 LG.Definitivno se ne tripujes sto se tice SD signala,stvarno je odlican na LG panelima koje sam video.Za nijansu je bolji od konkurencije.Kalibraciju uradi kasnije,dok "sagori" fosfor.Smatram da nema razloga stavljati nitro a tek si uradio generalku,kapis?Vozi lagano prvih 200 sati pa odradi onda kalibraciju.Nego kad smo vec kod toga imas li nekoga ko radi kalibrisanje?malo off....sorry.

ono sto sam trazio po netu na avs forumu koriste setingse od pq6000 posto je isti panel...

Nemojte ljudi govoriti da je LG dobar tv. Što vam je. Pa znate da ništa nevaljaju, crna boja ima je za neku stvar, image retention je toliki da vam se kosa digne na glavi. Jednom rječju katastrofa.:smash:

Ko je rekao da je LG dobar televizor?Koji je uopste dobar televizor?
Pricali smo o SD-u na odredjenim brendovima,na LG-u (na par modela koje sam video)su odlicni programi sa kablovske .

Šalim se. Dobra slika na kablovskoj je jedan od razloga zašto sam uzeo sebi lg. Dosta se generalizira da su Lg tv uređaji loši. Zato sarkazam. Mrzim generaliziranja.

Poslednja izmena:
PG serija je hd ready zato je slika i dobra :)

LG je za cenu za koju se moze pazariti i vise nego dobar. Ima svoje mane kao i svaki drugi tv naravno.

Kakva je gledljivost pri dnevnom svetlu, posto sam citao da tek odnedavno i to samo na nekim trzistima ga pakuju sa filterom? Bojim se da boje nisu BAS JAKO isprane.

Mislim da Lg kad je u pitanju upscaling koristi faroudja DCDi chip. To je vjerujem glavni razlog što lg na plazmama ima dobru sliku na sd izvorima. I to ne smao na HD ready nego i na full hd modelima.

jos jedno pitanje,dal da stalno bude upaljen pixel orbiter ili samo ako dodje do burnin-a? mada pored orbitera ima colour wash i white wash ako dodje do burnin-a.

A mislio sam da sam sve video :d :

WEG PLAZMA 32 PDP

Dijagonala ekrana: 32” (82cm)
Rezolucija: 852 x 480
Kontrast: 10.000 :1
HDTV kompatibilan: 480p, 720p, 1080p
Podržava PC rezoluciju: 640x480,800x600, 1024x768

Obratiti paznju na boldovano :)

pih, a ja vec porucio g10! :(

:d

jos jedno pitanje,dal da stalno bude upaljen pixel orbiter ili samo ako dodje do burnin-a? mada pored orbitera ima colour wash i white wash ako dodje do burnin-a.

Ako dodje do burn in-a, onda ti vise ne treba :d
To je preventiva ;)

Hvala svima na odgovorima.

Vec i pre vasih odgovora sam bio u dilemi da li da uzimam dijagonalu od 50 ili 42, sa obzirom da cu gledati TV sa razdaljine od 3-3.5 metara. Sada sam blize tome da uzmem noviji model od 42'', pa imam novu dilemu LG PQ3000 ili Samsung PS42-B430?

Interesuje me i vase misljenje o tome koja bi dijagonala bila prikladnija, sa obzirom na udaljenost gledanja.

Za HD (720/1080) materijal je pozeljno sto vece - to bolje, ali ako ti treba i za SD, onda bih rekao da je 42" optimum.

Poslednja izmena:
Teško je kazati. Stvar osobne percepcije. Ja također gledam s te udaljenosti. Imao 42 inča pa sada prešao na 50. Većinom se gleda kablovska, manje hd mateijali i igranje na PS3.

meni sa 3.5-4m definitivno 50", mogao sam da ustedim ~400€ i uzmem 42" odmah, ali sam se ipak opredijelio da porucim 50" i cekacu je dobre 2 sedmice (ako opet ne odloze :p )

^
i nisi pogresio:)

Izvinjavam se sto mozda gusim ali moracu da se ponovim:

Dobro je sto si me podsetio,nikako da izbistrim do kraja to sa 24p.Moj TV ne bi trebalo da ima native 24p ali ima neku opciju film mode(Cinema progresive).Sa druge strane mi je Popcorn A110 koji salje signal kako hoces 23,976....50hz,60hz itd. bez obzira kakav je mkv/mada su skoro svi 23,976.
Kako da namestim TV a kako Popcorn.Da li da stavim ovu opciju na TV-u na Auto(ima off i auto) jer pise u manualu- Automatically adjusts for the best image quality between film and video programs.
Aj ako nije tesko tebi ili bilo kome da mi malo objasni oko ovoga generalno da znam i ja.Hvala.

Pitanje je sa prethodne strane,(samo sam copy paste)ali mislim da ce mnoge zanimati.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto mozda gusim ali moracu da se ponovim:

Dobro je sto si me podsetio,nikako da izbistrim do kraja to sa 24p.Moj TV ne bi trebalo da ima native 24p ali ima neku opciju film mode(Cinema progresive).Sa druge strane mi je Popcorn A110 koji salje signal kako hoces 23,976....50hz,60hz itd. bez obzira kakav je mkv/mada su skoro svi 23,976.
Kako da namestim TV a kako Popcorn.Da li da stavim ovu opciju na TV-u na Auto(ima off i auto) jer pise u manualu- Automatically adjusts for the best image quality between film and video programs.
Aj ako nije tesko tebi ili bilo kome da mi malo objasni oko ovoga generalno da znam i ja.Hvala.

Pitanje je sa prethodne strane,(samo sam copy paste)ali mislim da ce mnoge zanimati.

B430/450 nemaju 24fps to si u pravu. Imaju 48hz za 24fps materijal. Mislim da 6/7/8 serije imaju ali nisam siguran da je "true" 24 fps.
Prema ovoj informaciji
http://forums.cnet.com/5208-13973_102-0.html?messageID=2878145#2878145
ako sam pravilno razumeo, ''Film Mode'' je za starije DVD masine 480i/576i, koje ne rade Cinema progressive, tako da TV onda ''engage 2:3 pull-down'' i radi Progressive converziju. Sa Popcorn nisam familijaran mozda neko drugi ima informacije.

Uzeo sam na kraju LG 42PQ3000 i skroz sam zadovoljan. Narocito sam prijatno iznenadjen slikom sa kablovske. Jedino sto slika nije dovoljno precizna kada TV vrsi funkciju kompjuterskog monitora, ali svakako sam planirao da zadrzim monitor, tako da to (po meni) nije neki nedostatak. LCD sam u startu otpisao, jer mi vise lezi slika sa plazme, a glavna namena TV-u ce ipak biti gledanje HD filmova.

Pogledao sam dosta modela, uporedjivao, zagledao, i stvarno nisam uspeo da uocim neku veliku razliku u kvalitetu slike izmedju razlicitih modela u toj klasi, pa je na kraju presudila povoljna cena.

-Black

u zdravlje da ti sluzi,nego me interesuje jer zuji televizor?

Uzeo sam na kraju LG 42PQ3000 i skroz sam zadovoljan. Narocito sam prijatno iznenadjen slikom sa kablovske. Jedino sto slika nije dovoljno precizna kada TV vrsi funkciju kompjuterskog monitora, ali svakako sam planirao da zadrzim monitor, tako da to (po meni) nije neki nedostatak. LCD sam u startu otpisao, jer mi vise lezi slika sa plazme, a glavna namena TV-u ce ipak biti gledanje HD filmova.

Pogledao sam dosta modela, uporedjivao, zagledao, i stvarno nisam uspeo da uocim neku veliku razliku u kvalitetu slike izmedju razlicitih modela u toj klasi, pa je na kraju presudila povoljna cena.

Gde si ga uzeo i pošto.

Home centar na sajmu ,trenutno na akciji za 53k din a dal ima jos ne znam jer ja kad sam bio u utorak prosle nedelje pored mog je kupljeno jos 3 komada...

I ja sam pazario u Eurosalonu, u subotu, i rekose mi da ih ima jos dosta u magacinu.
A zujanje stvarno nisam primetio, ali oslusnucu pazljivije veceras, pa javljam..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno